Podwyżki 2020

Przed chwilą pan M. Morawiecki powiedział na konferencji prasowej, że podwyżek w administracji publicznej nie będzie, co innego służby mundurowe. Stąd wniosek, że SCS służbą mundurową jednak nie jest!
Bardzo pozytywna wiadomość. Z tego co Nam wiadomo SCS jeszcze jest służbą mundurową i tego się trzymajmy!

Bardzo pozytywna wiadomość. Z tego co Nam wiadomo SCS jeszcze jest służbą mundurową i tego się trzymajmy!

Taaak, "pozytywna" ?!
"Ucywilnieni" też mają się cieszyć ?!

Weź przestań !! Pewnie to i bierność cywilna (i rozgłaszane na Forum pomysły o wstrzymaniu),
doprowadziły do tak parszywej decyzji rządu, ale urzędnicy od dawna są jedną z najniżej
wynagradzanych profesji. Jak można się powoływać na "sprawiedliwość społeczną", gdy kopie
się właśnie tych "leżących" ?! W dodatku straszy się ich jeszcze obniżkami i tak głodowych
często pensji, by "ratować" tych, co zawsze mieli lepiej. To czysta kpina i sk*r**syństwo, tym
bardziej w świetle niedawno tym "na górze" przyznanej, dodatkowej kasy !! Brak mi słów ...

Pozytywna tylko, jeżeli chodzi o SCS.
Decyzja rządu spowoduje jeszcze większą, wieloletnią zapaść w administracji państwowej, która podejrzewam już się nie podniesie.
Pracowałem w administracji rządowej i wiem co to zamrożone pensje przez 10 lat, śmieszne 20 zł podwyżki i nagrody dla przydupasów. O pensji się nie wypowiadam...

Jedno tylko chciałbym wiedzieć, ile to wyżywanie się na urzędnikach pozwoli zaoszczędzić pieniędzy w skali kraju? Bo czuję, że tych danych nigdy nie zobaczymy.

Jest to sk*r**syństwo.

Ostatnia edycja:

Taaak, "pozytywna" ?!
"Ucywilnieni" też mają się cieszyć ?!

Weź przestań !! Pewnie to i bierność cywilna (i rozgłaszane na Forum pomysły o wstrzymaniu),
doprowadziły do tak parszywej decyzji rządu, ale urzędnicy od dawna są jedną z najniżej
wynagradzanych profesji. Jak można się powoływać na "sprawiedliwość społeczną", gdy kopie
się właśnie tych "leżących" ?! W dodatku straszy się ich jeszcze obniżkami i tak głodowych
często pensji, by "ratować" tych, co zawsze mieli lepiej. To czysta kpina i sk*r**syństwo, tym
bardziej w świetle niedawno tym "na górze" przyznanej, dodatkowej kasy !! Brak mi słów ...
To co zrobić z tymi ludźmi? Odbyłam właśnie rozmowę z koleżanką, byśmy coś wreszcie zrobili, zawalczyli o swoje, ale jak grochem o ścianę. Tylko "a co my możemy?", "to nic nie da". Załamka 😩

To już nie tylko niekompetencja... i kolesiostwo... tak obserwując... wygląda, że ... Sabotowania Państwa... ciąg dalszy... Zastanawiam się ...na czyją... rzecz...

A po wyborach ... nowa rada ministrów ...

.

1.jpg

Bardzo dobra ! Brawo ! Czytałam.
Też od siebie coś dodałam.
Może warto się przyłączyć
...

"Ucywilnieni" z pewnością powinni!
Jednak poparcie funkcjonariuszy (niezła próba akceptacji i jedności), byłoby "mocne"
i na pewno przekonałoby wielu "cywili" do "mundurowych" i naszego Związku ...

Back
Do góry