Chyba cały czas czekamy na odp szefowej.Pytanie do Sławka: czy coś ruszyły jakiekolwiek rozmowy w sprawie podwyżek?
Moze związek ma powody do milczenia ale nie ukrywam ze mnie tez to irytuje wrecz (...)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Chyba cały czas czekamy na odp szefowej.Pytanie do Sławka: czy coś ruszyły jakiekolwiek rozmowy w sprawie podwyżek?
Nie. Myślę że w ten sposób pokażą że są w stanie zrobić cokolwiek. Bo jak nawet tak drobnego gestu nie będą potrafili wykonać to mf się dobrze ubawi i tyle. Ale jak ktoś zobaczy że w ten dzień o tej porze faktycznie dużo ludzi się zmobilizowało to może być sygnał że ludzie są już pod ścianą i nie ma się gdzie cofać. Chyba o to chodzi w tej akcji i dlatego jak tylko będę miał możliwość to ich w tym poprę.To jest tzw. samozaoranie
Dlatego mam nadzieję, że @Mały sobie zażartował.
Ja wszystko rozumiem, że jest koronawirus, że jest praca zdalna (chyba szefowa przyjęła taktykę że praca zdalna to - ZDALA od ROBOTY) u niektórych , że była majówka ale do jasnej cholery ile można odpowiadać na jedno pismo ?! To nic innego jak traktowanie podległych ludzi jak smieci. MSWIA już wypłaciło podwyżki, już jest projekt na dodatkową kasę dla nich a u nas ? Przecież tak to nawet Banaś nas nie traktował !Chyba cały czas czekamy na odp szefowej.
Moze związek ma powody do milczenia ale nie ukrywam ze mnie tez to irytuje wrecz (...)
Jeszczefunkcjonariusz .... masz rację co to tych obostrzeń prawnych odnośnie nagród i wypłaty wynagrodzenia z nowej kwoty bazowej. Miałem przyjemnośc konsultować to ze swoim prawnikiem. to po pierwsze a po drugie u was bogata izba jak nagrody te za 1 kwartał są w wysokości 300-500 zł .... w Katowickim ŚUCS mozna o takich nagrodach pomarzyć 100 zł jak dostaniesz to jest mega dobrze na koniec roku u nas dawali po 70 zł (Nagroda roczna)ale my pełnimy służbę i pracujemy (bo byłem też ucywilniony na pół roku) w nienormalnej organizacji !
po pierwsze ... jaka jest podstawa prawna zawieszenia premii kwartalnych, pismo informacyjne to Dyrektor może sobie w buty wsadzić,
i tu nie chodzi o pieniądze, bo te 300-500 PLN nie ma wpływu na nic, chodzi o zasady, dać nie umieją ale zabrać już tak.
po drugie jaka jest podstawa prawna wypłacenia kwietniowego uposażenia FUNKCJONARIUSZOM od nieobowiązującej kwoty bazowej,
art. 8 ustawy przywołany w porozumieniu dotyczy tylko PRACOWNIKÓW sfery budżetowej,
ja jestem funkcjonariuszem, wczasowe dostałem od nowej kwoty bazowej, bo nie mogłem od starej, cywile wczasowe dostaja w innych terminach ... na razie nic nie dostali
co to jest konkurs na głupiego i głupszego?
jakim prawem potem przełożony jakiegokolwiek szczebla może ode mnie czegoś wymagać, jak to są ludzie bez kręgosłupa moralnego ... ubezwłasnowolnieni od kierownika po dyrektora ... jakieś wydmuszki
Myślę, że nie można mieć do tego DIAS-a pretensji. Może on uwielbia zbierać papierki po gumie turbo, jest wiecznym marzycielem i udziela się w lokalnej grupie rekonstrukcyjnej? A kazali mu być dyrektorem jakiegoś urzędu...Pewien DIAS w dniu dzisiejszym powiedział, że nie miał pojęcia, że funkcjonariusze scs przez cały czas normalnie wykonują zadania w terenie/na drogach i mają styczność z innymi ludźmi - np. kierowcami dokonując normalnych kontroli z narażeniem swojego zdrowia.
Po czym podziękował serdecznie za wkładane zaangażowanie i pracę.
Mniemam, że w następstwie szczerze przyjętych podziękowań, zostały one po powrocie do domu wszystkich funkcjonariuszy wrzucone bezpośrednio do garnków w celu wykarmienia rodzin...
Nie przesadzałbym. Wystarczy się dokładnie wczytać. To nie są ludzie przypadkowi. Jeśli zostaje się asystentką komendantki chorągwi ds. zielonej gałęzi to nadzór nad pionem celnym jest naturalną ścieżką kariery. Gdyby był też np. asystent ds. jagodowego zagajnika to prawdopodobnie niedługo zostanie komendantem głównym Policji.Myślę, że nie można mieć do tego DIAS-a pretensji. Może on uwielbia zbierać papierki po gumie turbo, jest wiecznym marzycielem i udziela się w lokalnej grupie rekonstrukcyjnej? A kazali mu być dyrektorem jakiegoś urzędu...
To są ludzkie dramaty i stracone lata na stołku.
#miernyKAS