Skarbek1972
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 127
Do megoton
Poćwicz interpunkcję, bo nie da się tego czytać.
Poćwicz interpunkcję, bo nie da się tego czytać.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ostatnio moja ciekawa dyskusja ze Słoneczkiem została zbanowana bo nie na temat podobno. Wasze czytam też nie na temat. Temat to podwyżki 2020. Nie wiem na co MF czeka od stycznia mamy wyższą kwotę bazową i łachy nie robią mają przestrzegać ustawy budżetowej i wypłacić 6 % jak najszybciej!
Z całym szacunkiem @sabu30 Twoja dyskusja z @Słoneczko była mniejsza o większe, ale o niczym!Proszę Państwa, jeżeli Ustawa Budżetowa została podpisana przez Prezydenta 01.04. br. to kwota bazowa dla funkcjonariuszy SCS jet pewna. Ta podwyżka się FSCS należy jak psu buda, z wyrównaniem od 01.01. Kwestia podwyżki z modernizacji może się kotłować przez umowy zawarte w Porozumieniu. Na dzień wczorajszy i jutrzejszy obowiązuje naszych pracodawców, a raczej zlecających służbę kwota bazowa z Ustawy budżetowej w kwocie 1803,16zł. Inne służby z modernizacją dały radę, my nie. Dlaczego? odpowiedzi znajdziecie w Porozumieniu tych związków, które je podpisały!
To chyba czytasz jakieś inne forum, bo ja tam widzę różne głosy. Ty oczywiście tylko te, które umożliwia Ci plucie na znienawidzonych skarbowców. Przez takich jak ty nikt się do waszego związku nie chce zapisać. Ciekawe czy w walce też jesteś taki mocny jak w gębie.Oprócz naszego czytam forum skarbowców. Wniosek z tej lektury jest jeden niestety oni nie są zdolni do żadnego sprzeciwu. Na nas plują ale liczą na nasze protesty. Szkoda słów z kim nas połączyli...
To chyba czytasz jakieś inne forum, bo ja tam widzę różne głosy. Ty oczywiście tylko te, które umożliwia Ci plucie na znienawidzonych skarbowców. Przez takich jak ty nikt się do waszego związku nie chce zapisać. Ciekawe czy w walce też jesteś taki mocny jak w gębie.
PodpuszczaszTo chyba czytasz jakieś inne forum, bo ja tam widzę różne głosy. Ty oczywiście tylko te, które umożliwia Ci plucie na znienawidzonych skarbowców. Przez takich jak ty nikt się do waszego związku nie chce zapisać. Ciekawe czy w walce też jesteś taki mocny jak w gębie.
Ciekawa jestem ilu z was mieści się w tym "my". Na razie mamy 118 stron gadania o niczym i płaczu jacy to skarbowcy są bePodpuszczasz
Pokażcie jacy Wy jesteście mocni w działaniach bo dotychczas tylko jesteście mocni w buzi... my już nie raz pokazaliśmy że potrafimy.
Biadolenie to ludzka rzecz. Te przytyki to zostaw na swoim podwórku. Nigdy nie walczyliscie o siebie i nikt za Was tego nie zrobi.Ciekawa jestem ilu z was mieści się w tym "my". Na razie mamy 118 stron gadania o niczym i płaczu jacy to skarbowcy są be
Jeszcze coś nie zamierzam podnosić larum jak będą zwolnienia itp jak naszym robili świństwa jak wchodziło KAS wypieliscie się tylkiem. A było o co walczyć.Biadolenie to ludzka rzecz. Te przytyki to zostaw na swoim podwórku. Nigdy nie walczyliscie o siebie i nikt za Was tego nie zrobi.
Zgodziłabym się z Twoim wpisem gdyby nie fakt, że są tam nasi ucywilnieni koledzy, którzy są nadal solą w oku skarbowców. A szczęściarze z emką są również solą w oku tych, którzy 3 lata temu zrobiliby każde świństwo żeby zostać w mundurze...Jeszcze coś nie zamierzam podnosić larum jak będą zwolnienia itp jak naszym robili świństwa jak wchodziło KAS wypieliscie się tylkiem. A było o co walczyć.
My powalczymy o podwyżki A Wy siedzicie pod biurkami...
Karma wróciła.
Dużo tu postów ale mało konkretów dot. działań albo propozycji. Grozi nam niewywiązanie się z obietnic podwyżki, a dla ucywilnionych również obniżenie pensji lub obniżenie wymiaru etatu. Moje propozycje to zaproponowanie przez związki nie obniżania pensji lecz wymiaru etatu. Zluzowanie zakazu pracy dodatkowej by można było legalnie wypracować brakujące środki.
Zobaczymy na czym wierchuszce tak zależy, czy na pracownikach czy obcięciu wynagrodzeń.
Masz rację przepraszam ucywilnionych. Po prostu nie mogę znieść tego podpuszczania.Zgodziłabym się z Twoim wpisem gdyby nie fakt, że są tam nasi ucywilnieni koledzy, którzy są nadal solą w oku skarbowców. A szczęściarze z emką są również solą w oku tych, którzy 3 lata temu zrobiliby każde świństwo żeby zostać w mundurze...
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Powiało groza nie bądź taka złośliwa, bo do ciebie karma też może wrócić. A jeśli chodzi o zwolnienia to widać, że związek ma to gdzieś, więc twoja postawa raczej nikogo nie dziwiJeszcze coś nie zamierzam podnosić larum jak będą zwolnienia itp jak naszym robili świństwa jak wchodziło KAS wypieliscie się tylkiem. A było o co walczyć.
My powalczymy o podwyżki A Wy siedzicie pod biurkami...
Karma wróciła.
Wy za to walczyliście o siebie, ale jakimś cudem oczekujecie, że my będziemy wam za to wdzięczni. Biadolenie to ludzka rzecz, ale tylko jak biadolą Celnicy prawda?Biadolenie to ludzka rzecz. Te przytyki to zostaw na swoim podwórku. Nigdy nie walczyliscie o siebie i nikt za Was tego nie zrobi.
Wy za to walczyliście o siebie, ale jakimś cudem oczekujecie, że my będziemy wam za to wdzięczni. Biadolenie to ludzka rzecz, ale tylko jak biadolą Celnicy prawda? Napisz mi jak w przeszłości TY walczyłaś o skarbowców i co ci się dla nich udało wywalczyć. Czekam.
Czasami mała dygresja od tematu zrobi wiele dobrego dla dyskutujących, odpręży zestresowanych i dyskusja wróci na swoje tory i będzie jednocześnie bardziej konstruktywnaZ całym szacunkiem @sabu30 Twoja dyskusja z @Słoneczko była mniejsza o większe, ale o niczym!
To jest chyba celowe skłócanie, judzenie abyśmy nie doszli do konstruktywnych pomysłów jak uprzykrzyć te dobre samopoczucie tym na górze bez szkody dla Nas na dole. Faktem jest, że skarbowcy podpięli się pod wywalczone protestem mundurówki podwyżki (sami by g... wywalczyli) ale to już przeszłość i nie ma sensu wypominać skoro jesteśmy w jednej KAS-ie i bez Naszej kasy . Teraz ja bym oczekiwała na pomysły Nas wszystkich na skuteczne i prawnie dopuszczalne formy nacisku na danie Nam należnych podwyżek, które inni już mają od 8 dni na koncie !!! Miłego weekendu wszystkim życzę, jest pięknie i słonecznieWy za to walczyliście o siebie, ale jakimś cudem oczekujecie, że my będziemy wam za to wdzięczni. Biadolenie to ludzka rzecz, ale tylko jak biadolą Celnicy prawda?