Podwyżki 2020

Przysłuchiwałem się dość długo "obietnicom" naszych możnych. Już mam dość czas odpocząć. Witaj emko. Spadam z baru...... Pozdrawiam wszystkich uczciwych i życzę powodzenia. Nie uwierzę w żadne obietnice, ani SKAS ani MF a tym bardziej tych wyżej. Jesteśmy tylko do roboty a profity o nie.

To jest czas na weryfikację dla skarbowców. Jeśli L obiecał ze w zamian za otrzymanie w pysk będzie uspokajał nastroje w środowisku to to środowisko powinno pokazać czy jest zadowolone. Jeśli L pokaże ze reprezentuje tylko siebie i parę osób to do następnych rozmów zaproszą związki zawodowe reprezentujące środowisko. Czas karty na stół. Jeśli oddolnie potrafiliście wyłączyć komputery na 15 minut to teraz oddolnie od poniedziałku codziennie 5 mint więcej. I juz. A jeśli nie. Płakać w rękaw.

Komputery nic nie dadza. Jak ruszymy na wawe lub na zwolnienia to cos da. Policja wywalczyla wlasnie zwolnieniami. Powiem wam ze wstyd mi juz przed rodzina bo kazda sluzba dostala a my nie i jestesmy posmiewiskiem. No normalnie wkurzylem sie.

Brunerrr co zrobimy my to inna sprawa. Skarbowcy nigdy nie protestowali. I trochę jak z syndromemem Sztokholmskim. Stopniowe codzienne wyłączanie komputera o 5 minut to już 45 minut na koniec przyszłego tygodnie. Można by to nazwać 5 minut dla Ministra Finansów

Tiaaa... zwolnią po 3-5 osób w każdym US dla przykładu i reszta przyjdzie do naczelnika z pocałowaniem rączki, że nawet się zgodzi na obniżenie pensji do 80% byle nie zwalniać, bo kredyt na mieszkanie, samochód i inne frankowe zobowiązania. 😂

na skabowcach.pl i fejse skarbowcy odtrąbili pełny sukces. wg. nich Podwyżki w KAS mieli dostać tylko f-sze a tak dostaną wszyscy po 200-300zł... żenada. To niech skarbówka ma 200zł a trzeba walczyć o 500 brutto dla f-szy SCS jak inne służby mundurowe!!!
w prasie też sukces

jeżeli szeregowy f-sz w SG ma teraz na wstępie 3600 a nasz f-sz będzie miał około 2800 to albo nasi zaczną olewać robotę albo się przeniosą do MSWiA/MON.
Niech będą podwyżki 6% w KAS ale skoro jesteśmy służbą mundurową to powinniśmy mieć podwyżki podniesione do 500 brutto jak w innych służbach mundurowych już dostali

na skabowcach.pl i fejse skarbowcy odtrąbili pełny sukces. wg. nich Podwyżki w KAS mieli dostać tylko f-sze a tak dostaną wszyscy po 200-300zł... żenada. To niech skarbówka ma 200zł a trzeba walczyć o 500 brutto dla f-szy SCS jak inne służby mundurowe!!!

Mijasz się z prawdą, to ekipa TL obtrąbiła sukces. Skarbowcy to 50000 ludzi. Nie wiem ile osób należy do Solidarności, ale członkowie, których znam są wściekli, że TL ich sprzedał.

Tak jak już było tu napisane wielokrotnie, podpieli się pod nas i teraz ciągną nas na dno. Ponadto manipulacje słówek w przekazie do mediów przez co jesteśmy myleni i nazywani urzędnikami, więc nie dziwmy się, że nie postrzegają nas jako służby.
Nie do mnie należą takie decyzje ale ja zrobił bym bilans zysków a w zasadzie strat i poważnie pomyślał o odołączeniu się od nich tak jak nasza służba jest wyodrębnioną formacja w Kasie.

Mijasz się z prawdą, to ekipa TL obtrąbiła sukces. Skarbowcy to 50000 ludzi. Nie wiem ile osób należy do Solidarności, ale członkowie, których znam są wściekli, że TL ich sprzedał.
I co wynika z tego, że sa wsciekli? Tu trzeba działać, a nie wylewać złości.
Od paczatku pisalem, ze juz po plakacie widac, ze bedzie lipa, że to wał.

Aż wlazlam na fejsa żeby zobaczyć i faktycznie część cieszy się z 6 procent jak dzieci ale są i głosy oburzenia więc nie jest tak do końca jak piszesz to po pierwsze. Po drugie 412 komentarzy ( nie wszystkie przychylne) a kilkadziesiąt tysięcy ludzi to jak sam liczyć umiesz jest roznica. Nikt w moim Us, nikt nie cieszy się z tego grosika. Zresztà, przestaną się cieszyć jak zobaczą przelewy 😂😂😂

Dopiero otworzyły im się oczy?

Dlaczego swoim członkostwem legitymizują działania tego człowieka?

I płacą na jego kanapowy w kas zz?

Prasa o wczorajszym sukcesie:

Mamy już ustaloną narrację.
Głosy o dyskryminacji SCS względem innych służb będą zakrzykiwane.

Ostatnia edycja:
niech odwołają zarząd
--------------------------------------------------------------------
Mistrzu, czy długo będziemy czekać aż coś się zmieni ?
Hmmmm. Jeśli będziecie czekać, to długo.

Aż wlazlam na fejsa żeby zobaczyć i faktycznie część cieszy się z 6 procent jak dzieci ale są i głosy oburzenia więc nie jest tak do końca jak piszesz to po pierwsze. Po drugie 412 komentarzy ( nie wszystkie przychylne) a kilkadziesiąt tysięcy ludzi to jak sam liczyć umiesz jest roznica. Nikt w moim Us, nikt nie cieszy się z tego grosika. Zresztà, przestaną się cieszyć jak zobaczą przelewy 😂😂😂
weź pod uwagę że to mogły być ostatnie takie podwyżki na kilka lat.... mieliśmy dostać 650 i 500 brutto w 2019 i 2020. Teraz nikt już nam nie da w kolejnych latach bo mamy zapaść gospodarczą..

weź pod uwagę że to mogły być ostatnie takie podwyżki na kilka lat.... mieliśmy dostać 650 i 500 brutto w 2019 i 2020. Teraz nikt już nam nie da w kolejnych latach bo mamy zapaść gospodarczą..
[/QUOTE]
Ale właśnie dlatego tu jestem. Nie godzę się na to i jestem w stanie iść dalej po swoje. Mnie nie omamią dwiema stowami. Znam ceny, widzę ile ta kasa teraz jest warta i choć nie jestem prorokiem wiem co będzie przez nastepne wiele lat w kwestii podwyżek

Back
Do góry