Panie Siwy. Dlaczego 90 milionów?

Status
Zamknięty.
Janusz Krysiak-Przewodniczący Federacji ZZSC napisał:
W środę byliśmy w Sejmie w klubie PSL, gdzie przedstawialiśmy aktualną sytuację w służbie dotyczącą poziomu wynagrodzeń, pracy oraz fluktuacji. Przyjęto nas z bardzo dużym zrozumieniem i na naszą prośbę złożono wniosek o zapisanie kwoty 90 milionów w pracach Sejmowej Komisji Finansów Publicznych na wzrost wynagrodzeń. Będziemy poprzez posłów lokalnie i centralnie lobbować na rzecz przede wszystkim poprawy statusu materialnego. Podniesienie wynagrodzeń funkcjonariuszom jest na razie celem nr 1. dla nas.
Lobbuj dalej kolego Krysiak. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No to dupy po siedzeniu na balkonie płaskie, portfel też! :-)
To nie metoda!!! Stac jak ciołek i pokornie prosić. ZZ brakuje jak a ze ktoś sie uzurpuje na lidera a pomysła brak to juz tragedyja!
Cały czas powtarzam myslec myslec myslec wykonać. Strajk włoski OK ale zorganizowany we wszystkich komórkach. ale jak to zrobić jak związkowcy poobrazani jak dzieci w piskownicy.....

Teraz Pan Siwy powie... jeszcze powalczymy w Senacie...
No cóż ... jedyne co dostajemy, to złudzenia...

W końcu widać w jakim poszanowaniu mają całą CELNA. Szkoda gadać.

Dobrze, ze w SG jest w miarę normalnie. Od wiosny ubieram moro.
Było miło ja ja wysiadam.

Funkcjonariusz Graniczny
Gość
--------------------------------------------------------------------------------
Może ktoś z ZZSC napisać czy dzisiaj coś wspomniano w sejmie o naszych problemach. Trochę słuchałem relacji w telewizji i ciągle przewijał się temat nauczycieli a o nas jakoś nic nie słyszałem

slawomir.siwy
--------------------------------------------------------------------------------
Nie słuchałem, ale poprawki dot. większych środków na izby i urzędy celne miały być zgłoszone

Gość
Panie Sławku poświęciłem dzisiaj cały dzień i oglądałem TVP Info ... zero tematu o celnikach!!!
Było o nauczycielach, policji, straży granicznej a nawet o straży pożarnej ale o nas cisza .....

slawomir.siwy

BO WCALE NIE ZALEŻY NAM NA ROZGŁOSIE.

Gość
A dlaczego ?
Mamy się za coś wstydzić czegośkrępować ....
Przecież należy społeczeństwu przedstawić nasze żądania i to o co walczymy? Należy wszystkim naświetlić naszą sytuację i zaangażować w tym celu media !!!!!
Policja, wojsko może a my nie ? Dlaczego ?
Trzeba w końcu przestać wstydzić się tego gdzie się pracuje !!!

slawomir.siwy

Nikt się nie wstydzi, tylko że media jeszcze nigdy nam nie pomogły a praktycznie zawsze przekaz był negatywny dla nas, ale zobaczymy jutro.

Gość
Panie Sławku kiedyś na TVN był taki program " Granice" to było dobre lobby naszej służby.
W/g mnie dobre media to 100 % sukcesu. Niech społeczeństwo w końcu nas polubi wtedy będzie o wiele prościej i łatwiej. Dziś dzięki mediom górnik, policjant czy lekarz to człowiek spracowany, biedny itp ..... a celnik to cwaniak i oszust .

Gość
Która partia ma wnieść poprawkę ? Czy będzie to przedstawiciel mniejszości niemieckiej czy może PO ? Jeżeli PO to śpię spokojnie !!!!!

j_a_nek
Anonymous napisał:
...kiedyś na TVN był taki program " Granice" to było dobre lobby naszej służby

Dobre lobby?? Celnicy pokazani byli w nim w krzywym zwierciadle. Tacy trochę śmieszni, debilni pajace. Wstyd mi było. Całe szczęście, że nie ma już tego serialu.

Gość

-------------------------------------------------------------------------------
janek - to pokaz mi inny program który pokazywał pracę zolli !!! Oczywiście, były programy typu "Interwencja", " Na celowniku " ale pokazywały one inny aspekt naszej pracy .

j_a_nek
Nie znam takiego programu.
Ale też mało kto orientuje sie co my takiego właściwie robimy. Mało tego - jedni zolle nie wiedzą i nie rozumieją tego co robią drudzy.
Niestety.

xxx
21:50, już chyba po wszystkim? Czy się udał, bo w panoramie o nas cisza?

Gość
Po trzecim czytaniu -jesteśmy udupieni -zresztą jak zwykle-pełna olewka! Nasi związkowcy sobie pogadali ,MF nas wysłuchał i zrobił swoje! Chlebowski wzorem Sekuły ma nam obiecać Mercedesy ,a związkowcy merdając ogonami czekają z jęzorami na spotkanie 11-01-08 .Może jakiś ochłap spadnie? Wtedy będzie można odtrąbić sukces!!!

