Podwyżki 2020

I coś czuję że zaraz Duda się zgłosi czy budżetu nie podreperuję albo czy z tych pieniędzy podwyżki dla nas nie zasponsoruję 😂 😂 😂

Mrówka po pierwsze przeciętny zjadacz chleba nie wie też o podwyzkach policji nauczycieli itp itd

Po drugie solidarność podpisała porozumienie, że wypłaca nam podwyzki 3 miesiece po podpisaniu ustawy

Po trzecie nie mamy jakiegoś rozporzadzenia

To jak nam mogli wypłacić? Niestety to wszystko wina szefostwa mf, które nie dopilnowalo sprawy oraz solidarności , ktora zgodziła sie na to bzdurne porozumienie

I po czwarte z tymi zwolnieniami też jeszcze bym się wstrzymała. Mowa o zwolnieniach ale w całym korpusie sluzby cywilnej A więc nie tylko w skarbowce. Wątpię żeby tak ważny strategiczny urząd dla budżetu pozbawiać pracowników.

To jak nam mogli wypłacić? Niestety to wszystko wina szefostwa mf, które nie dopilnowalo sprawy oraz solidarności , ktora zgodziła sie na to bzdurne porozumienie

Co d oS proponuję odszukaj moje posty z ostatnich 2-3 dni tam jest pomysł na .....
by związki działały zgodnie z oczekiwaniami członków jak i osób które nie są członkami a działania związków też ich dotyczą.

I po czwarte z tymi zwolnieniami też jeszcze bym się wstrzymała. Mowa o zwolnieniach ale w całym korpusie sluzby cywilnej A więc nie tylko w skarbowce. Wątpię żeby tak ważny strategiczny urząd dla budżetu pozbawiać pracowników.

Zdaje się że widziałem wczoraj na wp artykuł dotyczący kontroli udzielanego wsparcia finansowego przez rząd w ramach tarcz antykryzysowych.
Nie wiem kto miał by takie kontrole prowadzić, ale wydaje mi się że lepiej umocowanej oraz merytorycznie i organizacyjnie przygotowanej organizacji od KAS to nie ma. Zatem kto miał by prowadzić kontrole i zwalczać nadużycia związane z wyłudzeniem publicznych środków pomocowych? Jaka była by skuteczność organizacji w której zredukowano etaty prowadząc do wzrostu zadań bieżących na etat doładowując ją nowymi, oraz jaka była by motywacja ludzka w obliczu obniżenia poborów, braku premii i braku obiecanych podwyżek tym bardziej że inne jednostki budżetowe takowe otrzymały. A bez dwóch zdań te działania kontrolne były by inną formą we wspólnej narodowej walce ze skutkami kryzysu wywołanego obecną zarazą.

Pytanie o brak wyplaconych podwyżek może być przez decydentów Kasu obalone przez wskazanie, iż w porozumieniu dot. podwyżek ( pomijając temat jakie związki je zawarły) o ile pamiętam zapisano iż zostanie wypłacona w ciągu 3 miesięcy od podpisania przez prezydenta ustawy budżetowej. W trakcie uzgodnień był właściwy czas na roszczenia. Teraz można co prawda powoływać się na inne służby i pisać, ale do końca czerwca mogą nie wypłacić.

Narada 23.04 w dolnośląskiej IAS:
-nagrod kwartalnych - nie będzie ("na chwilę obecną"),
-podwyżek - nie będzie ("na chwilę obecną"),
-zwolnienia - będą ("gdy pojawi się ustawa"),
-zmniejszenie pensji - będzie ("gdy pojawi się ustawa"),
-kryteria kogo zwalniać i komu zmniejszać pensję - za wczesnie aby je formułować.
Przypomnę tylko, że ustawa już jest, Panu Dyrektoru chodzilo chyba o rozporządzenie.
W sprawach funkcjonariuszy: świadectwa, przywracanie do służby, dobre praktyki - Pan Dyrektor musi się zorientować w tej materii.

Ostatnia edycja:
Ias lublin jest doplata do wypoczynku. Według mnie według nowej kwoty bazowej bo wydaje mi sie, że w tamtym roku było mnoej ;)

Mrówka po pierwsze przeciętny zjadacz chleba nie wie też o podwyzkach policji nauczycieli itp itd

..............
Nauczyciele nie dostali podwyżki. W budżecie są dla nich zabezpieczone środki ale od wrzesnia, czyli są też na etapie oczekiwania co będzie.
Porównujmy się do tych którzy tak jak my mają uchwały moderniuzacyjne. Nauczycielom raczej trudno zazdrościć pensji. Początkujący (tzw. stażysta, zaramia najniższą krajową)

Back
Do góry