Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
no i się zaczęło przynajmniej u nas
Rozmawiałem z kolegą i podobno już chodzą jakieś listy z nazwiskami do zwolnienia
szczegółów nie znam bo nie pracuje , ale podobno liczba chętnych którzy aktywnie chcieli protestować stopniała do zera
...
Pamiętam wpisy cata, jak pisał że akcja nie ma szans. Teraz pisze o "rzucie na taśmę" i rwie do protestu się. Zastanawiam się czy to nie jest prowokacja ...
jest jeden związek , który podkreśla niezmiennie, że "stoi ciągle na tym samym stanowisku...
Nie szczyć się więc zbytnio swoją niezmiennością albowiem jak mówi pewna inna religia ..."
Cyt.: Pikieta, jak najbardziej dobre rozwiązanie na początek, trzeba jak najbardziej nagłośnić naszą sprawę. [...] Prosty przykład jak ktoś wspomniał protest policji, który się niedawno odbył. Im się udało, czemu nam ma się nie udać. Siła w grupie Kwestia żeby większość z nas wzięła udział w pikiecie. [...]
Nie jestem przeciwko samej pikiecie, ale mogę odpowiedzieć dlaczego sama pikieta nie przyniesie pozytywnych działań ze strony rządu - w przeciwieństwie do przywołanej pikiety Policjantów. Otóż dlatego, iż najwyżsi przełożeni Policjantów nie działają z premedytacją przeciwko swym szeregowym podwładnym, natomiast SSC jako przełożony funkcjonariuszy/pracowników SC działa perfidnie i z premedytacją na szkodę szeregowych podwładnych i kierowanej przez siebie formacji.
Dlatego jest ważne aby od razu przygotowywać akcję strajkowo-protestacyjną, która jako jedyna może zapewnić odpowiedni skutek.
poldek napisał:...najwyżsi przełożeni Policjantów nie działają z premedytacją przeciwko swym szeregowym podwładnym...
Toś mi ale przysolił chłopie ! Śmiem jednak zauważyć, iż Twoja niezmienność bardzo mi odpowiada. Specyficzne poczucie humoru, sarkazm i brak względu na osoby jest tym, czego nigdy się nie pozbędziesz. I dobrze! Ostatnio jeszcze dobitniej pozujesz na Tewiego Mleczarza, który mawiał "jak mówi Mądra Księga ..."
p.s. Na porównanie z "jednym związkiem" powinienem jednak się obrazić!
...
Koleżanka Barbara Smolińska - Przewodnicząca Zrzeszenia ZZSC R.P.[/FONT][/COLOR][/RIGHT]
[/RIGHT]
[FONT="]Kolega Mirosław Sałata - Przewodniczący ZZ SNPiA[/FONT][FONT="]Kolega Sławomir Siwy - Przewodniczący ZZ Celnicy PL[/FONT][FONT="]Kolega Artur Ciesielski - Wiceprzewodniczący Rady Sekcji Krajowej [/FONT][FONT="]Nasz znak:[/FONT][FONT="] FZZSC/38 /KW/2009[/FONT][FONT="]Pracowników Skarbowości NSZZ „Solidarność”[/FONT]
[FONT="]Koleżanki i Koledzy! ...