PIKIETA 25 czerwca 2009r. godz. 12:00 - SEJM RP

PIS juz pokazał co potrafi, więc teraz niech nie bedą tacy mądrzy, oni juz mieli swój czas i nie zrobili nic....aresztowali tylko celników

mogę się mylić w szacunkach ale było plus-minus około 500 osób...wydaje mi się, że jak na kilkanaście tysięcy zatrudnionych (+ uwzględniając sezon wakacyjny :) ) to całkiem niezła frekwencja

co do ilości pikietujących to 16 izb, 1 autobus = około 44 miejsc zatem 16 x 44 =704 tyle powinno nas tam być gdyby każda izba wystawiła co najmniej jeden autobus...wychodzi na to że około połowy izb się tylko zjawiło...

W TVP Info Skowrońska z PO powiedziała że nie dostajemy w tym roku podwyżek,bo w poprzednim wszyscy dostali równo ,bez względu na miejsce pracy i wysokość zarobków-więc tak nie może być ,a oni chcieli tak dobrze ,zawartościować miejsca pracy ... W odpowiedzi posłanka PiS stwierdziła ,że trzeba było w lutym powiedzieć celnikom że nie dostaną kasy /powcześniejszych zmianach budzetu/ i tak było by w porządku !Jak tak słuchałem ich pieprzenia ,to było mi wstyd - prawie -że okradam Polskę ,żądając zaległych pieniędzy .A oni tak się cholera poświęcają ! jestem także przekonany ,że posłowie nie wiedzą o czym mówią -łącznie z Skowrońską!

moje wk...nie powoli osiąga zenit-zbliza sie sezon urlopowy-ja jestem na urlopie,ale jak tylko sie skonczy to ide do lekarza,do cholery nie moze byc tak ze rzad uważa że jestesmy banda złodziei-no bo przeciez nikt nie uwierzy ze celnikowi moze nie starczac do pierwszego.

a jedyna informacja z dnia dzisiejszego na stronie MF, na podstronie Służba Celna dotyczy awarii czy tam konserwacji NCTS...zajebiście istotny njus

Pikieta! ~Czy to niespodziewanka?

Spokojnie Szanowne i Szanowni!
Czy Wy już całkiem noski "na kwintę"? Czyż ktoś nie zwyzywał mnie od najgorszych gdy wspomniałem, iż pikieta sama w sobie niewiele znaczy?! I nie ma tu znaczenia ilość duszyczek na pikiecie (zresztą moim zdaniem przyzwoita), bo gdyby było nawet kilkanaście tysięcy, to niby CO miałoby się stać? Postulaty przedstawiono i teraz jest czas na ciąg dalszy! Jeśli ktoś myślał, że na pikiecie się skończy, to jest conajmniej niepoważny! Oczywiście, jeżeli nie nastąpią żadne "ruchy", to wszystko jest o kant d... rozbić.

Natalia świat z Pis mówiła właśnie, że czujemy sie oszukani bo nie zrealizowano obiecanych rzeczy z 2008r, że będą gorsze strajki chyab ma rację................................jestem na L4

Ja już też...! Pozdrawiam i liczę na większą absencję chorobową moich Koleżanek i Kolegów! TO NASZA OSTATNIA SZANSA...następnej już nie będzie!
Czy nadal chcecie, aby totalny ignorant dowodził naszymi szeregami?Przecież celowo i świadomie dąży do celu zawłaszczenia sobie tego folwarku... lekceważy i nie liczy się ze zdaniem i poglądami innychl! Czy nadal chcemy być tak traktowani?

Spokojniebo gdyby było nawet kilkanaście tysięcy, to niby CO miałoby się stać?

:p no to by było super bo byliby wszyscy i granice by stanęły...
:D:D:D

a jeżeli chodzi o ilość uczestników to analogicznie z tym co napisałem powyżej zgodze się z Szanownym przedmówcą

J TO NASZA OSTATNIA SZANSA...następnej już nie będzie!

posługując się podobnym argumentem udało nam się zmobilizować i przybyć na pikietę w liczbie 12 osób z 30 w Wydziale...(a nazwiska łamistrajków zapamiętamy...)

Ostatnia edycja:
mało nas było

Witam. Byłem dziś na tej pikiecie i przyznam sie Wam wstyd mi się zrobiło. Chyba więcej było tam Policji i dziennikarzy niż nas. Jeżeli to miała byc demonstracja siły lub determinacji środowiska to , moim zdaniem się nie udała. Było Nas około 300 osób a powinno być 1000. W mediach pikieta nie istnieje ani w TWP ani w portalach internetowych. O TVN nie wspomnę bo to tuba PO, więc nie dziwota. Jeżeli tak jak tę pikietę przygotujemy protest to nic nie osiągniemy. Media jak zwykle mówiły o tym , że chcemy kasę i taki oddźwięk został przekazany społeczeństwu. Przykre, ale uważam, że gdyby było nas tysiąc to ten pokaz możliwości zintegrowania celników byłby bardziej klarowny. Ja jednak jestem ciągle optymistą, choć powodów ku temu mam coraz mniej.

...pozdrawiam pikietujących. Miło było Was spotkać. Mam nadzieję, że w przyszłości inni pójdą w nasze ślady.

:p no to by było super bo byliby wszyscy i granice by stanęły...

...

Daff'ie!
Byłby to też powód do oskarżeń o nieodpowiedzialność związaną z opuszczeniem stanowisk pracy. Takich rzeczy nie można robić "na wariata"! Wspominałem wcześniej, że idealnym rozwiązaniem byłaby pikieta części celnych oraz poparcie pozostałych (praca "po włosku", UŻ, L4...), ale jakoś nikt nie podjął tematu... :confused: Tak wogóle to przykrym jest, że bardzo często głos rozsądku jest odbierany jako prowokacja "przeciw", a nie prowokacja "za". Rozumiem, że moje wypowiedzi są niepopularne i nieco zagmatwane (nie zawsze celowo!), ale (co mnie absolutnie nie cieszy) po raz kolejny chyba miałem rację. Napewno nie przekonam "gorących głów" do siebie, ale może kiedyś zauważą, iż bez osoby potrafiącej spojrzeć "zimnym okiem" (takich osób jest niewiele) na sprawę NIC NIE DA SIĘ ZROBIĆ !!!! Na razie oczekuję kontynuacji, ale czy się doczekam ...?!

Ludzie ...o co tu biega !?

Wywiad red. z TV INFO z ssc ujawnił wszystko.Zlej sytuacji w cle winne są ZZ
zaś Kapica jest osobą która zrobiła wszystko aby było dobrze.Tylko dlaczego w studio nie było nikogo ze związków.Tak robi sie PR ... a społeczeństwo jest manipulowane.Znowu punkt dla ssc...reszta (nieobecni) nie ma racji.
:mad:

Ale Szef... Tylko płakać

Obejrzenie rozmowy, w TVP INFO z Kaplicą przyprzwia o mdłości. Gładkie kłamstwa powtarzane publicznie, dokładnie takie same jak głoszone przez przemiera i ministra finansów. Lepiej się nie dobijać...

Back
Do góry