Podwyżki 2020

Jeśli już mowa o Bardzie, to odnoszę wrażenie, iż niektórzy uzurpują sobie
misję TYTANÓW, choć są raczej mizernej postury ...

Super utwór ( jak zresztą prawie wszystko u Barda ). Tyle tylko, że to "Poczekalnia".
Tak, teraz, w wolnym świecie, na płycie CD pisze "Poczekalnia"... na mojej kasecie, nagrywanej "z mikrofonu" ktoś ten utwór podpisał "Megafony", dlatego użyłem podświadomie tej nazwy... (wychowałem się na tej kasecie :) ). Teraz, trochę trudno mi czasem odnaleźć się. Nie tylko z tytułami piosenek.

TAKŻE U C Y W I L N I E N I ...
Tak Cat niestety ucywilnieni to służba cywilna. I ich ta sprawa dotyczy. I bardzo boleję nad tym.
Zdaje się że dzięki ostremu stanowisku Sol.. w sprawie tarczy 3.0 wycofano się z pomysłu łatwych zwolnień w biznesie.
Niestety związku kierowanego prze Pana L... w odpowiednim czasie nie stać było na równo stanowcze działanie lub też zaangażowanie w to struktur nadrzędnych.
Jeśli cywile podejmą aktywne działania lub działania związków przejdą do formy aktywnej z przywództwem celnicy.pl lub z ich wsparciem , wierzę że na wezwanie Siwego staniemy do ich obrony.

Ostatnia edycja:
Chciał MF straszyć funkcjonariuszy, to zaraz delegacja z Warszawy będzie obsługiwać wschodnią granicę, prowadzić postępowania, walczyć z mafiami itd.
Aktorów do drugiego sezonu serialu na Discovery też niech lepiej zaczną szukać.

Kompromitacja.
Lama i tak powinni zrobić ..... cała ta wierchówka z góry powinna zapier...ać na granicy i przy dochodzeniach ... to by może wtedy otworzyli oczy.

My tu gawędzimy o podwyżkach, o tym co zrobić żeby nasze władze nas zauważyły i zaczęły wypełniać zobowiązania wynikające z porozumień, pisma piszemy jedno za drugim tylko po co??? Skoro z jednej strony jesteśmy poczuczani przez DIAS, że z oczywistego powodu nagród nie będzie i mamy zrozumieć. A z drugiej obserwuje się, że w MF zajęcia z polszczyzny mają. Nagle okazuje się, że nawet nasza nowa szefowa jest zaangażowana w konkursiki na uproszczenie słowa objawionego. Piszą, że są po wrażeniem naszej kreatywności. A ja mam wrażenie, że mają nas tam gdzie nas mieli podczas naszych protestów i później w marcu 2017 jak nas rozwalił system.

My tu gawędzimy o podwyżkach, o tym co zrobić żeby nasze władze nas zauważyły i zaczęły wypełniać zobowiązania wynikające z porozumień, pisma piszemy jedno za drugim tylko po co??? Skoro z jednej strony jesteśmy poczuczani przez DIAS, że z oczywistego powodu nagród nie będzie i mamy zrozumieć. A z drugiej obserwuje się, że w MF zajęcia z polszczyzny mają. Nagle okazuje się, że nawet nasza nowa szefowa jest zaangażowana w konkursiki na uproszczenie słowa objawionego. Piszą, że są po wrażeniem naszej kreatywności. A ja mam wrażenie, że mają nas tam gdzie nas mieli podczas naszych protestów i później w marcu 2017 jak nas rozwalił system.
Nie znasz życia. To są prawdziwe problemy MF, a nie nasze płace, braki kadrowe i nierealne oczekiwania od przełożonych. Swoja drogą jeśli chodzi o uproszczenia językowe niech zaczną od siebie. Pism z Warszawy nie da się czytać, taki tam bełkot.

