Podwyżki 2020

Nie wydaje się Wam że powyższe dywagacje pasują do tematu, jak pięść do nosa ?!
Przepraszam, ale odniosłem się do postu kolegi Basic, żeby nie siać paniki.

Odnośni tematu, w moim IAS odbyło się spotkanie związków zawodowych z DIC który zapewnił, że podwyżki 6 % (3% z ustawy budżetowej i 3% z modernizacyjnej) nie są zagrożone. Zawieszone są nagrody za I kwartał.

...
Odnośnie tematu, w moim IAS odbyło się spotkanie związków zawodowych z DIC który zapewnił, że podwyżki 6 % (3% z ustawy budżetowej i 3% z modernizacyjnej) nie są zagrożone. Zawieszone są nagrody za I kwartał.

W takim razie nie wiem czy przekazujesz dwa błędy, czy też DIAS
jednak "przemycił" zagrożenie obniżenia budżetowej z 6 na 3 % ...

Odnośni tematu, w moim IAS odbyło się spotkanie związków zawodowych z DIC który zapewnił, że podwyżki 6 % (3% z ustawy budżetowej i 3% z modernizacyjnej) nie są zagrożone. Zawieszone są nagrody za I kwartał.
1. Szanowny kolego, ja nie sieję paniki opisałem tylko sytuacje jak się wytworzyła a potwierdzeniem tego są wpływające wnioski o emkę.
2. Dobrze że przekazałeś info o podwyżkach może to uspokoi trochę sytuację.
3. Proszę nie zakładaj że nie rozumiem czym jest odejście na emeryturę na własny wniosek, a czym zwolnienie z tzw. "tarczy". - :)

1. Szanowny kolego, ja nie sieję paniki opisałem tylko sytuacje jak się wytworzyła a potwierdzeniem tego są wpływające wnioski o emkę.
2. Dobrze że przekazałeś info o podwyżkach może to uspokoi trochę sytuację.
3. Proszę nie zakładaj że nie rozumiem czym jest odejście na emeryturę na własny wniosek, a czym zwolnienie z tzw. "tarczy". - :)
Czemu ciągle pojawia się teza że zwolnienia w ramach tarczy dotyczą funkcjonariuszy? Takie przepisy tam nie istnieją. Nie jesteśmy służbą cywilną, nie jesteśmy pracownikami, nie mamy stosunku pracy. Nic nie łączy nas z Szefem Służby Cywilnej.

Czemu ciągle pojawia się teza że zwolnienia w ramach tarczy dotyczą funkcjonariuszy? Takie przepisy tam nie istnieją. Nie jesteśmy służbą cywilną, nie jesteśmy pracownikami, nie mamy stosunku pracy. Nic nie łączy nas z Szefem Służby Cywilnej.

TAKŻE U C Y W I L N I E N I ...

W zusie podwyżki 500 na etat, z wyrównaniem od stycznia, płatne do 8 maja.

Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka

A u nas miało byc kolo 800 na etat A łaskawie dowiadujemy się że bedzie 3 procent z budżetu i 3 z modernizacyjnej A co dalej? Chyba nie tak to mialo wyglądać ale tak jak pisał Slawek. Poczekajmy na odpowiedź mf.

Przecież o tych 6% z czego 3% z modernizacji była już mowa w styczniu, dlatego też powstał komitet protestacyjny, aby wywalczyć pełną podwyżkę, czyli 6% + pełna kwota z modernizacji KAS. Nie ma to nic wspólnego z koronawirusem. Te obiecane 700-800 zł to kwota już po podpisaniu porozumienia, które z tego co pamietam skończyło się ucięciem "tylko" 1% kwoty bazowej z pieniędzy przeznaczonych na podwyżki z modernizacji KAS, z zastrzeżeniem, że w 2021 możliwe, że dodadzą nam ten dodatkowy 1%. Te dodatkowe środki miały być przesuwane chyba z innych celów modernizacji (więcej na podwyżki, mniej na resztę, czyli inwestycje itd).

Aktualnie jak już było mówione przez szefową KAS, trwa procedura wypłaty tego 3%+3%, wnioski w Trezorze są złożone, a pozostała część będzie wypłacona gdy KPRM klepnie finalnie owoc porozumienia, do tego czasu druga część podwyżki jest wstrzymana (nie odebrana).
Takie są na tę chwilę oficjalne informacje.

W takim razie nie wiem czy przekazujesz dwa błędy, czy też DIAS
jednak "przemycił" zagrożenie obniżenia budżetowej z 6 na 3 % ...
A nie chodzi przypadkiem o finansowanie podwyżki 6% (kwoty bazowej) z dwóch źródeł - budżet i modernizacja?

Na oficjalnej stronie IAS Białystok pojawił się komunikat ,że nagród za I kwartał nie będzie. Po co nagradzanie za służbę na granicy w czasie koronowirusa , powinno wystarczyć samo podziekowanie dyrekcji za ciężką
pracę . żal

Właśnie sobie słucham "Megafony" Kaczmarskiego...
To tak zupełnie nie a' propos dyskusji...
a może jednak?

Ja pamiętam jak było zmniejszenie z 6% z budżetu na 4,5%. A te brakujące 1,5% miało iść z uchwały. (w sumie z uchwały 7,5%)
Całość podwyżki 12%.
Początkowo miało być tylko 3% z ustawy budżetowej, te 1.5% dopiero potem dodali, a potem jeszcze udało się 0.5% ugrać.
Jednakże to było jedynie na negocjacjach mówione, co zakończyło się porozumieniem, które nie zostało jeszcze klepnięte do końca, stąd nadal obowiązuje pierwotna wersja +3% budżetu +3% z modernizacji.

Zapewne mówisz o tym:
2tlr47G.png

Tutaj jest pierwszy krok w dobrą stronę, czyli dodanie do 3%, tych dodatkowych 1.5% z budżetu.

Czyli wyglądało to tak:
-Pierwotna wersja (która teraz obowiązuje) 3% z budżetu, 3% z uchwały modernizacyjnej.
-Negocjacje część pierwsza (to co na screenie, czyli dodatkowe 1.5%)
-Finalna wersja po negocjacjach zakładała jeszcze dodatkowe 0.5% i ta kwota jest na porozumieniu, które jest w trakcie akceptacji i które będzie obowiązywać jeśli ktoś ruszy pupę i to klepnie.

Back
Do góry