W
wetblu
Gość
prawdopodobnie tak
prawdopodobnie tak!!!!!!!!!!
prawdopodobnie tak!!!!!!!!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
"Jak już pisałem MF przetrzymał środki do końca miesiąca(u nas np. jest już wypłata za marzec bez podwyżek). Nie wiem po co to zrobiono, jedyne co mi przychodzi do głowy to to, żeby wypłacić podwyżlki dopiero wraz z wypłatą kwietniową..."
no, OK, Panie Slawku czy sa podstawy by domagac sie odsetek w zwiazku z opoznieniem? Czy zwiazek ma zamiar o nie wystapic? pozdrawiam
Jak to jest?Dyrektorzy i związki zawodowe potępiali "oddolny protest" ,stali sobie z boku i patrzyli co się stanie! A teraz to oni mają najwięcej do powiedzenia i dzielenia ! Dalej nas olewają i nasze zdanie?
A oto treść tegoż pisma
[FONT="]Przesyłam do PP. Naczelników Urzędów Celnych i Kierowników komórek organizacyjnych Izby Celnej z prośbą o przekazanie do wiadomości wszystkich funkcjonariuszy i pracowników Izby Celnej w Gdyni oraz podległych Urzędów Celnych - informację o kwocie podwyżek. [/FONT][FONT="]Izba Celna w Gdyni otrzymała środki finansowe w kwocie 6.918.000,00 zł na realizację w roku 2008 dodatkowych podwyżek uposażeń i wynagrodzeń w Służbie Celnej (wg średniej kwoty 500,00 zł na etat kalkulacyjny). [/FONT][FONT="]Ze średniej kwoty 500,00 zł na jeden etat kalkulacyjny zobowiązany jestem zabezpieczyć naliczenie 3% odpisu na fundusz nagród za szczególne osiągnięcia w pracy/służbie oraz finansowanie dodatków za długoletnią pracę/służbę (w tym ich wzrost). Należy również uwzględnić podwyższenie kwot zabezpieczanych na występujące wakaty. [/FONT][FONT="]Skalkulowana w ten sposób średnia kwota podwyżki na etat kalkulacyjny w Izbie Celnej w Gdyni stanowi ok. 400,00 zł brutto. Stanowi ona propozycję Dyrektora Izby Celnej w Gdyni w stosunku do wszystkich stanowisk. [/FONT][FONT="]W dniu 25.03.br propozycja takiego podziału przyznanych środków będzie przedmiotem spotkania konsultacyjnego Dyrektora IC z przedstawicielami działających przy Izbie Celnej w Gdyni organizacji związkowych. [/FONT][FONT="]Wyrażam nadzieję, iż przyznane środki znajdą się w dyspozycji funkcjonariuszy i pracowników tak szybko jak to jest tylko możliwe.[/FONT]
[FONT="]No z tymi wakatami to przeginka[/FONT]
No właśnie nie umiem tego pojąć.Chyba zrobię jeszcze jeden fakultet.