Podwyżki 2020

Już napisałem, że pismo z KPRM adresowane do Premiera trafiło do MF z informacją, że przesyłają wg właściwości. Dajmy zatem czas MF kilka dni. Niebawem będziemy mieli odpowiedź, w nieskończoność czekać nie będziemy. Wtedy odpowiednio zareagujemy.
Jeszcze raz powtarzam, nie możemy jako środowisko dopuścić do tak skrajnej dyskryminacji jedynej formacji w Polsce. Do tego wbrew słowom Premiera, który wyraźnie powiedział, że w kwestii podwyżek inaczej rząd traktuje służby mundurowe. Jak to ujął Premier, w służbach medycznych i mundurowych podwyżki i nagrody będą w 2020r.

No to się MF obsrał.

CELNIKU / SKARBOWCU ZADEKLARUJ SIĘ!
Dlatego nie możemy pozwolić na rozgrywanie nas przez podziały. Jest wiele osób uprzedzonych do S i trzymających się od nas też z daleka, "bo mundurowi". Ja przekonuję i myślę, że każdy powininen przekonywać, że nasz ZZ działa na rzecz całego środowiska, a im więcej nas tym lepiej.

W razie czego w piątek jest losowanie ponad 500 mln złotych w Loterii EuroJackPot .... Trzeba znowu wysłać może się uda i wszystkie problemy sie skończą :D Tak dla rozluznienia atmosfery :)

Attachments

• Capture+_2020-04-28-11-41-49.png
    Capture+_2020-04-28-11-41-49.png
    368,8 KB · Wyświetleń: 586
@tosia ale po co od rana piszesz, że mamy czegoś nie dostać. Po co siejesz defetyzm? Rozumiesz, że najpierw trzeba zmienić rozporządzenie i jest jeszcze dwa całe miesiące na wypłatę? Czekamy na odpowiedź z mf teraz ale przestanmy pisać jakby było już po wszystkim
Pokaż gdzie napisałam że mamy nie dostać.
Defetzm ? Bo wyraziłam zdanie? O to przesadzam. Czekajmy dalej jak barany na rzeź.

Mimo że już jestem na emeryturze( co prawda świadczenie nie zostało mi jeszcze wypłacone) mam kontakt z kilkoma ludzmi z referatu w UCS, i słuchając ich co sie dzieje obecnie, jak się ludzie zachowują wnioskuję, że "komuś" bardzo zależy aby wprowadzić zamęt wśród funkcjonariuszy w sprawie podwyzek, w sprawie likwidacji odpraw emerytalnych, zwolnieniami funkcjonariuszy,
część osób podatnych na manipulacje panikuje i zaczyna wariować

jeszczefunkcjonariusz kolego kochany pokaż pismo w sprawie odmówienia podwyżek. Z tego co mi wiadomo u pana Ludwińskiego nie ma 100 czy wiecej związkowców zawsze kanapowców brał MB i mówił że to najbardziej liczna grupa i reprezentatywna związków. Co za debil robi jakies ankiety w sprawie protestu? chyba ze ma im dostarczyć dane. Jak żyję nie widziałem strajku włoskiego skarbówki i innej formy w ich wydaniu. Słuchać się tylko Sławka nie takie sprawy zwycięzko wygrywaliśmy

Po przeczytaniu ostatniego artykulu wpisu L..uwazam że za miskę ryżu jak tam pisze ten Pan najwyzszy czas aby im rękę podać albo przemilczeć jak to wszystkie służby mundurowe zrobiły :( Niech chociaż się jakąś odwagą się pokażą

Ta marionetka nawet wie że o NAS będzie w TV małymi literkami to napisał :
No i najważniesze: „Już w najbliższy wtorek rusza 2. sezon #NicDoZgłoszenia. Emocjonująca praca Funkcjonariuszy #KAS w serialu dokumentalnym #DiscoveryPolska. Nowi bohaterowie, ciekawe ujawnienia.”.

Naprawdę zapowiada się ciekawie oglądajmy

Przepraszam, ale linki do skarbowcy.pl nie otwierają mi się od dość dawna. Nie wpuszcza mnie na tą stronę w ogóle. Trwa to juz bardzo długo. Nie wiem jaki jest powód, ale nie przeszkadza mi to. Piszę tylko informacyjnie, że jak ktoś wkleja link do tej strony to ja go nie czytam z przyczyn jw. Piszę to, by nikt nie interpretował np. mojego milczenia po wklejeniu linka.

Po przeczytaniu ostatniego artykulu wpisu L..uwazam że za miskę ryżu jak tam pisze ten Pan najwyzszy czas aby im rękę podać albo przemilczeć jak to wszystkie służby mundurowe zrobiły :( Niech chociaż się jakąś odwagą się pokażą
Ale lekarstwo na związki kanapowe zaproponowałem w zeszły tygodniu.

Back
Do góry