Podwyżki 2020

Redakcja byłej wSieci dała mega pokaz włazidupstwa. Nie zauważyli przeważającej masy pytań o KAS !!! To jest przykre, bo tak walczyli z cenzurą, która ich pozbawiła za peło pracy !!!

Rzeczkowska będzie miała gorąco, zaskoczyli mnie dzisiaj skarbowcy swoją determinacją
determinacją do czego ? w czerwcu 2016 trzeba było wykazać się determinacją i przyłączyć do protestu. Skoro wtedy nie potrafili sie przyłaczyć, to tym bardziej teraz nie wierzę że są w stanie cokolwiek zainicjować poza wysyłaniem pytań na fb i maili.

Może jestem naiwna ale wydaje mi sie, że pytania o kas zostały zignorowane dlatego, że te podwyzki i tak dostaniemy. Wyobrażacie sobie, że premier by wyszedł i powiedział "tak w maju wyplacimy wam podwyżki i nagrody kwartalne i nikogo nie zwolnimy..." zwykły zjadacz chleba nie ma pojęcia o naszej modernizacji, porozumieniach itp ale uslyszalby to co by chciał usłyszeć. Ja bym poczekala (mam nadzieję że niedługo) na odpowiedź szefowej lub ministra finansów

Może jestem naiwna ale wydaje mi sie, że pytania o kas zostały zignorowane dlatego, że te podwyzki i tak dostaniemy. Wyobrażacie sobie, że premier by wyszedł i powiedział "tak w maju wyplacimy wam podwyżki i nagrody kwartalne i nikogo nie zwolnimy..." zwykły zjadacz chleba nie ma pojęcia o naszej modernizacji, porozumieniach itp ale uslyszalby to co by chciał usłyszeć. Ja bym poczekala (mam nadzieję że niedługo) na odpowiedź szefowej lub ministra finansów
obyś miała rację (y)

Czy kwota bazowa 1803,16 już działa od 01.01.2020r. Czy na coś jeszcze czekamy?
Budżet podpisany, a wiéc wyrównania powinny być już naliczone.
Ja odszedłem z dniem 27 lutego br i dostałem informację z Zespołu ZER MSWiA w Częstochowie, że otrzymam na dzień 5 maja dwie zaległe emki za marzec i kwiecień oraz bieżącą za a także 13-tą emeryturę. Oczywiście po aktualnej kwocie bazowej, więc nie będzie potrzeby już nic przeliczać i aktualizować. Pozdrawiam funkcjonariuszy i emerytów. Nie dawać się wirusom!

Jeżeli nasi koledzy którzy przeszli w tym roku na emkę mają ją liczoną od kwoty bazowej 1803,16, czyli o 6% większej niż w roku poprzednim to można powiedzieć, że podwyżka 6% w tym roku obejmie tych funkcjonariuszy co jeszcze są w służbie. Dla funkcjonariuszy o 6% zwiększy się uposażenie i to od stycznia. Tylko nie wiadomo kiedy zostanie wypłacona i co z pozostałą częścią podwyżki.

determinacją do czego ? w czerwcu 2016 trzeba było wykazać się determinacją i przyłączyć do protestu. Skoro wtedy nie potrafili sie przyłaczyć, to tym bardziej teraz nie wierzę że są w stanie cokolwiek zainicjować poza wysyłaniem pytań na fb i maili.
1164 chętnych na protest na razie, 18 przeciw

Czyli te zapowiedzi o zwolnieniach i obniżaniu wynagrodzeń to tylko taki żarcik, a tak naprawdę premier czeka z niecierpliwością na koniec czerwca, by wypłacić nam zasłużone podwyżki? Sądzę, że jeśli mielibyśmy je dostać to po prostu byśmy je dostali tak, jak wszyscy inni. Jakoś nie wiedzę protestów zwyklych zjadaczy chleba po podwyżkach dla policji, sg, sw itp. Zresztą jak chcą, to niech protestują, co nas to obchodzi? Zwykły zjadacz chleba nie opłaci moich rachunków. Już był czas, gdy zarabiałam tu tyle, że musiałam wybierać między splata kredytu a kupnem żarcia. Nie chcę znowu przez to przechodzić

Back
Do góry