Podwyżki 2020

Ale zaraz zaraz … jak to zarabiali więcej ? Z ustawy budżetowej na rok 2019 wynika że zarabiali mniej ...
Przeciętne uposażenie w służbach po noweli w 2019:
SW, SG, Policja - 5651 zł
Straż Pożarna - 5560 zł
SOP - 6732 zł
Służba Celno-Skarbowa - 5766 zł
Wojsko - 5530
WIem że to takie teoretyczne "przeciętne" kwoty.

Także u nas w są pieniądze aby wynagradzać nas przynajmniej tak samo jak inne służby a jak jest każdy widzi. Rodzi się pytanie gdzie idą te pieniądze ? Nie wiem, ale się domyślam ....

Równie dobrze można powiedzieć: po co mieszkać w Polsce,w niemczech zarabia się 4x tyle. Tylko co daje taka dyskusja ? Nic.

W SCS bez wyższego wykształcenia masz marne szanse aby przejść rekrutacje (chyba że jesteś ze skarbówki, oni przechodzą bez praktycznie żadnych rozmów i testów).
Jasne, do skarbówki biorą ludzi po trzech klasach podstawówki. Dziwne tylko, że z młodych nie ma u nas osoby bez studiów. Zresztą nie wiem po co ta gloryfikacja wykształcenia wyższego, w obecnych czasach to standard.

Jasne, do skarbówki biorą ludzi po trzech klasach podstawówki. Dziwne tylko, że z młodych nie ma u nas osoby bez studiów. Zresztą nie wiem po co ta gloryfikacja wykształcenia wyższego, w obecnych czasach to standard.
Pozostawia niestety wiele do życzenia jakość tego wyższego wykształcenia...

Nie o tym była treść wpisu. Przeczytaj jeszcze raz, może zrozumiesz.

A dlaczego się dziwisz że dostaną? Przecież dostają co roku... naszym problemem jest to, że wszystkie służby realizują i dostają to co zapisane w budżecie A my nie... dlatego trzeba zrobic wszystko co możliwe, żeby tak było. A nie dywagowac teraz o wyksztalceniu skarbowcow czy celnikow czy o pensji żołnierzy. Bardzo proszę admina o zrobienie tu porządku bo nawet niektorzy nie zdają sobie sprawy ilu ludzi zagląda tu na forum

Cyt. "Więc tym bardziej nie ma czym się szczycić"
Może młodzi po licencjatach w Kaczym Dołku nie mają się czym szczycić.
Ja zdałam porządną maturę na pocz. lat 90-tych, kiedy trzeba było zdobyć wiecej niż obecne 30% punktów. Studia kierunkowe (nie etnografię, czy zarządzanie czasem wolnym) zrobiłam na szanowanej państwowej uczelni, w czasach gdy na 1 miejsce było 10 kandydatów. A to, że pracuję, gdzie pracuję to mój wybór, bo po prostu to lubię.

Ludzie skończcie pisać kto ma jakie wykształcenie - załóżcie sobie nowy wątek .... omawiamy tutaj sprawy PODWYŻKI DLA NAS nie dla Zdziska z woja czy karola z policji .....

Oni dostali a my nie - i powinna być dyskusja dlaczego my nie i co w związku z tym działają związki czy coś idzie do przodu czy stoi . Jaka wysokośc też podwyżki jak ona zostanie podzielona .....

ZADEKLARUJ SIĘ CELNIKU !

Ludzie skończcie pisać kto ma jakie wykształcenie - załóżcie sobie nowy wątek .... omawiamy tutaj sprawy PODWYŻKI DLA NAS nie dla Zdziska z woja czy karola z policji .....

Oni dostali a my nie - i powinna być dyskusja dlaczego my nie i co w związku z tym działają związki czy coś idzie do przodu czy stoi . Jaka wysokośc też podwyżki jak ona zostanie podzielona .....

ZADEKLARUJ SIĘ CELNIKU !
Przecież nikt nic nie wie, o czym tu dyskutować

Cyt. "Więc tym bardziej nie ma czym się szczycić"
Może młodzi po licencjatach w Kaczym Dołku nie mają się czym szczycić.
Ja zdałam porządną maturę na pocz. lat 90-tych, kiedy trzeba było zdobyć wiecej niż obecne 30% punktów. Studia kierunkowe (nie etnografię, czy zarządzanie czasem wolnym) zrobiłam na szanowanej państwowej uczelni, w czasach gdy na 1 miejsce było 10 kandydatów. A to, że pracuję, gdzie pracuję to mój wybór, bo po prostu to lubię.
I co ci to dało? Aha, masz pracę, która lubisz. To co robisz na tym forum? Tu się narzeka, a ty chyba nie masz na co.

Przepraszam a wiadomo dlaczego kwartalne i grusza nie są wypłacane ?

Odnośnie gruszy, to otrzymałem odpowiedź z finans. , że wstrzymana jest do czasu ustalenia nowych
Kwot wyplat, a na obecną chwilę po staremu nie wyplacaja, bo później trzeba by było doplaty
Wykonywac /każdej osobie , która nabyla prawo do urlopu/. Ile w tym prawdy???

Jak tam Nasze bony od Szefa KAS? O podwyżkach nie wspomnę.

M. Błaszczak:
"Można powiedzieć, że średnio o 1000 zł wzrosło uposażenie żołnierza (zawodowego - PAP). (...) Chodzi o to, żeby żołnierze za dobrą służbę byli wynagradzani, a więc żołnierze zawodowi mają podwyżki w 2019 r. i w 2020 r. - szczególnie dbałem o to, żeby wynagrodzenie żołnierzy rozpoczynających służbę było konkurencyjne na rynku, żeby młodzi oficerowie, podoficerowie, szeregowi więcej zarabiali i to się udało. (...) "

Ostatnia edycja:
Cyt. "To co robisz na tym forum? Tu się narzeka, a ty chyba nie masz na co.:

Narzekać dla narzekania - bardzo konstruktywne.
A pracę swoją lubię, tak przyznaję się bez bicia. Inaczej zwariowałabym w tym cyrku.

Dużo tu postów ale mało konkretów dot. działań albo propozycji. Grozi nam niewywiązanie się z obietnic podwyżki, a dla ucywilnionych również obniżenie pensji lub obniżenie wymiaru etatu. Moje propozycje to zaproponowanie przez związki nie obniżania pensji lecz wymiaru etatu. Zluzowanie zakazu pracy dodatkowej by można było legalnie wypracować brakujące środki.
Zobaczymy na czym wierchuszce tak zależy, czy na pracownikach czy obcięciu wynagrodzeń.

To po co pajace to podpisywaliście? Podwyżki w 6% muszą być jak najszybciej wypłacone nie obejmują żadnego porozumienia . Człwieku Skarbek1972 z ludwińskim i innymi przydupasami sobie ustalaj co mają robic ludzie bez jaj i honoru. Może w stroje paradne jak KAS powstawała sobie ze skrzydełkami zamachajcie że tak zajebiście dzieki celnikom jest. Sławka który dla naszej służby wszystko co może czławiek dać najwieksza kara podejżewam że od Banasia spotkała. Betony moi mili pamietam to nagranie jak Sławek z Karczewskim rękę w spawie emerytur sobie podaje i w tej samej chwili dostaje sms że ze służby jest wywalony. I mówi o tym Karczewskiemu a jak mu mina struchlała. Celnicy widzac wszechobecną pogarde i zlewanie niszczenie nas proponuję na początek zadbanie o własne zdrowie szczególnie w tych jednostkach gdzie najbardziej was nie potrzebują siejcie zament i dezinformacje. Żójcie przewody telefoniczne internetowe kawa moze lac sie we wszystkich kierunkach, Jak pod Grunwaldem Jagiełło powiedział nie oni pierwsi

Back
Do góry