Podwyżki 2020

1587824565055.png

Na "zaprzyjaźnionym" forum znów Was obrzucają gnojem, a nawet do psów porównują, tymczasem moderator prosi o spokój osobę, która wzywa do niepisania głupot mających na celu poróżnić oba środowiska. HAHA.

Na "zaprzyjaźnionym" forum znów Was obrzucają gnojem, a nawet do psów porównują, tymczasem moderator prosi o spokój osobę, która wzywa do niepisania głupot mających na celu poróżnić oba środowiska. HAHA.
Mam to w szeroko rozumianym nosie. A wiesz dlaczego? Bo debili nie brakuje i u nas na forum. Tak samo tam.
Ba, ja bym nawet powiedział że to bardzo pozytywny obraz - se strony socjotechniki - "ktoś" zauważył że zaczynamy dostrzegać wspólny interes i zaczął obawiać się o swoją rolę "psa przewodnika stada" czy też "naczelnego barana" - więc wypada znowu gównoburzę rozkręcić... a moderator - zawsze ma za zadanie tonować i uciszać :)
Pamiętajcie że lokalne wierchuszki związkowe mają dużo do stracenia - jeśli stracą ludzi, albo ludzie zaczną się buntować. Dlatego fajnie jest antagonizować - a nic tak nie dzieli niż 2 zł więcej w wypłacie u innego :)

Hola,hola. Po co znowu nakręcać wzajemną spiralę nienawiści? Zawsze znajdzie się jakiś internetowy troll który będzie robił na opak. Większość w obecnej sytuacji zrozumiała, że tylko w kupie siła i wzajemne szczucie nic nam nie pomoże. Także proponuję nie komentować jednostkowych prowokacyjnych wpisów zarówno o celnikach jak i skarbowcach. Jaki % pracowników skarbowości/celników aktywnie udziela się na forum skarbowcy.pl/celnicy.pl? Kilka %? I na podstawie jakiegoś promila wyrabiac sobie opinie o całej strukturze? No chyba coś tu nie halo.

Chyba nasze podwyżki zaszły na dalszy plan. Szkoda nie tego oczekiwalo się.
Choć wiem że teraz zwolnienia są na pierwszym planie i w jakiś sposób idzie to zrozumieć. Ale serio odpuścimy podwyżki

Hola,hola. Po co znowu nakręcać wzajemną spiralę nienawiści? Zawsze znajdzie się jakiś internetowy troll który będzie robił na opak. Większość w obecnej sytuacji zrozumiała, że tylko w kupie siła i wzajemne szczucie nic nam nie pomoże. Także proponuję nie komentować jednostkowych prowokacyjnych wpisów zarówno o celnikach jak i skarbowcach. Jaki % pracowników skarbowości/celników aktywnie udziela się na forum skarbowcy.pl/celnicy.pl? Kilka %? I na podstawie jakiegoś promila wyrabiac sobie opinie o całej strukturze? No chyba coś tu nie halo.
Wytłumacz mi kolego dlaczego uważasz, że my na dole nie mamy prawa wyrażać negatywnych opinii na temat jednej lub drugiej grupy zawodowej, bo to nakręca spirale nienawiści. Ale nie przeszkadza Ci, że to właśnie Z.Z. skarbowe jak i celne same między sobą prowadzą zażarte spory czego efektem jak do tej pory jest np. brak podwyżek. Każdy Z.Z. chce dobrze a jednak nie mogą się porozumieć. Ja już nie wiem czy Z.Z walczą między sobą o sprawy ludzi czy o ilość członków prowadząc agresywna kampanię. Tyle tylko, że jak my na dole spieramy się a nawet wyzywamy to jest to bez konsekwencji, jak Z.Z. prowadzą między sobą wojne to widać jak jest.

Nie odpuścimy.
Nie damy sobie narzucić narracji: "zapomnijmy o podwyżkach, cieszmy się że nas nie zwalniają".
Tylko właśnie taka narrację się czuje...
Przykro mi że w taki sposób traktują ludzi bo czy to skarbowiec czy celnik i to człowiek i to. Ale ma się odczucie że wywiesilismy białą flagę o zgrozo

informuje, że uwzględniając ogłoszony stan epidemii, który ma negatywny wpływ na wszystkie sfery życia w Polsce oraz w poczuciu budowanego przekazu solidarności społecznej, wypłata nagród za I kwartał 2020 roku została zawieszona.

Obecnie wszystkie działania Rządu Rzeczypospolitej Polskiej skierowane są na walkę ze skutkami epidemii, w tym na niezbędne zabezpieczenie finansowe budżetu państwa. Ogłoszony stan epidemii wprowadził wiele zakazów i ograniczeń, których skutki odczuwa całe społeczeństwo, którego my – pracownicy i funkcjonariusze Izby Administracji Skarbowej jesteśmy częścią i musimy zauważać. Od jednego z DIAS. Czy jest jakaś podstawa do zawieszenia nagród ??

@stefan123. Nie ma żadnych zażartych sporów, bo nie odnosimy się w korespondencji do innych ZZ.
Ten hejt, który był na mnie i nasz ZZ nie można nazwać sporem, bo było to jednostronne działanie i mam nadzieję, że to już przeszłość. Nie noszę w sercu urazy, mimo iż z czymś takim, tzn. na taką skalę, nigdy się nie spotkałem. Jeżeli ja nie odpowiadam na ten hejt, to nie jest to spór.
Ps. Spójrz raczej na Twój ton w jaki sposób oceniasz innych ludzi. Ile w tym jest nienawiści. To jest naruszenie regulaminu forum i informuję Ciebie, że jeżeli nie będziesz w przyszłości tego szanował, to będziesz musiał pożegnać się z tym forum. Jest dużo innych portali, Twój wybór.

Chyba nasze podwyżki zaszły na dalszy plan. Szkoda nie tego oczekiwalo się.
Choć wiem że teraz zwolnienia są na pierwszym planie i w jakiś sposób idzie to zrozumieć. Ale serio odpuścimy podwyżki
Co chcesz odpuszczać? Nic bardziej z rana nie denerwuje jak taka postawa...

Back
Do góry