Podwyżki 2020

Przed chwilą pan M. Morawiecki powiedział na konferencji prasowej, że podwyżek w administracji publicznej nie będzie, co innego służby mundurowe. Stąd wniosek, że SCS służbą mundurową jednak nie jest!
Bardzo pozytywna wiadomość. Z tego co Nam wiadomo SCS jeszcze jest służbą mundurową i tego się trzymajmy!

Bardzo pozytywna wiadomość. Z tego co Nam wiadomo SCS jeszcze jest służbą mundurową i tego się trzymajmy!

Taaak, "pozytywna" ?!
"Ucywilnieni" też mają się cieszyć ?!

Weź przestań !! Pewnie to i bierność cywilna (i rozgłaszane na Forum pomysły o wstrzymaniu),
doprowadziły do tak parszywej decyzji rządu, ale urzędnicy od dawna są jedną z najniżej
wynagradzanych profesji. Jak można się powoływać na "sprawiedliwość społeczną", gdy kopie
się właśnie tych "leżących" ?! W dodatku straszy się ich jeszcze obniżkami i tak głodowych
często pensji, by "ratować" tych, co zawsze mieli lepiej. To czysta kpina i sk*r**syństwo, tym
bardziej w świetle niedawno tym "na górze" przyznanej, dodatkowej kasy !! Brak mi słów ...

Pozytywna tylko, jeżeli chodzi o SCS.
Decyzja rządu spowoduje jeszcze większą, wieloletnią zapaść w administracji państwowej, która podejrzewam już się nie podniesie.
Pracowałem w administracji rządowej i wiem co to zamrożone pensje przez 10 lat, śmieszne 20 zł podwyżki i nagrody dla przydupasów. O pensji się nie wypowiadam...

Jedno tylko chciałbym wiedzieć, ile to wyżywanie się na urzędnikach pozwoli zaoszczędzić pieniędzy w skali kraju? Bo czuję, że tych danych nigdy nie zobaczymy.

Jest to sk*r**syństwo.

Ostatnia edycja:
Jak dla mnie to, że nie będzie podwyzek tzn, że nic nowego nie uchwala A to co uchwalone i podpisane nalezy nam się jak psu buda.

Taaak, "pozytywna" ?!
"Ucywilnieni" też mają się cieszyć ?!

Weź przestań !! Pewnie to i bierność cywilna (i rozgłaszane na Forum pomysły o wstrzymaniu),
doprowadziły do tak parszywej decyzji rządu, ale urzędnicy od dawna są jedną z najniżej
wynagradzanych profesji. Jak można się powoływać na "sprawiedliwość społeczną", gdy kopie
się właśnie tych "leżących" ?! W dodatku straszy się ich jeszcze obniżkami i tak głodowych
często pensji, by "ratować" tych, co zawsze mieli lepiej. To czysta kpina i sk*r**syństwo, tym
bardziej w świetle niedawno tym "na górze" przyznanej, dodatkowej kasy !! Brak mi słów ...
To co zrobić z tymi ludźmi? Odbyłam właśnie rozmowę z koleżanką, byśmy coś wreszcie zrobili, zawalczyli o swoje, ale jak grochem o ścianę. Tylko "a co my możemy?", "to nic nie da". Załamka 😩

Nie mam już sił do tego wszystkiego, tyle miesięcy konsultacji, wyliczeń, podziałów, walk (starzy vs młodzi, celnicy vs skarbowcy, kas vs reszta świata itp) aby na końcu dostać... OBNIŻKĘ (bo do tego to zmierza)

cytując klasyka: czas wziąć kredyt i zmienić pracę (czy tam odwrotnie)
Ale ja osobiście zacznę od wzięcia... L4

Widzieliście co się dzieje na facebooku Premiera?
Dobra akcja skarbowcy!

Bardzo dobra ! Brawo ! Czytałam.
Też od siebie coś dodałam.
Może warto się przyłączyć
...

"Ucywilnieni" z pewnością powinni!
Jednak poparcie funkcjonariuszy (niezła próba akceptacji i jedności), byłoby "mocne"
i na pewno przekonałoby wielu "cywili" do "mundurowych" i naszego Związku ...

Back
Do góry