Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Jasne ze tak.Kto nie dostanie w maju ten niech zapomni na kilka najbliższych lat...
to jakaś kpina..."Decyzja w sprawie podwyżek zapadnie do końca czerwca, przy czym w połowie czerwca ma nastąpić nowelizacja budżetu – nie wiadomo w jakim kierunku to idzie, ale nie wyklucza się, że otrzymamy podwyżki i z budżetu i z modernizacji, bo budżet na razie nie ma bardzo dużych strat w dochodach." - do konca czerwca,
trzeba znaleźć sposób na wyłączenie f-szy SCS z KAS
Dla mnie to wyodrębnienie Służby Celno coś tam to zwykła fikcja i kłamstwo. Niby jak jest wyodrębniona? Bo ja tego nie rozumie. Dla mnie byłoby to logiczne gdyby na czele urzędu celno coś tam stał mundurowy naczelnik z odpowiednim stopniem, na szczeblu wojewódzkim był mundurowy komendant, na szczeblu centralnym mundurowy szef, dowódca. I to byłoby logiczne. A tak jest to jedna farsa, groch z kapustą, burdel na kółkach na czele urzędu jest jakiś cywil lub naturalizowany mundurowy, rzadko celnik, na szczeblu wojewódzkim jakiś cywilny dyrektor skarbowy a w W-wie to już nawet nie wiadomo kto. I następny paradoks, nasze podwyżki są uzależnione od tego czy podwyżki dostaną cywile. A niby z jakiej racji? Głupota goni głupotę, Nie mogę pisać więcej bo Sławek powie, że przemawia przeze mnie nienawiść do skarbowców. A ja po prostu lubię gdy jest zachowana jakaś logika i normalność, której w kasie brakuje.
Art. 1. 1. Ustawa określa:
...
3. W ramach KAS wyodrębnia się Służbę Celno-Skarbową, będącą jednolitą i umundurowaną formacją,
którą tworzą funkcjonariusze.