Panie Siwy. Dlaczego 90 milionów?

Status
Zamknięty.
Panie Siwy- chcesz Pan pokazać że ledwo coś palcem tkneliście a juz są efekty.... no niesamowitym efektem jest obietnica ze może kiedyś sie poprawi bo nas zauważyli.... od samego patrzenia na Celnika jeszcze żadnemu w portfelu nie przybyło!!!
A podwyżka liczona wraz z tym co już dostaliśmy...... sory ale byli już tacy co tak samo sprawe przedstawiali... i popłyneli czego WSZYSTKIM karierowiczom życzę.
"Broni tak łątwo nie złozymy mamy inny tajny plan B" ----jak byłem w przedszkolu i miałem PIEC lat modne było mówienie jak sie czegoś nie wiedziało: "WIEM ale nie powiem".
Ta Wasza tajna bron głęgoko schowana....prawdopodobnie nigdy swiatła dziennego nie ujrzy.
Polecam POKERKA w piatkowy wieczur--- tam BLEF jest wysoko ceniony z tą różnicą, że za nędzny blef przychodzi blefującemu słono zapłacic....

reformy i zmiany

nasz resort i jego sternicy jedynie jeden mechanizm zmian opanowali do perfekcji - p o z o r a c j ę i p r o j e k t y.
dobranoc

Anonymous napisał:
sejmowa komisja powiedziała NIE , na co Pan jeszcze liczy?O czym chce Pan pisać po zamknięciu budżetu ?chyba o tym,, znów nas wypieprzyli ''

To było do przewidzenia, "z pustego i Salomon nie naleje". Tylko jestem ciekaw jak się teraz czują Ci co głosowali na PO. Tyłki Was nie bolą :?: Nie głosowałem na PiSiorów więc niestety z wielkim bólem muszę przyznać, że to co dostaniemy (jeżeli faktycznie dostaniemy) to tylko dzięki Zycie.

"Zamienił stryjek siekierke na kijek" - wykopali Kaczora wzieli Donalda.

Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego Służba Celna tego kraju jest tak nienawidzona przez kolejne rządy. Czym sobie na to zasłużyliśmy ? Jeżeli niec się tu nie zmieni to faktycznie trzeba będzie pakować zabawki i przenieść się do innej piaskownicy.

A mnie zastanawia dlaczego górnicy, lekarze, nauczyciele itd .... mogą oficjalnie w mediach mówić o swoich problemach a ich ZZ mogą informować społeczeństwo o żądaniach i planach protestacyjnych .... a u nas cisza żeby nie zapeszyć i zwierzyny nie spłoszyć !!!

Panie Siwy chcemy przedstawienia konkretnych planów i działań a nie słuchania Pana kolorowych opowieści .Czego i kogo się Pan obawia , że jest taka konspiracja . Niech Pan nie mówi że Iwonki bo to jest nudne .

dajcie spokój! Chłopaki walczą ale biedny kraj i co zrobisz? Dobrze, ze w ogóle coś robią. żeby nie oni to i tych 300zł by nie było tak jak do tej pory.

Ja odchodzę, przesądzone na 99% procent i to na wiosne. Jako MKC 1300netto to po podwyżce ile 1500zł? śmiech, u mnie w mieście osoby wykładające towar na półkach w hipermarketach wyciągają po 2200 netto.

A za granicą jest jeszcze więcej możliwości. Miało byc dobrze, wyszło źle. Ale jako student jeszcze wolę popracować pół roku w REAL zarabiając 6x2200 netto niż w IZBIE 6x1300 netto. Rożnica jest spora 5400 netto

Przed podziałem dla nas kasy, koalicjanci mówili: zauważamy wasze problemy, wiemy, rozumiemy... po podziale kasy: no niestety nie daliśmy rady..., są problemy..., wiecie, rozumiecie... i tak rok w rok!

