Podwyżki 2020

Dobrze że ciągle ucieka do ulubionych tematów...... o dobrych zmianach, Inwestycjach, innowacjach, 500+, zrównoważonej gospodarce, ochronie miejsc pracy i obronie pracowników (poza KAS - tutaj można zwalniać), srata tata srata tata

Co drugie pytanie jest o KAS. Chyba oglądasz inny czat. Przecież te pytania które on czyta to są podstawione. Nie ma szans aby odpowiedział na temat KAS mimo tak licznych pytań.

Morawiecki sobie wybrał wygodne pytania, ale to było do przewidzenia.
Może dzięki temu i Ludwińskiemu coś się odetka w mózgownicy, bo na całą Solidarność nawet nie liczę. Nie wiem jak oni chcą "reklamować" przynależność do NSZZ za niemałą składkę, gdy władza z którą się bratają tak traktuje pracowników.

Ciągle powtarzamy że 50 tys pracowników administracji połączono z 12 tys celników i utworzono KAS w którym chyba całość 60 tys chce być na papierze funkcjonariuszami jeśli chodzi tylko o przywileje!!

Już w tamtym roku podwyżki 650+zł brutto były dla "służb mundurowych" ale nie było jak z tego sie wycofać w całym KAS. Teraz drugi rok z rzędu podwyżki miały dotyczyć służb mundurowych więc w czym problem, że podwyżkę dostaną tylko funkcjonariusze.

Już podwyżki w 2019 w służbie cywilnej KAS były największe względem wszystkich podwyżek w innych administracjach państwowych - chyba że się mylę że inni niebędący f-szami dostali po 650zł brutto....

Nawiązując z wyprzedzeniem o lamenty ucywilnionych stwierdzam, że na kilkanaście osób z którymi rozmawiałem nikt nie powiedział, iż po ucwilnieniu mu źle.. - stopień doliczony do podstawy, praca bez mundurku i kaprysów kierownictwa który nakazują prace w święta, weekendy itd wydzwaniając o każdej porze dnia i nocy.

A funkcjonariusze?? Obecnie mam wypłaty 600zł mniej bo namnożonych jest dodatków których teraz nie otrzymujemy nawet na pracy zdalnej!!!

Solidarność Skarbowców ilu ma członków?
Jeśłi jesteście z niej nie zadowoleni macie jeszcze jedną możliwość pod warunkiem że nie jest wyjątkowo liczna (kiedyś słyszałem że ma ok 300 członków).
Niezadowoleni niech do niej wstąpią w ilości przekraczającej aktualną ilość członków i odwołają zarząd czyli L.
Wrogie przejęcie.

Ciągle powtarzamy że 50 tys pracowników administracji połączono z 12 tys celników i utworzono KAS w którym chyba całość 60 tys chce być na papierze funkcjonariuszami jeśli chodzi tylko o przywileje!!

Już w tamtym roku podwyżki 650+zł brutto były dla "służb mundurowych" ale nie było jak z tego sie wycofać w całym KAS. Teraz drugi rok z rzędu podwyżki miały dotyczyć służb mundurowych więc w czym problem, że podwyżkę dostaną tylko funkcjonariusze.

Już podwyżki w 2019 w służbie cywilnej KAS były największe względem wszystkich podwyżek w innych administracjach państwowych - chyba że się mylę że inni niebędący f-szami dostali po 650zł brutto....

Nawiązując z wyprzedzeniem o lamenty ucywilnionych stwierdzam, że na kilkanaście osób z którymi rozmawiałem nikt nie powiedział, iż po ucwilnieniu mu źle.. - stopień doliczony do podstawy, praca bez mundurku i kaprysów kierownictwa który nakazują prace w święta, weekendy itd wydzwaniając o każdej porze dnia i nocy.

A funkcjonariusze?? Obecnie mam wypłaty 600zł mniej bo namnożonych jest dodatków których teraz nie otrzymujemy nawet na pracy zdalnej!!!
Egoizm poziom master

Premier jak narazie odpowiada na pytania wszystkie poza KAS ;) wybrał sobie te wygodne...
Przy czym na każde odpowiada jak najdłużej się da, by mu czas jakoś minął, że strachu, że zaraz wygodne pytania się skończą. Nie wiem jaki jest sens odpowiadać dwa razy na pytanie o śluby czy porody rodzinne

jeszcze jest zapas ale bolą Cię widzę fakty
jeszcze jest zapas ale bolą Cię widzę fakty
Chociażby ze względu na ucywilnionych na tym forum, którzy chyba w odróżnieniu od twoich "znajomych" są średnio zadowoleni (ja się na tym nie znam, ale wielu twierdzi, że to był dla nich życiowy dramat) pomysl dwa razy zanim coś napiszesz.

Czyli z tego co widzę na facebooku ustawka naprawdę mają duże poważanie na skarbowców. Aż mi ich szkoda tyle wysiłku a tu tylko z liścia dostali

Czyli z tego co widzę na facebooku ustawka naprawdę mają duże poważanie na skarbowców. Aż mi ich szkoda tyle wysiłku a tu tylko z liścia dostali
Posłuchaj. Skarbowcy to również byli funkcjonariusze, którzy być może dłużej byli funkcjonariuszami niż ty. I są skarbowcami chociaż tego nie chcieli. Więc wyłącz jad.

Nic z odpowiedzi nie wynika, wrzucił wszytkich do wora.
Po raz kolejny raz powtórzył, że służby mundurowe podwyżkę dostaną.

Brakuje jednego pisma do Pana Premiera\SKAS\Ministra Finansów:
DLACZEGO FUNKCJONARIUSZE SCS NIE OTRZYMALI DO TEJ PORY PODWYŻKI, KTÓRĄ OTRZYMAŁY POZOSTAŁE SŁUŻBY MUNDUROWE?
KIEDY JĄ OTRZYMAJĄ?

@zbuntowany żeby tylko nie odpuścili. Takie zrywy trzeba wykorzystywać, bo tak jak są gwałtowne, tak szybko gasną. Muszą cisnąć, akcja protestacyjna obowiązkowa.

Dokładnie, musimy się upominać podwyzki dla mundurowki A że jesteśmy w jednym worku kas to bedzie to podwyzka dla wszystkich
Obawiam się, że bez ich walki tak nie będzie, bo nie są służbą mundurową. A Premier wyraźnie w tym kierunki ciśnie.
Pytanie, czy zdaje sobie sprawę, że SCS też jest służbą mundurową, a nie tylko te z MON i MSWiA.

Przede wszystkim muszą podkreślać, że podwyżki dostali pracownicy cywilni Policji i inni, jeżeli tacy są. Szukałbym poparcia w RPO.

Wysłuchałem... brrrr... zbawca narodu... i jedyna słuszna linia partii... szkoda było czasu... Bełkot...

Chyba wszystko już jasne jeśli chodzi o służbę cywilną, rząd chce oszczędzić na niej miliard złotych jeśli dobrze zrozumiałem.
Z podwyżek nie będą wyłączone służby mundurowe. Czy SCS jest służba mundurową??? Może czas, żeby związek podjął jakieś działania w celu uzyskania odpowiedzi na to pytanie, bo Solidarność działa ostro w kwestii cywili.
Obawiam się, że dla rządu nie jesteśmy jednak służbą mundurową tylko urzędnikami z kas i wszystkich nas potraktują jednakowo.

Wysłuchałam i żałuję. Nikt nie dostal zadnej konkretnej odpowiedzi . Pytania jak sobie jego dzieci radzą z nauką i ile śpi minister po prostu poniżej pasa...

Back
Do góry