Panie Siwy. Dlaczego 90 milionów?

Status
Zamknięty.
Co jest największym problemem współczesnych ludzi: nieiwedza czy obojętność?
Nie wiem, nie obchodzi mnie to.

Zachowuj się, byle jak ale się zachowuj.

Ludzie róbmy coś. Pokażmy się. I przestańcie mówić, że to nic nie da. To już było. A mi się nie chce. Najważniejsze: RÓBMY COŚ RAZEM.
Wesołych świąt. Pozdrowienia z Kielc.

Matrix

Jak widać tkwimy mocno w Matrixie służby celnej. W złudzeniu, że w końcu ktoś nam coś da. Ze może wreszcie skapnie coś z pańskiego stołu. Bezpieczniej nie sięgać po czerwoną pigułkę. Po co się narażać. Lepiej żyć nadzieją, że kiedyś może będzie lepiej, może, może...

?

Czy wie ktoś jaki jest numer "poprawki" do budżetu która nas dotyczy. Oglądam relację z Sejmu i teraz jest głosowana poprawka nr 46.

Anonymous napisał:
wiadomo już coś???

hehe, no pewnie, od rana nie zdarzyło się, aby Sejm przyjął chociaż jedną poprawkę, więc się nie łudź :lol: tym bardziej, że jest to poprawka, o którą wnioskowała opozycja :?

Jest godz. 17:51 i jest czytana poprawka 115 a nasza ma numer 142.
Piszę z Biura Prasowego Sejmu.
Rozmawiamy z Posłami i Senatorami. Przeprowadziliśmy też w gmachu Sejmu rozmowy z Ministrem Finansów.

Pisałem o balkonie ale mnie chyba niewielu zrozumiało. To była forma kpiny. Od samego siedzenia nic sie nie stanie- i nie mówcie mi ze to pierwszy malutki kroczek. Takie malutkie kroczki są fajne jak sie na randkę umawiamy. My takimi malutkimi kroczkami NIC nie zdziałamy.
Owczem bedziemy mogli powiedzieć ... COS zrobiliśmy, ale to bedzie mizerne coś.
Dlatego moim zdaniem nie ma znaczenia na którym balkonie przesiaduje- przesiadywanie na balkonie taje taki sam efekt NIC do portfela.

A na pytanie dlaczego sam czegoś nie zorganizuje? BO samokrytykę mam na tyle rozbudowaną, ze dostrzegam brak charyzmy!!! Ni ten co zwie sie przewodniczącym cos zdziała ale ten co ma do tego predyspozycje.
Oczywiście ze w zorganizowanej formie protestu mogę uczestniczyc (i juz uczestniczyłem) ale na protest trzeba miec pomysł a nie rano sie z łóżka zerwać i zbierać ludzi do protestu.

Tak umierały wszystkie polskie powstania... na hura.... i efekt mizerny.
Potrzebne jest planowanie a nie krzyczenie. Można zaplanowac krzyczenie ale to ma miec rece i nogi. Do samego seidzenia na balkonie szkoda mi moich 4 liter.

Rozmowa w przerwie z posłem.......aha juz to widzę. Jakiś pajac w stroju motorniczego mówi posłowi jak to mu ciężko (opis z punktu widzenia posła). I co robi poseł. Zerka na zegarek czy zdąży kawe wypić. Kiwnie dwa razy głową i powie : zobacz co da sie zrobić.

LUDZI trochę lodu na schłodzenie!!!!! Dlaczego to niby 1 z 460 miałby słuchać kogos komu źle na duszy???? Takich są tysiace!!! Wydaje Wam sie ze jesteście wyjątkowi bo w cle pracujecie. To świadczy tylko o biedzie i niezaradności. Tylko nie piszcie mi ze zaradni w cle dłubią po ze smiechu pęknę. Jestem takim samym nieudacznikiem jak wy wiec za organizowanie protestu sie nie biore.
=
=
=
=
=
==
Ktoś chce znać wynik głosowania nad poprawką.
NIEPRZESZŁA
mówcie mi jasnowidz albo rozsądnie patrzący!!!

Niestety masz rację .Chlebowski na początku powiedział, że na 196 poprawek pozytywne opinie komisji finansów ma tylko 5 .Pozostałe do odrzucenia.Jak na razie robią jak mówią -nie dali kasy nawet dla chorych na raka i hemofilię .Dlatego wątpię czy dadzą nam cokolwiek.Ale cudne są chwile złudzenia-aż do wytrzeżwienia! Jedno jest pewne , jasno wszyscy zobaczą co to jest PO!!!

Od nowego roku pracownicy służb podległych MF mają otrzymać 150 % podwyżki !!!! Do tego jeden samochód służbowy na dwie osoby, telefon komórkowy z limitem 500 PLN i osobistą sekretarkę... Dla Pań celniczek - sekretarz:)))

Jestem pracownikiem służb skarbowych. I powiem Wam, że ŻADEN protest się nie uda...A wiecie dlaczego ? Bo D U P Y z nas !!! My naprawdę mamy ogromną siłę nacisku w swoim ręku - Cały budżet w naszych rękach ! Ale niestety - jak widze Starsze Panie pracujące w moim US które boją się głośniej pierdnąć w ubikacji żeby ich nikt nie usłyszał nie mówiąc o jakimkolwiek proteście to wiem, że będzie WIELKIE G...z kasy ! Wystarczy przypomnieć pamiętna manifestację przez MF - praconików służb skarbowych jest kilkakrotnie więcej niż Was - a gdyby nie Wy to może byłoby tam ze 100 osób...Uwierzcie mi - dobrze Wam życzę i bierzcie sprawę w swoje ręce. Bo w US-ach, IS-ach i UKS-ach nawet 5 % zatrudnionych nie weźmie udziału w JAKIMKOLWIEK PROTEŚCIE !!!!

Panie Siwy może już pan opisywać całą sytuację zgodnie z obietnicą. Chcecie dalej prosić i lobbować ?Na co wy jeszcze czekacie, tylko ostry i natychmiastowy strajk a nie dalsze negocjacie dadzą efekt.

Ale jakoś kasa dla ochotniczych straży pożarnych się znalazła, wiadomo Pawlak prezesm... Cholerni chiPOkryci!!!

bokserskie rsc w drugiej rundzie , czy się jeszcze podniesiemy ? Panie Krysiak gasimy światełko :shock: :shock:

Status
Zamknięty.
Back
Do góry