......A co dalej? Chyba nie tak to mialo wyglądać ale tak jak pisał Slawek. Poczekajmy na odpowiedź mf.
No to
A nasze pryncypały robia swoje : https://forsal.pl/gospodarka/finans...w-lipcu-jest-zapowiedz-ministra-finansow.html
Co za debil podpisywał taki pozny okres wyplat naszych podwyżek 3 miesiące co za debile nas tam reprezentowali:) teraz to cos co nie do końca przyklepali zerwą protestem. Nie do konca rozumię działania pana L
Przedstawiciele resortu finansów zauważyli, że prognoza MF dotycząca poziomu recesji jest wypadkową założeń dotyczących zamrożenia polskiej gospodarki. Przyjęto, że "lockdown" będzie trwał do maja i w tym kwartale zacznie się odmrażanie gospodarki.
"To kluczowe założenie" - tłumaczyli. Dodali, że przyjęto też spadek PKB w UE o 5 proc., a także Tarcza antykryzysowa ograniczy znacznie spadek zatrudnienia kosztem płac.

Czyli jesteśmy w czarnej...

Czasem trochę czarnego humoru nie zaszkodzi w tej i tak ,,kałowej" rzeczywistości :P

Attachments

• 94753478_266392837870071_2819455625333833728_n.jpg
    94753478_266392837870071_2819455625333833728_n.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 437
W najgorszym wypadku muszą wypłacić nam skutki prawne czyli do dzisiaj 4 x 6% kwoty bazowej w kazdym sądzie wygramy nawet jak ich sędzia będzie gówna z siebie nie zrobi skoro w całej Polsce tylko nam nie wypłacili. Może liczą na swojego Ludwinskiego co ankiety i wykresy w skarbówce im wysyla zeby porozumienia ta małpa złamała i nic nam nie dadzą. Moim zdaniem poczekajmy z protestami i badzmy bardzo czujni najlepiej rozdzielic podwyzki na fcs i ich sprawy. Po równo w SCS bo jak nie to będzie gówno. Niech sami sobie załatwiają w skarbówce. W tym mołochu to nigdy niczego nie osiagniemy. Przypomniały mi się słowa naszej byłej szef KAS pani Czerwińskiej Ona tak to powiedziała że nas funkcjonariuszy celnych zawsze traktowano po macoszemu. Może Sławku jakoś porządnie z Tą naszą szefową trzeba po męsku pogadać. Pozdrawiam

Może nie na temat, do kiedy mają wypłacić dopłatę do wypoczynku za poprzedni kwartał? Do dzisiaj? Olsztyn jak zwykle ma to w dupie

W najgorszym wypadku muszą wypłacić nam skutki prawne czyli do dzisiaj 4 x 6% kwoty bazowej w kazdym sądzie wygramy nawet jak ich sędzia będzie gówna z siebie nie zrobi skoro w całej Polsce tylko nam nie wypłacili. Może liczą na swojego Ludwinskiego co ankiety i wykresy w skarbówce im wysyla zeby porozumienia ta małpa złamała i nic nam nie dadzą. Moim zdaniem poczekajmy z protestami i badzmy bardzo czujni najlepiej rozdzielic podwyzki na fcs i ich sprawy. Po równo w SCS bo jak nie to będzie gówno. Niech sami sobie załatwiają w skarbówce. W tym mołochu to nigdy niczego nie osiagniemy. Przypomniały mi się słowa naszej byłej szef KAS pani Czerwińskiej Ona tak to powiedziała że nas funkcjonariuszy celnych zawsze traktowano po macoszemu. Może Sławku jakoś porządnie z Tą naszą szefową trzeba po męsku pogadać. Pozdrawiam

Dokładnie, na ludwińskiego nie ma co się oglądać - nawet żeby zarzekał się i zaklinał na wszystkie świętości -za grosz zaufania do niego. Co innego szeregowi pracownicy - po czynach ich poznacie - jak będą walczyć o swoje, wtedy ja bym Ich poparł.
To jedno.
Druga sprawa - trzeba uzyskać- natychmiast albo jeszcze szybciej, jasne stanowisko osoby kompetentnej "z rządu" - czy podwyżki są zagrożone, ajeśli nie, to kiedy zostaną wypłacone - i wtedy podzielić kwotowo - po równo.

W razie gdyby nie było gwarancji albo były by mętne, uznać należy że złamano zasady porozumienia, mając na uwadze wypłaty w innych służbach, oraz rozdawnictwo w innych gałęziach, uważam że mamy prawo podjąć działania adekwatne do sytuacji - z całą stanowczością, niezwłocznie i bezkompromisowo.

Czas gra definitywnie na naszą niekorzyść.

Back
Do góry