Podwyżki 2020

Mil kolego już nastąpiły chociaż oficjalnie nie zostały jeszcze wprowadzone i to spowodowało np. u mnie w IAS że już na dzień dzisiejszy jest około 65 wniosków o przejście na emeryturę. A do tego dodam że i ja sam rozważam odejście na emkę. :) i tu nie ma znaczenie czy z US-u czy z Ucs-u ludzie już zaczynają odchodzić .
Skoro masz taką wiedzę to podziel się co zmieni się w przypadku odpraw i emerytur i od kiedy. Ludzie chcą wiedzieć.

Cytat "Tarcza antykryzysowa 3.0. Zwolnienia i obniżanie pensji Ponadto łatwiejsze ma być zwalnianie pracowników. "Po zmianach będzie to można zrobić nawet e-mailem. Z projektu wynika, że na pierwszy ogień do zwolnienia będą mogły pójść osoby z dodatkowymi źródłami przychodów, w tym emeryci, renciści i rentierzy" - zauważa dziennik." itd

Mil kolego nie chodzi o to co się zmieni, na obecną chwilę jest tak: wytłumaczę na moim przykładzie, jeżeli nie odejdę na emkę i mnie zwolnią np. e-mailem, to stracę 6 miesięczną odprawę emerytalną i nawet jak się przyjmę później gdzieś do pracy i odejdę na emkę to z kodeksu pracy masz tylko miesięczną odprawę emerytalną. I tym właśnie wystraszyli wszystkich takich ludzi jak ja. I nie dziwię się że ludki odchodzą . :(

Cytat "Tarcza antykryzysowa 3.0. Zwolnienia i obniżanie pensji Ponadto łatwiejsze ma być zwalnianie pracowników. "Po zmianach będzie to można zrobić nawet e-mailem. Z projektu wynika, że na pierwszy ogień do zwolnienia będą mogły pójść osoby z dodatkowymi źródłami przychodów, w tym emeryci, renciści i rentierzy" - zauważa dziennik." itd
Tych zapisów akurat funki się nie boją za wyjątkiem tych co biorą emerytury i dalej pracują jako cywile w KAS.

Z projektu również wynika że za zwolnieniem obojętnie kogo i obojętnie ilu, nie idą żadne odprawy - i tu macie koledzy zmianę na "lepsze":unsure:

Pamiętajmy też, że w przypadku podziału kwoty z ustawy modernizacyjnej w interesie rządzących jest aby Ci co maja odejść odeszli już teraz. To dla nich oszczędność. Zostaje kwestia wydolności organizacyjnej przy zbyt małej ilości funków, ale wiadomo, że nikt na to nie patrzy i "jakoś to będzie".

Pamiętajmy też, że w przypadku podziału kwoty z ustawy modernizacyjnej w interesie rządzących jest aby Ci co maja odejść odeszli już teraz. To dla nich oszczędność. Zostaje kwestia wydolności organizacyjnej przy zbyt małej ilości funków, ale wiadomo, że nikt na to nie patrzy i "jakoś to będzie".
Ale jakoś w MSW umieli już kwotę z ustawy modernizacyjnej podzielić między wszystkich i wypłacić należne podwyżki:unsure:

Ale jakoś w MSW umieli już kwotę z ustawy modernizacyjnej podzielić między wszystkich i wypłacić należne podwyżki:unsure:
Do MSW dużo nam brakuje, a pod skrzydłami MF nigdy nawet w połowie ich nie dogonimy. Widzę, że nie mamy konkretów w sprawach wynagrodzeń odpraw i emerytur. Wyczulajmy ludzi, prognozujmy, ale nie siejmy defetyzmu. Więcej optymizmu. Pozdro. Udanego dnia

Do MSW dużo nam brakuje, a pod skrzydłami MF nigdy nawet w połowie ich nie dogonimy. Widzę, że nie mamy konkretów w sprawach wynagrodzeń odpraw i emerytur. Wyczulajmy ludzi, prognozujmy, ale nie siejmy defetyzmu. Więcej optymizmu. Pozdro. Udanego dnia
W moim IAS optymizm ciągle "rośnie" z 65 wniosków o emkę zrobiło się już 70 :giggle::unsure:

pIx7qIV2qXUZtkss.jpg

Na konferencji podobno Premier po raz kolejny powtórzył, że administracja publiczna podwyżek nie dostanie. Podwyżki dostaną wyłącznie służby mundurowe (i pewnie medyczne).

Na konferencji podobno Premier po raz kolejny powtórzył, że administracja publiczna podwyżek nie dostanie. Podwyżki dostaną wyłącznie służby mundurowe (i pewnie medyczne).

:LOL:
Jest jeden pozytyw z całego tego jego paplania.
Cokolwiek by on nie powtórzył i tak mu nie wierzę ...

:LOL:
Jest jeden pozytyw z całego tego jego paplania.
Cokolwiek by on nie powtórzył i tak mu nie wierzę ...
Myślę, że wszyscy.
To, co się teraz dzieje powoduje jeszcze większy kryzys zaufania do "góry".
Nawet jak fizycznie dostaniemy na konta te podwyżki, to nadal wiele osób będzie się bać, że zabiorą.

Z projektu również wynika że za zwolnieniem obojętnie kogo i obojętnie ilu, nie idą żadne odprawy - i tu macie koledzy zmianę na "lepsze":unsure:
Kolego, według mnie czym innym jest zwolnienie w oparciu o ustawę o Tarczy antykryzysowej, gdzie zwalniane są osoby na podstawie jej przepisów (wymuszone zwolnienie), a czym innym wniosek funkcjonariusza o zwolnienie w związku z przejściem na emeryturę w oparciu o ustawę KAS. Wydaje mi się, że tutaj na chwilę obecną nie ma zmian w zakresie wypłaty odprawy.

Nie wydaje się Wam że powyższe dywagacje pasują do tematu, jak pięść do nosa ?!

Back
Do góry