Oj coś cicho Panie Sławku !!! w temacie co robicie i jak działacie ?
ZUS grozi strajkiem, górnicy, lekarze, pielęgniarki też a celnicy czekają jak te psiny - może coś zostanie z pańskiego stołu m, chociaż mała kość - oczywiście ...'' ŚREDNIO BRUTTO DO PODZIAŁU.... ''

Kolego Siwy , czy tak ma wyglądać działalność nowych władz ZZ i informowanie o sprawach dla nas ważnych? :oops: :oops: :oops: :oops:

W ZZ nie ma stanowiska na które liczył, funkcja w IC też sie oddala...

Ale sie czegoś mozna nauczyć od Niego:
Ludzie ciii dajcie spokój, nie róbcie zamieszania bo cos jest za zakrętrem, prawie załatwiłem. Na pytanie kiedy cos sie wyjaśni słyszymy NIEDŁUGO :-)
I w ten sposób mozna sobie zaskarbic życzliwość nie jednego dyrektora...

Obym sie mylił ale jeśli sie nie mylę to "o co loto" Panie Sławku bo mój mały móżdżek tego nie pojmuje. Niby cos juz załatwione tylko kilka dni ciszy, mija tydzień drygi trzeci.... dowiadujemy sie jakie to do du..py były poprzednie władze ZZ no i co... CISZA--- PO WIELKIEMU CISZA!!!!

Jakież to sekrety na przedstawiciel pracowników że reprezentowanym nie może podobno powiedzieć wielkiej tajemnicy!!! Kiedyś dla dobra Władzy Ludowej było trzeba lud zeszmacić. Czy dla dobra ZZ należy wypiąć sie na pracowników???

Jak widać ważniejsze są sprawy ... " związkowe " hahaha ....
A jak Pan Sławek pójdzie w dyrektory to ...... będą podwyżki ale obowiązków

Jak dla mnie temat owych 90 mln jest zamknięty ... zwodzi nas rząd, ZZ jak zwykle na kolanach zero nadziei na lepsze jutro .

z tego co wiem to pan Siwy już nie jest w związkach, więc za co go napadacie...???? no chyba że wrócił...pozdro z zasypanych bieszczad 8)

Pana Siwego nie znam ale wku. mnie jak skacza hieny do niego. czytam forum uwaznie od dawna i chę podziękować temu panu za wynegocjowanie podwyżki kilkustów od byłego rządu i utrzymanie jej za Platformy. czytajcie forum to zrozumiecie

Brawo. Doskonały pomysł, poseł mniejszości niemieckiej walczy o polską Służbę Celną, a jaki to wstyd dla POLSKICH partii politycznych.

Janusz Krysiak-Przewodniczący Federacji ZZSC napisał:
W środę byliśmy w Sejmie w klubie PSL, gdzie przedstawialiśmy aktualną sytuację w służbie dotyczącą poziomu wynagrodzeń, pracy oraz fluktuacji. Przyjęto nas z bardzo dużym zrozumieniem i na naszą prośbę złożono wniosek o zapisanie kwoty 90 milionów w pracach Sejmowej Komisji Finansów Publicznych na wzrost wynagrodzeń. W piątek podczas głosowania nad tym wnioskiem przegraliśmy głosami 20/24. Jednak po komisji, na zapytanie naszych przedstawicieli z Komitetu Wykonawczego, Przewodniczący Komisji Zbigniew Chlebowski zagwarantowal nam podwyżki od 2008 roku. Będziemy poprzez posłów lokalnie i centralnie lobbować na rzecz przede wszystkim poprawy statusu materialnego. Podniesienie wynagrodzeń funkcjonariuszom jest na razie celem nr 1. dla nas.

Przewodniczący Komisji Zbigniew Chlebowski zagwarantowal nam podwyżki od 2008 roku.
Bez jaj, Zyta też nam obiecywała i gó....o z tego wyszło. Bez wzięcia rządu za ryj jak to zrobili lekarze, i co jakiś czas robia górnicy, pauperyzacja zawodu nadal będzie postępować. Jeszcze nie słyszałem, żeby jakikolwiek liberał martwił się o urzędników. Przecież dla nich jesteśmy czymś zbędnym.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry