Podwyżki 2020

Ciekawe rozwiązanie przyjęli też na Ukrainie. Na czas epidemii pensje w sferze budżetowej, łącznie z władzami centralnymi i zarządami spółek skarbu państwa nie mogą przekraczać 10x pensji minimalnej. Na dole na razie nie tną. U nas nie przejdzie bo mocno dotknęłoby tych o "unikatowych kompetencjach".

Mrówka, Słoneczko, Skarbek i ten gość na T, i wszyscy skarbowych, kiedy zorganizowaliście jakiś protest czy strajk żeby poprawić swój status? Co zrobiliście żeby burdel kas nie wszedł? Ja oddałem krew, brałem L-4, byłem na największej manifestacji w Waw-ie wszystko żeby Służba Celna nie została zaorana i nie powstał kas. A wy co żeście zrobili? Teraz tacy mądrzy jesteście? Dzięki nam w poprzednim roku dostaliście podwyżki a w tym my przez was nie dostaniemy podwyżek. Bo jak mamy dostać jak wam będą zabierać. Ciągnięcie nas za sobą w dol. I co może napisałem nieprawdę?

@stefan 123 ja, jak to ładnie nas nazywacie, srarbowiec byłem przeciwny połączeniu celników ze skarbówką. Uważałem i uważam, funkcjonariusze powinni być wylaczeni do służb mundurowych. Byłem na L4, krwi nie oddawałem bo nie mogę, propagowałem akcję, którą tu kiedyś zaproponował srarbowiec, 1 gr. A jak już mi przyszło pracować z ucywilnionymi i funkcjonariuszami to nie dawałem im do odczucia, że jestem lepszy, choć takiego traktowania sam z ich strony doświadczyłem i doświadczam. Oczywiście nie mogę tak powiedzieć o wszystkich. Z bardzo wieloma osobami świetnie się pracuje. A najśmieszniejsze jest to, że część osób z akcyzy to byli pracownicy i UKS, i Izby z którymi z nam się od lat, bo miałem tą przyjemność z nimi pracować, bowiem prowadziłem w II instancji postępowania z podatku akcyzowego, wydawałem zezwolenia i na gry o loterie. Stary jestem. Trochę już widziałem.

Oprócz naszego czytam forum skarbowców. Wniosek z tej lektury jest jeden niestety oni nie są zdolni do żadnego sprzeciwu. Na nas plują ale liczą na nasze protesty. Szkoda słów z kim nas połączyli...

Szanowne Koleżeństwo.
Może by tak podejść do "Skarbowców" inaczej - może nawet z nadto przesadną empatią ?!

Owszem, my jesteśmy zaprawieni w "bojach", walczymy, "wydzieramy" to, co się należy
bez dwóch zdań i niech nawet będzie, że u "cywili", mało który umie się "postawić"!
Zapytam jednak - kiedy i kto, miał ich tego nauczyć; KTO zaryzykował, by "pociągnąć" za
sobą całą tą rzeszę ??

My mieliśmy Sławka! Gdyby nie ON i paru innych szaleńców, sami bylibyśmy głęboko
w d*p*e !!! Gdyby nie paru "idiotów", zagrzewających także na tym Forum, odsądzanych
najczęściej od czci i wiary, opluwanych i wyśmiewanych w sposób urągający wszelkiej
przyzwoitości, nawet Sławek nie zrobiłby kompletnie NIC !!!

DLACZEGO niektórzy nie potrafią zrozumieć, że ludzie, którzy przez większość swojego
życia
byli okradani - tak, OKRADANI - z normalności przez swoich "przedstawicieli", przez
rok, dwa, a nawet trzy; nie potrafią się przemóc, by choćby wypowiedzieć WŁASNE zdanie ?!

Do jasnej cholery !! Jakim kretynem być trzeba, by myśleć, że wypominanie najzwyklejszej
NIEUMIEJĘTNOŚCI, zachęci do otwarcia - zastraszonego i sponiewieranego człowieka ?!
Jakiż to debil wymyślił, że wyśmiewanie i dręczenie człowieka przymusowo bezwolnego,
jest idealnym sposobem na zbudowanie jego odwagi ?! Czyż nie jest wręcz pi*rd**nięty ten,
który żąda od zmaltretowanej sieroty, "zakochania się" w "rodzinie zastępczej", jej opiekunie
i nieznanych sobie dotąd zwyczajach - wytykając, kpiąc, wyzywając i przypominając na
każdym kroku, że w "rodzinie" jest tylko adoptowanym z litości bękartem ?!

Przypomnę jeszcze, iż wyciągnięcie człowieka z tzw. "syndromu sztokholmskiego", jest
procesem wyjątkowo długotrwałym, wymagającym ciężkiej pracy wybitnych specjalistów,
niezwykle wrażliwym na błędy, po których konieczne jest cofnięcie się terapii dużo głębiej,
niż we wcześniejszym podejściu ...

To prawda @cat, nie każdy miał takiego lidera jak Wy w osobie Sławka. Warto w tym miejscu wyjaśnić, iż na otwarty strajk nie mogliśmy sobie pozwolić, ponieważ społeczeństwo i władza zjedliby tzw. urzędasów, mimo to robiliśmy to co mogliśmy zrobić.
Bzdura !!! mogliście robić strajk włoski (kumaci mają pojęcie jak - zwroty, postępowania, inne), brać urlopy i L4. Nic takiego nie miało nigdy miejsca w skarbówkach !!!

