arturciesielski napisał:
"Związkowcy", w chwilach rozmów z władzami, przekazywania naszych racji mediom i społeczeństwu - muszą stanąć i wyartykułować kilka zdań. Ale zdań w imieniu załogi. Uzgodnionych co do meritum z załogą - nie zaś swoich poglądów bez względu na ich "jakość"
cat napisał:
Może taki transparencik:
"Nie zwracajcie uwagi na nas! Popatrzcie na tych, którzy w tej chwili PRACUJĄ !!!" ?!
dzięki Cat, dzięki arturciesielski.
I trzymajmy się proszę tematu.
Cat. Pisałem już o tym, że jeśli w tym dniu CI co nie pojadą na pikietę zrobią to co podpowiada im sumienie, to będzie bardzo ciekawie.
Traktujmy dzień 25 czerwca jako pierwszy dzień akcji protestacyjnej. jej kontynuacja zależy od każdego celnika i pracownika, no i oczywiście przede wszystkim od reakcji rządu.
Nasz ZZ przesłał do innych central propozycję kontynuacji akcji. Decyzja, czy akcja będzie od razu kontynuowana należy do środowiska pracowniczego. Wypada mi zaapelować o aktywność i udział w pikiecie.
PISZCIE TEŻ PROSZĘ, W KTÓRYCH MIEJSCACH MACIE PROBLEM Z DOJAZDEM, GDZIE ZZ TEGO NIE ZAPEWNIŁY?
INFORMUJĘ, ŻE Z ODLEGŁYCH KOMÓREK ORGANIZACYJNYCH TEZ MOŻNA SIĘ ZGŁASZAĆ. bĘDZIEMY STARAĆ SIĘ ZORGANIZOWAć TRANSPORT Z KAŻDEGO MIEJSCA GDZIE JEST ZAINTERESOWANIE.
JEŻELI SĄ PRZEŁOŻENI, KTÓRZY ROBIĄ JAKIEKOLWIEK PROBLEMY, INFORMUJCIE GDYŻ ŁAMIĄ W TEN SPOSÓB KONSTYTUCJĘ RP. PRAWO DO WYRAŻANIA POGLĄDÓW I POKOJOWYCH ZGROMADZEŃ JEST ZAGWARANTOWANE W KONSTYTUCJI I MOZE BYĆ TYLKO OGRANICZANE W FORMIE USTAWY.
Rozmawiałem z Policjantami - tam musieli ograniczać ilość miejsc na wyjazd na pikietę.
Ponieważ jest wielu malkontentów kwestionujących sens pikiet. Zadajmy sobie pytania:
Dlaczego Policjanci tak masowo zgłaszali się na wyjazdy na pikeity?
Dlaczego dwie/może trzy pikiety Policjantów przyniosły ustępstwa rządu?
Celman podał bardzo dobry pomysł na jedno z haseł pikiety:
"to nie my rujnujemy budżet Państwa ,a wprost przeciwnie !"
JA OSOBIŚCIE KUPUJĘ. ŚWIETNIE WPISUJE SIĘ W OSTATNIE WYDARZENIA -VIDE SPRAWA NIEPRAWIDLOWOŚCI W KSZTAŁTOWANIU PRAWA
http://celnicy.pl/showthread.php?t=4570
ORAZ
BARIERY PRAWNE I PROCEDURALNE W DOKONYWANIU CZYNNOŚCI PRZED ORGANAMI CELNYMI W POLSCE
http://celnicy.pl/showthread.php?t=4615