Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Kwota bazowa to 1803,16 zł.A czy ktoś może mi powiedzieć jak to wygląda z nową kwotą bazową ? bo różnica jest o 102,07 i czy teraz w kwietniu zostanie ona jakoś wypłacona x 4? ( z wyrównaniem od stycznia)? Czy do czegoś innego ta kwota bazowa służy ?
problem ze zrozumieniem i odnalezieniem tak prostych rzeczy ?! teraz już pojmuję, dlaczego nie potrzeba u góry osób z odpowiednią wiedzą i praktykąA czy ktoś może mi powiedzieć jak to wygląda z nową kwotą bazową ? bo różnica jest o 102,07 i czy teraz w kwietniu zostanie ona jakoś wypłacona x 4? ( z wyrównaniem od stycznia)? Czy do czegoś innego ta kwota bazowa służy ?
Jestem Nowy niedawno przyjęty więc się nie orientuje w DLA CIEBIE tak prostej sprawie ..... :/problem ze zrozumieniem i odnalezieniem tak prostych rzeczy ?! teraz już pojmuję, dlaczego nie potrzeba u góry osób z odpowiednią wiedzą i praktyką
Jestem Nowy niedawno przyjęty więc się nie orientuje w DLA CIEBIE tak prostej sprawie ..... :/
Mnożysz swój aktualny mnoznik razy nową podstawą i masz podwyżkę miesieczną podstawy + tak samo dla stopnia + stażowe.
To powinieneś dostać po nowemu, więc mnożysz razy 4 różnicę.
No to oki, myślałam że jest inaczej, sorry.Jestem Nowy niedawno przyjęty więc się nie orientuje w DLA CIEBIE tak prostej sprawie ..... :/
Jak obniża pensje to gwarantowana jest ucieczka funkow na emke nawet jak niewiele im do pelnej bedzie brakowało.Do Ronin: prezes Polskiego Funduszu Rozwoju Paweł Borys zadeklarował również, że od kwietnia w PFR dojdzie do obniżki wynagrodzeń. Każdy pracownik zadeklaruje, o ile może sobie obniżyć zarobki, prawdopodobnie będzie to w przedziale 10-20 proc. - stwierdził.Ciekawe co na to nasze władze .
Pyszne, po prostu pyszne... Celniku Zbudź się ! (parafrazując klasyka)Ludzie zrozumcie jedną rzecz.Ustawa budżetowa na 2020 rok jest uchwalona , podpisana i opublikowana. Jest w niej zapisana nowa kwota bazowa dla SCS która wynosi 1803,16zł.W związku z tym MF nie robi nam żadnej łaski i powinniśmy żądać / a nie łaskawie prosić / żeby w wypłacie kwietniowej / z wyrównaniem od stycznia / dostać wyższe uposażenie wynikające ze wzrostu kwoty bazowej w 2020 roku. Jeżeli dyrektorzy IAS nie wypłacą nam podwyżki wynikającej z ustawy budżetowej to znaczy że złamią prawo i każdy z nas może sprawę skierować na drogę sądową i żądać wypłaty podwyżek wraz z odsetkami!!!
Jeszcze jest jedna kwestia nowelizacja budżetu która będzie pewnie w połowie roku. Od stycznia muszą nam wypłacić ze wzrostu kwoty bazowej. Istnieje jednak ryzyko, że w nowelizacji budżetu mogą SCS cofnąć kwotę bazową do tej z poprzedniego roku. Oczywiście Policji, SG i Wojsku zachowując bo kto będzie pałować jak ludzie wyjdą na uliceLudzie zrozumcie jedną rzecz.Ustawa budżetowa na 2020 rok jest uchwalona , podpisana i opublikowana. Jest w niej zapisana nowa kwota bazowa dla SCS która wynosi 1803,16zł.W związku z tym MF nie robi nam żadnej łaski i powinniśmy żądać / a nie łaskawie prosić / żeby w wypłacie kwietniowej / z wyrównaniem od stycznia / dostać wyższe uposażenie wynikające ze wzrostu kwoty bazowej w 2020 roku. Jeżeli dyrektorzy IAS nie wypłacą nam podwyżki wynikającej z ustawy budżetowej to znaczy że złamią prawo i każdy z nas może sprawę skierować na drogę sądową i żądać wypłaty podwyżek wraz z odsetkami!!!
Żadne ich sztuczki / straszenie obniżeniem uposażenia / nie zmienią faktu że do czasu jakichkolwiek zmian prawnych muszą nam wypłacić podwyższone uposażenie począwszy od stycznia 2020 do czasu ewentualnych zmian prawnych / prawo nie może działać wstecz!!! /.
Wszystko co napisałem powyżej odnosi się oczywiście do podwyżki wynikającej ze wzrostu kwoty bazowej dla naszej służby , gdyż o podwyżkach o których mowa w tzw. uchwale modernizacyjnej powinniśmy raczej na razie zapomnieć.
Proszę, nie podpowiadaj takich pomysłów.Jeszcze jest jedna kwestia nowelizacja budżetu która będzie pewnie w połowie roku. Od stycznia muszą nam wypłacić ze wzrostu kwoty bazowej. Istnieje jednak ryzyko, że w nowelizacji budżetu mogą SCS cofnąć kwotę bazową do tej z poprzedniego roku. Oczywiście Policji, SG i Wojsku zachowując bo kto będzie pałować jak ludzie wyjdą na ulice