Francis
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 946
Wybierasz niewłaściwego adresata zarówno funkcjonariuszom jak i cywilom wysokość uposażenia określa się a aktach prawnych które tworzone są gdzie? ...chyba wiesz. I to z tym należy walczyć i rzucać się do gardeł nie sobie nawzajem. Już wcześniej było na forum i każdy kto się interesuje mógł przeczytać z czego wynika takie a nei inne rozumienie walki przez grupy zawodowe które siłowo połączono. Przy każdym z protestów w SC obserwowałem zachowanie ludzi z którymi pracowałem na tym samym odcinku, byli wqrwieni i zdeterminowani ale też wycofani i bojaźliwi oraz dupowłazy i poganiacze czytaj kierownictwo (które ochoczo konsumowało każdy grosz x procent ze swoich stanowisk czyli więcej). Cały ten gnój z reformą w 2017r. zakadał aby nie dac za dużo SC a równać do "biedniejszej" skarbówki i od tego uzależniać wzrost wynagrodzeń dla całości. Robią to skutecznie a przy okazji nieustannie zyskują podziały przeciwko zjednoczeniu, ZZ się żrą, ludzie między sobą również - każdy z każdym o wszystko. Dla MF to dolce vita.Myślę tak samo jak Ty, ale pisząc tak jesteśmy wrogami, bo dzielimy środowisko, które podobno jest blisko nas...
Szerzej klapki z oczu proponuję i poluźnić w pasie bo to szkodzi nam wszystkim a przy okazji zdrowiu.
Pisze to ja ucywilniony po 20 latach służby.