PIKIETA 25 czerwca 2009r. godz. 12:00 - SEJM RP

znalezione w necie

MON – odprawa kadry dowódczej. Dowódca Marynarki Wojennej melduje: „Panie Ministrze, brak wszystkiego, a przede wszystkim perspektyw”. Nie zdążył rozwinąć swojej myśli. „Pan uprawia czarną propagandę” – usłyszał od przełożonego. Chwilę później, inny prominentny dowódca melduje: „Mimo ogromnych cięć finansowych jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej”. „Tak ma wyglądać prawidłowy meldunek panie Admirale” – z uśmiechem komentuje minister. I nie zepsuła wydźwięku tych słów luźna (choć wypowiedziana szeptem) uwaga któregoś z uczestników odprawy, aby generała-cudotwórcę wyznaczyć w takim razie na dowódcę Marynarki. Obowiązuje optymizm i pozytywne myślenie, a lista „sukcesów” nie pozostawia żadnych wątpliwości.

Roman Polko -fragment relacji

Badboy84 - jest dokładnie, tak jak piszesz.Jestem bardzo ciekaw ilu młodych gniewnych odważy się odwiedzić jutro Warszawę?
Przecież to zawsze może nieść w sobie ryzyko, a nie wszystkim "młodym" jest po drodze ze wszystkimi postulatami SC.Do zobaczenia jutro.
P.S. palec i główka to szkolna wymówka.Stare powiedzenie, ale okazuje się,iż ciągle aktualne.​
Kol. S.Siwy jak pisał wcześniej, powiadomił media o pikiecie, podejrzewam że na pikiecie będzie więcej dziennikarzy niż bezpośrednio zaangażowanych, może w audycjach - reportażach z pikiety pokażą jaką siłą jest SC w osobie (nie daj Boże) samotnego Szefa ZZ Celnicy PL.

nie dyskutuj z idiotą bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a później wykaże wyższość...

Ostatnia edycja:
rano będzie zbiórka uczestników pikiety, i zasadnicze pytanie - ile Was - odpowiedż - RAZ, jakie to normalne, tutaj na forum każdy pyszczy, wiesza psy na władze, każdy doradza i widzi lekarstwo na całe to zło, ale jak trzeba to pokazać i wyjść z tym na zewnątrz zaczyna brakować odwagi i lepiej się nie wychylać , jakby coś to nie JA, po co podpaść i zostać czarną owcą w tym podłym stadzie, do zobaczenia jutro , a może też jak inni w drodze na pikietę zachoruję i będzie L-4

a ty na pewno będziesz ?... czy też tylko pyszczysz na forum ?

... podejrzewam że na pikiecie będzie więcej dziennikarzy niż bezpośrednio zaangażowanych

widzę, że kolega zainwestował w wizytę u wróżki...

Kultury nigdy za dużo, więc warto. Z konwersacją sprawa ma się jednak inaczej. Ot, po prostu pewnych tematów nie warto podejmować.

Czy projekt wspomnianego w petycji pomysłu "Konstytucji Służby Celnej" mogą stworzyć ZZ? Wiem, że to jest mnóstwo pracy, lecz przedstawienie sensownych konkretów może "związać ręce" przeciwnikom. Taki projekt można też "sprzedać" konkretnym posłom, którzy chętnie pomogą i podpiszą go jako projekt autorski.

PiS złożyło wniosek o wotum nieufności wobec szefa resortu finansów 25 maja. Zarzuca mu utrzymywanie nierealnych założeń dotyczących deficytu budżetowego i formułowanie przez "sprzecznych komunikatów osłabiających wiarygodność Polski". Autorzy wniosku uważają ponadto, że Rostowski przez cały okres urzędowania "wielokrotnie wykazał się biernością oraz niezdecydowaniem", a resort pod jego kierownictwem zamiast walczyć z recesją, przyczynia się do osłabienia gospodarki.

Wniosek PiS będzie rozpatrywany 25.06.2009 w Sejmie.

Trzymajcie się ,dwie pieczenie na jednym ogniu

miałam problem z wejsciem na wssc ...czyżby cenzura...

weszłam z goggle i do oporu odswiezałam strone aby dojsc do bieżacych wiad

Od godz.12.00 na TVP INFO leci relacja z PIKIETY, niestety inne media naszą sprawę sprowadzają tylko "do wyciągania ręki po pieniądze w dobie kryzysu...pazerni Ci celnicy....cóż ręce opadają! :mad: Mimo, iż związkowcy negują fakt, iż zależy nam tylko na podwyżkach, to tylko ten postulat jest nagminnie nagłaśniany.Jak zwykle, brak rzetelności i obiektywizmu w relacjach niektórych dziennikarzy!

Ostatnia edycja:
wszystko pięknie popieram i pozdrawiam ale...

kolejnośc petycji powinna być inna:

-1. Objęcie funkcjonariuszy celnych odpowiednią ochroną prawną oraz
pełna restytucja świadczeń i uprawnień funkcjonariuszom celnym przywracanym do służby (chodzi o niesłusznie posądzonych i zatrzymanych-oni wycierpieli najwięcej)

-2 Rozwiązanie problemu alokacji( nik z Was nie chciałby żyć w alokacji)

-3. Przyznanie emerytur

-i następne.

W TV Pani Barbara nie powinna mówić o skażonym spirytusie na naszych stołach i narkotykach bo to w tej chwili nie najważniejsze. Nie warto też mówić o pieniądzach-podwyżkach. Najwazniejsza jest ochrona prawna i emerytury-o to trzeba walczyć! POZDRAWIAM PIKIETUJĄCYCH - BRAVO!

media i biadolenie

na media nie liczcie to sępy.
przestańcie biadolić i do dzieła, wszystko w naszych rękach.

No właśnie, co teraz? cd akcji protestacyjnej, czy czekanie na kolejne baty...!Na koniec w swoim i moich Koleżananek i Kolegów pragne podziekować pikietującym, za poświęcenie swojego czasu,za pokazanie naszych problemów i walkę o lepsze jutro dla nas wszystkich!Dziękuję!
A teraz niech cała reszta pokaże na co ich stać...! Pozdrawiam!

Natalia świat z Pis mówiła właśnie, że czujemy sie oszukani bo nie zrealizowano obiecanych rzeczy z 2008r, że będą gorsze strajki chyab ma rację................................jestem na L4

Back
Do góry