PIKIETA 25 czerwca 2009r. godz. 12:00 - SEJM RP

.

...Mało istotne jest usprawnienie Służby, realizacja obietnic rządu - to przecież nadrobi się propagandą.....
I otóż to. PROPAGANDA jest największą i najcięższą bronią SSC. Jest jak młot, który widzi tylko same gwoździe. Dlatego najważniejszą sprawą dla nas są rzetelne relacje i komentarze dziennikarzy, i to nie gdzieś na drugiej stronie jakieś gazety, ale przede wszystkim w głównych serwisach informacyjnych, czy też programach public. Bez tego możemy zapomnieć, że coś kiedykolwiek wskóramy.

Ci co mają wolne w dniu 25.06 powinni jechać bez zastanowienia, to przecież nic nie kosztuje, autobusy zawiozą was i przywiozą. Ci co mają służbę w tym dniu mogą brać urlop na żądanie i też jechać. Pokażmy że jesteśmy razem, że potrafimy być solidarni. Myślę że od tego bardzo dużo zależy. Im więcej nas tam będzie tym lepiej. Może jeszcze da się coś zrobić. Obiecali nam emerytury - gdzie one są zapisane w ustawie? Obiecali nam podwyżki - gdzie one są? Czy to jest w porządku że tak nas oszukują? Mamy prawo czuć się oszukani, więc jedzmy tam i powiedzmy to głośno.

Nikogo nie namawiam do niczego.Uważam,że jak ktoś skończył 18 lat to samodzielnie winien podejmować decyzje.Może to nie wiele zmieni, ale ja będę,mimo,że następnego dnia muszę być w pracy.

celman- mario

No to się spotkamy - bedziesz miał okazję wygarnąć mi w oczy swoje zastrzeżenia wobec mnie.
Tylko musisz mieć odwagę podejść bo masz tę przewagę, że mnie znasz a ja ciebie nie.:D W razie co służę "satyfakcją" po pikiecie - na ubitej ziemi, pistolety mogą być gwintowane z muszkami. Sprawnie posługiwałem się też kiedyś łukiem...:)
Zresztą zostawiam Ci wybór broni.:D
Mario - a nawet jakby nie było darmowych autoakrów - ja bym pojechał na własny koszt! To jednorazowy wydatek a skutki knota ustawowego na wiele lat!!!

Ostatnia edycja:
pikieta 25.06

w dniu 25.06 przed godz. 12.00 będę obecny na ulicy Wiejskiej !!!
Jestem celnikiem, utożsamiam się ze Służbą Celną, i moje miejsce w tym dniu jest "tam" razem z moimi kolegami celnymi.
Apeluję do moich kolegów: Nasz los w Naszych rękach, tylko Nasza liczna obecność w tym dniu przed budynkiem na ulicy Wiejskiej da do myślenia tym, którzy chcą nas stłamsić i zrobić z Nas (...) !!
Do zobaczenia na pikiecie i późniejszych działaniach. Wasz "Zol08".

Już się boję.A tak poważnie mówiąc i wracając do sedna sprawy.Moim zdaniem SSC czuje się zbyt pewnie.Dlatego próbuje sobie pogrywać z Nami.krótko i na temat lekceważy nas.A to ryzykowna gra !
KaŻdy kij ma dwa końce.A o tym fakcie wiedzą wszyscy:D

Wiecie dlaczego napewno przyjadę.Nie po to ,żeby dawać wątpliwą satysfakcję ludziom,którym wydaje się,że wokół nich świat się kręci.
Przyjadę dlatego, że identyfikuję się ze SC.Ze SC , NIE ze SSC.
Przyjadę dlatego,że identyfikuję się z normalnymi Celnikami,którzy wiedzą co to jest praca CELNIKA.Przyjadę dlatego,że może naiwnie wierzę,że jeszcze warto ...​

Sławek ma mega rację. Jego ocena sytuacji jest bardzo trafna. Decydenci zrobią wszystko żeby spacyfikować zoli ,podobno jutro jest narada calej kadry w MF, zostanie ona przygotowana na ewentualne nasze działania. Na pikietę ciche pozwolenie będzie (typu prośby naczelników - ja was proszę, zgadzam się, możecie jechać do Warszawy ale zabezpieczcie funkcjonowanie urzędów, dalej nie posuwajcie sie, bo....???????????)

Honor ponad wszystko!

Nie chodzi o socjal, chodzi o zasady i honor Panowie przyszli oficerowie i
przyszli pułkowicy i generałowie Słuzby Celnej!
Dzisiaj zasadnicze pytanie brzmi: Czy mafijni przestępcy przenikneli już do stuktur Ministerstwa Finansów, czy są w naszych szeregach i czy może dojść do mianowania takich kreatur na oficerów !!!! Napewno nie interesuje ich nasza przyszłość, marzą jedynie o trwałym zakorzenieniu co zapewnia mianowanie na oficera! ( dodatkowo dostana kilka tysięcy adiutantów i ordynansów) Ocencie rzeczywistość sami!
Oto dwa liniki:
http://www.gover.pl/raporty/szczego...irytusowa-czyli-pisza-celnicy-do-rostowskiego
i
http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarticle.php?show=article&article_id=342

( dzisiejszy artykuł na www.skarbowcach: "Dlaczego protest, czyli państwo przekrętów..." )

