Podwyżki 2020

Jak dla mnie... koniec pierd... nia... Szkoda czasu... na dalsze rozmowy... Pandemia szaleje...

Wiesz, problem jest z tzw. "Apaczami" - "A patrzę sobie...", "przecież i tak czy ja będę coś robił, to nic nie zmieni"... W domyśle, niech inni zrobią za mnie, ja oczywiście popieram... ba, mogę nawet groźnie popatrzeć wokół, pomarudzić do innych (ale jak szef nie słyszy)... Ale żeby coś zrobić? No przecież terminy lecą...
Ale żeby nie wziąć emerytury mundurowej, wywalczonej przez innych, to już godności brakuje... No przecież się należy...

Pamiętajcie, tylko odwaga osobista pozwalająca nam walczyć o swoje, powinna dawać nam moralne prawo do benefitów...
Ba, przypomnijcie sobie ilu z Was po poprzednich protestach nie widziało długo premii czy awansu...

Ale wygląda na to, że znowu zrobili, co chcieli.
Na maseczki bez atestu, ale za to z pewnych rąk - bo od kolegi, pieniądze były.
Na sponsoring kampanii w tvp za dwa miliardy, też było
Na karty wyborcze i nieodbyte wybory - było
Na podwyżki dla IPN, ZUS i paru innych instytucji - było

A dla nas nie musi być, bo i tak nic się nie stanie....

Byc moze to byla ostatnia i jedyna szansa na jakąkolwiek podwyzke. Kiedy będą nastepne? Za rok, piec, dziesięc i to znowu MY bedziemy musieli o to walczyc. A jak nas wtedy rządzący będą odbierac? Jesli dzisiaj "wywalczylismy" 200 zl po tylu latach to nigdy nie zasluzymy na godne i z szacunkiem traktowanie. Jak poprosimy o podwyzki to gora ryknie takim śmiechem, ze w Chinach bedzie to slychac. Żenada, k.rwa mac. Jestem za strajkiem, niech sie wladza posra, niech zaczna nas szanowac!

dale Apacza to ja pamiętam z serialu Czas Honoru co opaski nie chciał nosić. Co dalej nie wiecie co proste. Brac te ochłapy nawet niewydaje mi się ze do czerwca to nam dadzą to wyjebka jest. Moja propozycja jest tak żeby tylko Sławka się suchac. Osobiscie brac te gówno a potem zrobić INFERNO

Brunerrr idz tam kolego do swoich zwiazków nie wiesz nawet człowieku o czym mówisz. Idz Ludwinskiego się zapytaj co dalej:)
Przestan mi podskakiwac i wprowadzac w blad ze jestem od pana L. Moze rozrysuj jeszcze jakis algorytm wzor i napisz rozwazania na sensem istmienia. Ja mowie ze trzeba pokazac ze sluzba nasza ma jaja. I prosze nie atakuj mnie

Spodziewaliście się czegoś innego? Komitet protestacyjny zrobił to co chciał rząd - czyli podwyżka jak najmniejsza z dużym zamieszaniem jakoby ktoś od nich walczył o coś, a z nami jak zwykle, tysiące algorytmów obliczenia podwyżek, kłótni, debatowania o współczynnikach, co niektórzy zrobili z tych podwyżek niemal ideologię oprócz skorzystania ze sprawdzonych sposobów jak w przypadku policjantów czy straży. Niestety oprócz podwyżek trzeba podnieść również sprawę tego, że nikt nawet z celnicy.pl nie interesuje się tym w jakich warunkach pełnią służbę celnicy, jest to uwłaczające. I niestety kolejny raz stwierdzam, że nie jesteśmy żadną służbą i nie zasługujemy na nic. Stare dziady mówiąc młodzieńczym językiem zaorały ten twór podtrzymywany siłami wiatru. Polecam wszystkim młodym aby uciekali gdziekolwiek z tego miejsca i tak samo z reszty KASu.

Początkowo chcieliście jak największe podwyżki kosztem młodych funkcjonariuszy. Propozycje wyliczenia procenty, i zostaliście wydymani przez pazerność. Trzeba sobie uświadomić jedną podstawową sprawę nie dla utożsamiania nas ze skarbówką. Jak najdalej od nich jeśli będziemy szli razem to będziemy traktowani jak urzędnicy, którzy zawszę będą zarabiać mniej niż inne służby mundurowe!! Już różnice się pogłębiają. Skarbówka podciągnęła swoje zarobki dzięki nam a teraz będzie kulą u naszej nogi. Związek musi to zrozumieć a nie liczyć na nowych członków ze skarbówki i ich składki.

Patrząc na grupę Solidarności na Facebooku to nie mamy się czego spodziewać... Pani J. odtrąbiła sukces i tylko zbiera lajki pod postem... Około 300 poparć versus 30 przeciwko... Przykre to jest jak ludzie zadowolili się średnio 150-190 zł miesięcznie.. Przecież to jest strasznie uwłaczające

Back
Do góry