Funkcjonariusz Graniczny
Gość
--------------------------------------------------------------------------------
Może ktoś z ZZSC napisać czy dzisiaj coś wspomniano w sejmie o naszych problemach. Trochę słuchałem relacji w telewizji i ciągle przewijał się temat nauczycieli a o nas jakoś nic nie słyszałem
slawomir.siwy
--------------------------------------------------------------------------------
Nie słuchałem, ale poprawki dot. większych środków na izby i urzędy celne miały być zgłoszone
Gość
Panie Sławku poświęciłem dzisiaj cały dzień i oglądałem TVP Info ... zero tematu o celnikach!!!
Było o nauczycielach, policji, straży granicznej a nawet o straży pożarnej ale o nas cisza .....
slawomir.siwy
BO WCALE NIE ZALEŻY NAM NA ROZGŁOSIE.
Gość
A dlaczego ?
Mamy się za coś wstydzić czegośkrępować ....
Przecież należy społeczeństwu przedstawić nasze żądania i to o co walczymy? Należy wszystkim naświetlić naszą sytuację i zaangażować w tym celu media !!!!!
Policja, wojsko może a my nie ? Dlaczego ?
Trzeba w końcu przestać wstydzić się tego gdzie się pracuje !!!
slawomir.siwy
Nikt się nie wstydzi, tylko że media jeszcze nigdy nam nie pomogły a praktycznie zawsze przekaz był negatywny dla nas, ale zobaczymy jutro.
Gość
Panie Sławku kiedyś na TVN był taki program " Granice" to było dobre lobby naszej służby.
W/g mnie dobre media to 100 % sukcesu. Niech społeczeństwo w końcu nas polubi wtedy będzie o wiele prościej i łatwiej. Dziś dzięki mediom górnik, policjant czy lekarz to człowiek spracowany, biedny itp ..... a celnik to cwaniak i oszust .
Gość
Która partia ma wnieść poprawkę ? Czy będzie to przedstawiciel mniejszości niemieckiej czy może PO ? Jeżeli PO to śpię spokojnie !!!!!
j_a_nek
Anonymous napisał:
...kiedyś na TVN był taki program " Granice" to było dobre lobby naszej służby
Dobre lobby?? Celnicy pokazani byli w nim w krzywym zwierciadle. Tacy trochę śmieszni, debilni pajace. Wstyd mi było. Całe szczęście, że nie ma już tego serialu.
Gość
-------------------------------------------------------------------------------
janek - to pokaz mi inny program który pokazywał pracę zolli !!! Oczywiście, były programy typu "Interwencja", " Na celowniku " ale pokazywały one inny aspekt naszej pracy .
j_a_nek
Nie znam takiego programu.
Ale też mało kto orientuje sie co my takiego właściwie robimy. Mało tego - jedni zolle nie wiedzą i nie rozumieją tego co robią drudzy.
Niestety.
xxx
21:50, już chyba po wszystkim? Czy się udał, bo w panoramie o nas cisza?
Gość
Po trzecim czytaniu -jesteśmy udupieni -zresztą jak zwykle-pełna olewka! Nasi związkowcy sobie pogadali ,MF nas wysłuchał i zrobił swoje! Chlebowski wzorem Sekuły ma nam obiecać Mercedesy ,a związkowcy merdając ogonami czekają z jęzorami na spotkanie 11-01-08 .Może jakiś ochłap spadnie? Wtedy będzie można odtrąbić sukces!!!
Joanna Tymiańska
Jestem jednym z tych związkowców ,którzy byli w Sejmie. Nie udało sie zdobyć pieniędzy. Jeżeli masz jakiś pomysł, to podziel się nim. Jeżeli nie chcesz pisać na forum , napisz na mój adres :
joannatymianska@poczta.fm
Pozdrawiam
Joanna Tymiańska
Gość
Osoby ze związków, które były obecne w Sejmie podczas głosowania poprawki proszę o więcej szczegółów!!!Co nam posłowie tym razem obiecali?
Joanna
Pani wiceminister finansów powiedziała , że dostaniemy podwyżki z rezerwy budżetowej nr 60. Będziemy tego pilnować. Szkoda,że tak mało było nas w Sejmie. W pierwszym tygodniu stycznia jedziemy do Senatu.
Gość
Ile podwyżki dostaniemy z tej rezerwy???100 zł brutto?Mydlenie oczu jak zwykle.Pierdu pierdu jak zwykle.Poczekajmy na budżet 2009.Zacznijmy działać,bo za chwilę może być za późno!!!Może już jest za późno