PODWYŻKI 2008

Chciałbym inspektorowi powiedzieć że się myli..............bardzo bym chciał :(

Co do ZZ z Rzepina- godność to słowo obce dla niektórych karierowiczów...

panowie ten wątek ma tytuł PODWYZKI 2008 więc może napiszecie jak to wygląda w Waszych Izbach - dalej obradują?

IC Gdynia- może i obradują w każdym razie na konto nic nie wpłynęło. Ogólnie chaos. Wg plot MKC ma dostać z 200zł. Kolejny cud Tuska. Miało być 500zł wyszło 200zł.

Robią nas w bambuko z tymi podwyżkami!Miały być wypłacone w pierwszej dekadzie kwietnia.

Dekada - słowo oznaczające pewien okres czasu. Najczęściej słowa dekada używa się dla okresu 10 lat. Można jednak tego określenia używać również dla dziesięciu miesięcy, tygodni lub dni.

Larry1 napisał Robią nas w bambuko z tymi podwyżkami!Miały być wypłacone w pierwszej dekadzie kwietnia.
a, czy podali jakiego roku? Nie, więc się nie czepiaj, oni zdążą, może jeszcze coś, gdzieś, da się uszczknąć z tych cudownych 500 i zostanie na odszkodowania dla licznych grup czekających na majątek....

Silene, w kwietniu ale którego roku:-( bo tego nikt nie podaje. Dobrze naposał Lary, że robią nas w bambuko, podzielam niestety także wypowiedż Wieśniaka.I tak sobie myślę, że prędzej dwie niedziele do kupy się zejdą a posrodku wypadnie lany poniedziałek niż zostana spełnione populistyczne obietnice obecnie panującego rządu.Żenada i tyle:-(

Podwyżki a Izby Celne

Witam. Korzystając z sieci intranetowej buszowałem po stronach naszych Izb. Nie na wszystkich są informacje o podwyżkach a tylko na nielicznych jakieś konkretne wyliczenia i propozycje (porównajcie Szczecin - wszystko jasne, a Warszawę - ciągła polityka tajności nad tajnościami). Po drugie, Szef SC dał wolną ręke dyrektorom i co izba to inne podwyżki. W jednej po równo, w drugiej równanie do kominów czyli nadal będą rozbieżności między zarobkami (w efekcie w IC na Zachodzie 120% średniej a w IC na Wschodzie 90% średniej zarobków). Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Witam. Korzystając z sieci intranetowej buszowałem po stronach naszych Izb. Nie na wszystkich są informacje o podwyżkach a tylko na nielicznych jakieś konkretne wyliczenia i propozycje (porównajcie Szczecin - wszystko jasne, a Warszawę - ciągła polityka tajności nad tajnościami). Po drugie, Szef SC dał wolną ręke dyrektorom i co izba to inne podwyżki. W jednej po równo, w drugiej równanie do kominów czyli nadal będą rozbieżności między zarobkami (w efekcie w IC na Zachodzie 120% średniej a w IC na Wschodzie 90% średniej zarobków). Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Takie są efekty kiedy szef nie chce sie zagłębiać w trudne tematy. Jakby co rączki ma czyste, bo to nie on przecież dzielił! Aże przy okazji podwyżek bałagan jest, kogo to....

Szzcecin

SZCZECIN- 395+wysługa. Takie sa podobno ostateczne ustalenia, kasy jeszcze ne ma- jak będzie naprawdę dowiemy sie jak pójda przelewy.

Czy ktokolwiek zauważył, że jesli chodzi o odejmowanie tych 3% i 20% to na potęgę odejmują wszyscy od 500 ?

A teraz zagadka.

Dlaczego nie dodają tych pochodnych do "podstawy podwyżki" ? Bo przecież właśnie w ten sposób liczy się pochodne od pensji zasadniczej (pensja brutto = pensja zasadnicza + (wysługa x pensja zasadnicza).

Odpowiedź - rżną nas na kasę, a nikt nie protestuje.

Obcinają nam 3% i 20% od 500 żeby wymierzyć podstawę

500 - (500 x 3%) = 485
485 - (20% x 485) = 485 - 97 = 388 << podstawa

A potem mają nam dać "podstawa + wysługa"
Czyli dla ludzi z maksymalnym 20% dodatkiem wyjdzie

388 + (20% x 388) = 388 + 77,6 = 465,60

Dodając do tego obcięte 3% na fundusz jakiś-tam wyjdzie

465,60 + (3% x 465,60) = 465,60 + 13,968 = ~479,57

No i gdzie jest to obiecane 500 ?!

A w kasie zostaje 20zł x 15.000 celników zrobionych w balona = 300.000zł MINIMUM. Bo przecież nie wszyscy mają maksymalne stażowe.

Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi. Bardzo proszę.

na wschodzie z podwyżkami bez zmian nikt nic nie wie-kolejki na granicach takie same jak w czasie protestu -mozna spoko puszczać myszki do prasy że ostro strajkujemy nikt się nie połapie.Naszym wodzem się nie przejmujcie ,pamiętam ze za rządów poprzednich jeden minister chodził do gabinetu Kaczyńskiego i opowiadał mu pierdoły o służbie zdrowia,tak że premier był niesamowicie zdziwiony że służba zdrowia strajkuje bo przecież wszystko jest w jak najlepszym porządku a polska służba zdrowia jest najlepsza na świecie.POlitycy słuchają tylko tego co chcą usłyszeć a strajki zdesperowanych ludzi są spiskiem ,mnie to przypomina w prostej lini sztuczki PRL z ich zachodnimi agentami ,stonke na spadochronach itd.A i kolejny cud dekada kwietnia ma więcej niż dziesięć dni

Czy ktokolwiek zauważył, że jesli chodzi o odejmowanie tych 3% i 20% to na potęgę odejmują wszyscy od 500 ?

A teraz zagadka.

Dlaczego nie dodają tych pochodnych do "podstawy podwyżki" ? Bo przecież właśnie w ten sposób liczy się pochodne od pensji zasadniczej (pensja brutto = pensja zasadnicza + (wysługa x pensja zasadnicza).

Odpowiedź - rżną nas na kasę, a nikt nie protestuje.

Obcinają nam 3% i 20% od 500 żeby wymierzyć podstawę

500 - (500 x 3%) = 485
485 - (20% x 485) = 485 - 97 = 388 << podstawa

A potem mają nam dać "podstawa + wysługa"
Czyli dla ludzi z maksymalnym 20% dodatkiem wyjdzie

388 + (20% x 388) = 388 + 77,6 = 465,60

Dodając do tego obcięte 3% na fundusz jakiś-tam wyjdzie

465,60 + (3% x 465,60) = 465,60 + 13,968 = ~479,57

No i gdzie jest to obiecane 500 ?!

A w kasie zostaje 20zł x 15.000 celników zrobionych w balona = 300.000zł MINIMUM. Bo przecież nie wszyscy mają maksymalne stażowe.

Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi. Bardzo proszę.

Kochany znasz kawał z ruskim księgowym? pytają tego księgowego ile jest dwa plus dwa a on mówi ,,a ile ma być"

W IC Poznań ma być podobno 404 brutto plus reszta czyli po dodaniu 20% i do tego 3 % wychodzi...uwaga...499 z groszami :)
Ale i tak jest nie do końca uczciwie :-) bo według ZZ średnio wysługa wynosi 16% a nie 20%...
no ale to już mniejsze oszustwo niż w innych Izbach 380 złotych plus reszta! Pisałem juz ze poprzez przerzucenie odpowiedzialności na dyrektorów będzie bałagan- każda izba inaczej....
może te 4% razy 1000 etatów będzie przeznaczone na niwelowanie kominów... buhaha .....buhaha - zaśmiali się kominiarze :-)

Sędzia, i tak , jak w Poznaniu , powinno być.
Wtedy się to trzyma całości i ma jakiś sens.
Już kij-im-w-sejm z tą wysługą, niech się co niektórzy udławią tymi "oszczędnościami".
Ważne, że nie są to obcięcia rzędu 20-25 zł na głowę, bo w skali roku wychodzą naprawde duże pieniądze.
Np. dla izby zatrudniającej 1000 osób wyjdzie 20.000zł na miesiąc x 12 m-cy = 240.000zł na dowolny cel związany z wynagrodzeniem i nagrodami. Jak znalazł pod choinke dla znajomych króliczka.

Back
Do góry