Problemem jest , jak wiemy, że społeczeństwo nie wie o co my walczymy a takie artykuły nie docieraja do ludzi a tym bardziej do decydentów . Należy to zmienić !
Jak! A tak:

Niech każden uczciwy zoll ( jego żona , matka a nawet babcia ) siada i wysyła elektronicznie ten artykuł ( albo link ) do znajomego ,do szefa, kierownika, kolegów i koleżanek, posłów ( do wszystkich posłów ) i do dziennikarzy i redakcji które znamy i do tych których nie znamy ( ich adresy pęczkami są w internecie ). Wyślijcie go do kochanek, lekarzy, księży, prokuratorów i inspektorów NIK do nauczycieli ,górników i pielęgniarek oraz
autorytetów moralnych i intelektualistów , szefów organizacji i studentów , do wszystkich w tym państwie ( ministrów i szefów departamentów ). Nie zapomnijcie wysłac do wysokich dostojnków i decydentów ( krajowych i zagranicznych ) potem do emerytów i polskiej starszyzny. Pocztą elektroniczna to bardzo łatwe , szybkie i skuteczne .Róbcie to cierpliwie
i z pokora, bez nienawisci ale równiez bez odpoczynku. Wysyłajcie dzisiaj , jutro i pojutrze az wam zabraknie pomysłów gdzie wysłac wtedy wysyłajcie dalej bez pomysłu i klucza i zasad do WSZYSTKICH!!!!
Kto się boi i niechce być "namierzony" , niech wysle to tak:
Na stronie www.skarbowcy.pl gdy otworzymy artykuł pt. "Dlaczego protest, czyli państwo przekretów..." pod artykułem jest tryb "Poleć znajomemu", wystarczy kliknąc i wpisać adres e-meil adresata ( w polu: "Twoj e-mail" wpisujemy cokolwiek ) dodajemy temat ( można napisać kilka słów od siebie) i klikamy "wyslij" a emeil będzie wysłany ( do kogo chcemy ) ze skrzynki www.skarbowcy.pl i my nie jestesmy dla nikogo widoczni , więc mozemy pisać w naszym ( jeszcze ) domu i na naszym komputerze. Powielanie tekstu zamieszczonego na www.skazbowcach jest dozwolone do czego wręcz zachęca portal słowami: "poleć znajomemu" .Można w ten sposób wysłac setki e-maili do wszystkich którzy do dzisiaj nie mają zielonego pojęcia co gryzie uczciwego celnika !Powodzenia .

Właśnie Rostowski podał założenia nowelizacji budżetu na 2009 i propozycjach do nowego na 2010 r Wypłaty podwyzek planowanych na ten rok nie będzie na pewno - otwarcie powiedział o oszcędnościach w administracji,co gorsze,w planach na 2010 zapowiedział bolesne ,ale konieczne daniny na rzecz Państwa,co łącząc z zapowiedzią Kapicy o wejściu w wrześniu ustawy o SC oraz wartościowaniem stanowisk pracy /90% w C3/ może zapowiadać obniżkę naszych poborów nawet o 30% Na 2010 zapowiedziano także podwyżkę podatków co już kompletnie dobija.Coś mi się zdaje ,że naszą pikietę olalali jeszcze przed jej rozpoczęciem Boni siedział z boku i doradzał .... Jestem przekonany ,że nie ma co okazywać kultury do ludzi ,którzy jawnie kpią sobie z własnych przyrzeczeń ,,,,,,,,

!

Pożyjemy - zobaczymy
Nie ma co dramatyzować, spokojnie. Ministrem nie jest się dożywotnio, premierem też nie, a tym bardziej szefem (celowo z małej literki:eek:) Służby Celnej. I całe szczęście:D. Dożywotnio to można być TAJNYM WSPÓŁPRACOWNIKIEM;) (wszyscy wiemy o kogo chodzi?):cool:

Powiem tylko tyle,pikieta to tylko początek.Góra wierzy, że będzie lipna ale wielu z nas ma już tego dość. Jeśli pikieta nic nie wniesie , myślę że wybuchnie prawdziwa epidemia.Choroby niestety nie ożna wystraszyć

Już wiemy, że na pikietę przyjadą przedstawiciele SC z wszystkich zakątków Polski.
Nie wiem tylko czy wybiera się ktoś z Torunia i Rzepina, mam nadzieję, że również.

Też słyszałem ze jest dosyć spore zainteresowanie tematem :) Nie kalkulujcie że jak kogoś nie będzie to zabraknie tylko jednej osoby. Tak myśląc w grupie zrobi się pustawo a o to nam nie chodzi. Ci co deklarowali przyjazd niech nie zmieniają zdania--- zapowiada się rzeczywiście sporych rozmiarów pikieta!

Czy ma ktoś nagrane słowa Tuska że w 2008 roku 500 i w następnym tez?

Można by puścić przez megafon z komentarzem- ten pan nas oszukał- zapamiętamy przy urnach......

Albo: Premier mija się z prawdą -- puścic jego wypowiedź że w 2009 roku tez podniesie nam pensje i będzie kasa na sprzęt!!!

kurde po tej konferencji Rostowskiego to jak znam zycie nie dośc ze nic nie dostaniemy to jestesmy pierwsi do odstrzelenia w ramach kolejnych oszczędnosci
czyli zamiast zyskac mozemy stracic ( obnizka wynagrodzenia)

ale lipa :mad:

Back
Do góry