Joanna Tymiańska
Jestem jednym z tych związkowców ,którzy byli w Sejmie. Nie udało sie zdobyć pieniędzy. Jeżeli masz jakiś pomysł, to podziel się nim. Jeżeli nie chcesz pisać na forum , napisz na mój adres :
joannatymianska@poczta.fm
Pozdrawiam
Joanna Tymiańska

Gość

Osoby ze związków, które były obecne w Sejmie podczas głosowania poprawki proszę o więcej szczegółów!!!Co nam posłowie tym razem obiecali?

Joanna
Pani wiceminister finansów powiedziała , że dostaniemy podwyżki z rezerwy budżetowej nr 60. Będziemy tego pilnować. Szkoda,że tak mało było nas w Sejmie. W pierwszym tygodniu stycznia jedziemy do Senatu.

Gość
Ile podwyżki dostaniemy z tej rezerwy???100 zł brutto?Mydlenie oczu jak zwykle.Pierdu pierdu jak zwykle.Poczekajmy na budżet 2009.Zacznijmy działać,bo za chwilę może być za późno!!!Może już jest za późno

W PIERWSZYM TYGODNIU STYCZNIA TO MOŻE PANI JECHAĆ ALE NA PIKNIK Z BANASIEM :lol: :lol: :lol:

slawomir.siwy
Mod

Wysłany: Wto Gru 11, 2007 9:11 pm Temat postu:
Opis:

Plan działania wybiega znacznie poza KFP, tak więc uspokajam wszystkich wątpiących. Mam nadzieję, że nowe KW Federacji łatwo broni nie złoży. Przygotowałem już kolejny ruch, ale jego wykonanie należy do KW.

czekamy p.Sławku!!!

Tiiaaaaa to daje jakieś 58 na miesiąc.... bo sie obale....... komu dupe wylizać.......
Panie i Panowie na psy schodzicie. Wprawdzie zestawiajac to z premia w Biedronce czy Netto prezentuje sie okazale (oni dostali tylko po 300) ale i tak sraczka!!! Wielka sraczka!!!
A ja mam ubaw z tych wszystkich postów!!!! Za dyszke niedługo bedziecie pokłony bić :-)))

Tak czasami patzre na kolegów i koleżanki co nie mieli raczej szczescia do spadku po rodzicach, rodzinie. Co polują na promocjach a buty w ccc kupują.
Przynajmniej 1\3 z Was mogłaby lepiej zarabiac 2\3 za przeproszeniem- lepiej nigdzie z tymi zdolnościami i checiami miec nie bedziecie.
I chyba te 2\3 smieja sie jak głupi do sera na te 7 paczek!

http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&6&5&187

GŁOSOWANIE Nr 187 - POSIEDZENIE 5.
Dnia 20-12-2007 Godz. 18:58

Pkt 3. porz. dzien. Sprawozdanie Komisji o projekcie ustawy budżetowej na rok 2008 (druki nr 16, 53 i 53-A) - trzecie czytanie

Głosowanie nad przyjęciem poprawki 142.

Głosowało - 426 Za - 194 Przeciw - 231 Wstrzymało się - 1 Nie głosowało - 34

Nieobecni posłowie PSL
1. Łopata Jan 2. Rakoczy Stanisław 3. Sopliński Aleksander
4. Zych Józef
Trzeba dodać, że Pan Poseł Jan Łopata i St. Rakoczy na pewno byli w tym dniu w Sejmie. Marszałka Zycha i A. Soplińskiego nie zauważyłem

Za przyjęciem poprawki głosował
1. Piechociński Janusz
Chcę dodać, że Pan Poseł był obecny na pierwszych rozmowch w Klubie PSL

Posłowie niezrzeszeni głosujący Za
1. Galla Ryszard 2. Komołowski Longin 3. Krzywicki Piotr
4. Płażyński Maciej 5. Polaczek Jerzy 6. Sellin Jarosław
7. Ujazdowski Kazimierz Michał 8. Zalewski Paweł

Nieobecni z PO
1. Durka Zenon 2. Koźlakiewicz Mirosław 3. Schetyna Grzegorz
4. Sikorski Radosław 5. Tusk Donald
Premier był obecny, ale wszedł dosłownie przysłowiową minutkę przed głosowaniem

Cały PiS za
Cały LiD za z wyjątkiem Posła Celińskiego, który głosował przeciw oraz Posła Filara, który sie wstrzymał

A czy posłowie i senatorowie powiedzieli kiedyś jakijś grupie zawodowej ze im sie nie nalezy? Wszystkich wysłuchują ze zrozumieniem. Nie ma sie co podniecać że ich przekonaliśmy...

Panie Sławku i ZZ. Gratuluję postawy. Też jestem za rozsądnym i realnym dialogiem a nie "Targowicą". Myślę, że pomimo tych straconych lat, wystarczy dzisiaj uzyskać realną gwarancję rozpoczęcia zmian w SC również finansowych i skutecznie to kontynuować. powodzenia.

szkoda - gdyby PSl zagłosował "za" to by te 90 mln było dla nas. ale ich postawę można zrozumieć - w końcu są w koalicji z PO. także dopóki nie będzie PO lobbowana to nie ma szans na podwyżki.
pozdrawiam a dla p. Sławka wszytskiego najlepszego i powodzenia w dalszych działaniach
p.s. życzenia nie są tylko ode mnie ale od wszystkich z którymi pracuję
:wink:

Status
Zamknięty.
Back
Do góry