Ostatnia edycja:
A propos możliwości wywierania nacisku na rząd/dyrekcję ect.:
Czym innym jest groźba, że Celnicy zamkną granice na wschodzie, a czym innym groźba nie puszczenia przez Skarbówców zwrotu VAT dużej niemieckiej firmie, która wybudowała w Polsce wielki zakład, o czym w świetle jupiterów informował sam Premier.

Czym innym jest groźba, że Celnicy zamkną granice na wschodzie, a czym innym groźba nie puszczenia przez Skarbówców zwrotu VAT dużej niemieckiej firmie, która wybudowała w Polsce wielki zakład, o czym w świetle jupiterów informował sam Premier.
Przecież mogą być wątpliwości i jak się nie wszystko wyjaśni z uwagi na np.brak odpowiedzi kontrahenta, czy brak kontroli sprawdzającej innego US, pisać w uwagach i decyzję o zwrocie dawać kierownictwu do podpisania i ...... co ja będę dalej pisała, Ci co to robią, to wiedzą o co chodzi, ale tylko w kuluarach o tym mówią. Strach ich paraliżuje.

Do @cat
Niby nie obrażasz, a jednak to robisz.
Toż to przechodzi ludzkie pojęcie! W treści ani jednego złego słowa o skarbowcach, a właściwie same inwektywy wyłącznie skierowane (skądinąd słusznie!) do upierdliwych funków, a ta jeszcze się obraża.
Pokaż nam JAK wcale nie jesteś mizerna, nikła, uboga i słaba, JAK WIELE i CO potrafisz zdziałać, a jeśli nie umiesz, to lepiej zamilcz
i nie grzeb czy szperaj w poszukiwaniu wyimaginowanych afrontów. Twoja sprawa, jeśli odtrącasz wyciągniętą rękę, nie możesz jednak
z takim nastawieniem, choćby pomarzyć o rzeczowej rozmowie z tobą, dyskusji czy chęci wysłuchania.
BEZ ODBIORU!

Ps.: Twój dzisiejszy wpis z 12.40 na Skarbowcach "Potwiedzam słowa przedmówcy. Napisanie komentarza lub wiadomości na forum Celników graniczy z cudem, jeśli ktoś nie śpiewa tak, jak Oni (,,,) - wyjaśnia dosłownie WSZYSTKO !!

Ostatnia edycja:
Na temat treści postu pogadaj sobie na PW z @cat.

Ps.: Twój dzisiejszy wpis z 12.40 na Skarbowcach "Potwiedzam słowa przedmówcy. Napisanie komentarza lub wiadomości na forum Celników graniczy z cudem, jeśli ktoś nie śpiewa tak, jak Oni (,,,) - wyjaśnia dosłownie WSZYSTKO !!
[/QUOTE]

Aaaaaaa, jednak Stefan miał rację!!
Strzała.

Do Mrówki. Otóż ja protestowałem w 2008 R. wykorzystałem cały urlop na żądanie. W 2016 R. byłem 2 razy w wawie na proteście tak jak 1/3 wszystkich celników. Chodziłem na L4. Część moich kolegów straciła za protesty pracę nie dostało propozycji ja Sławek. A u skarbowców nie było żadnych protestów od 30 lat wolnej Polski. To nie jest plucie to są fakty!

Mrówka, Słoneczko, Skarbek i ten gość na T, i wszyscy skarbowych, kiedy zorganizowaliście jakiś protest czy strajk żeby poprawić swój status? Co zrobiliście żeby burdel kas nie wszedł? Ja oddałem krew, brałem L-4, byłem na największej manifestacji w Waw-ie wszystko żeby Służba Celna nie została zaorana i nie powstał kas. A wy co żeście zrobili? Teraz tacy mądrzy jesteście? Dzięki nam w poprzednim roku dostaliście podwyżki a w tym my przez was nie dostaniemy podwyżek. Bo jak mamy dostać jak wam będą zabierać. Ciągnięcie nas za sobą w dol. I co może napisałem nieprawdę?
I to co napisał Stefan123 jest całym komentarzem dla postawy Skarbowców!

Tyle wiesz, co zjesz. Wiele razy "granica" odwróciła się od reszty, a jednak się udało, więc nie chrzań, że skarbowcy "nie-mogą".

Na temat treści postu pogadaj sobie na PW z @cat.

(cytat)
(koniec cytatu)

Aaaaaaa, jednak Stefan miał rację!!
Strzała.

Nieważne jaki Stefan i z czym miał rację. Nie jest tu żadnym autorytetem i coby to nie było, powoływanie się na niego (podobnie jak na Tomusia i Czarusia) zostaw sobie na swoje ukochane, praworządne, apolityczne i demokratyczne forum skarbowców!

No mrówka nie mój problem. Ale chcę żebyście się w końcu obudzili. Znam dużo skarbowców jesteście dobrze wykształconą i pracowitą grupą. Zacznijcie po prostu walczyć o swoje tak jak my celnicy.

Back
Do góry