Nowy dyrektor Izby Celnej w Białej Podlaskiej

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ad vocem ..do ad vocem

plotki....zawiść małych ludzi.... zachodnia cywilizacja.... goń ich do roboty...bandziorów do ciupy... zachodniej cywilizacji .... nie ma nic wspólnego z niemiecką okupacją ... ale z bliskością do kapitalistów z Berlina zach. i richtig Niemców.

Słuchaj człowieku:
Bliskość do kapitalistów zawdzięczacie pierwszemu przyspawanemu do szyn pociągowi w Lublinie i strajkom w WSK Świdnik. Ziemi rodzinnej wielu waszych matek i ojców. Potem było wybrzeże 1980 roku i po wielu latach mogliście .... u schyłku waszej "zawodowej twórczości" poczuć bliskość kogoś innego niż STASI ........

Zaklęcia typu - "pamiętaj, że prawdziwa przyjaźń przetrwa, a reszta jest bez znaczenia" na nikim tu nie robi wrażenia. Zmiany są na pewno potrzebne ale nie mamy poczucia konieczności zachowywania się poniżej pewnego poziomu śmieszności, a już na pewno nie pod dyktando fascynatów richtig - Niemców.

podobno miotła zamiata kadrowiczów

podobno miotła zamiata kadrowiczów - a więc nowe!!!!!!!

Ty bardzo zachodni "cywilizancie". Co to pierniczysz,siedzisz za biurkiem i udajesz bardzo merytorycznego. Jestem tutaj już piąty rok,bo widocznie nie byłem tak bardzo "merytoryczny". Do Remika nic nie mam.Znam go,ponieważ z nim pracowałem. Proszę tylko warchole jeden,nie obrażaj zolli tu służących,bo tutaj się służy a nie struga wielkiego zolla tak jak w Rzepinie.

Zmiany

Zmiany nie zawsze mogą być "na lepsze".Mam nadzieję, że akurat zmiana DIC może przynieść więcej korzyści niż stat, zwłaszcza ludziom z tzw. pasów. Mam też nadzieję, że DIC jako pierwszy przewietrzy nie tylko skład kierowników UC czy OC, ale przede wszystkim leciwych i niereformowalnych KIEROWNIKÓW ZMIAN (płci obojga). To właśnie oni są kreatorami tzw. układów czy kolesiostwa , całą robotę zwalając na tych co o tej robocie mają pojęcie. "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"

a czy to nie nowy dyrektor pewnego czasu ujeżdżał granicę wschodnią z naszym szefem?

a czy to nie nowy dyrektor pewnego czasu ujeżdżał granicę wschodnią z naszym szefem?

Avera poszukaj na forum a wszystkiego się dowiesz. Nie wiem jaki masz cel w wrzucaniu "odgrzewanych kotletów" na ten wątek. Nie jest chyba twoim celem bicie piany. Nowy Dyrektor to porządny człowiek który zabrał się za porządki w naszej Izdebce.

Skrót

Używając skrótu DIC obrażacie nie tylko konkretną Osobę, ale przede wszystkim stanowisko Dyrektora Izby Celnej, które ta Osoba pełni. Co do oddawania honorów, to jeśli ktoś jeszcze do tej pory nie zrozumiał, że chodzi po prostu o okazanie szacunku sobie nawzajem, to może niech spojrzy pięć centymetrów dalej niż sięga koniec jego zacietrzewionego nosa!!!

Wczesniej jakos bez honorow tez jakos to bylo mozliwe....A jezeli juz przedmowca sie oburza to slowo jakie ma na mysli to angielskie słowo "dick" - jest jednak subtelna różnica w pisowni ...Odsyłam do słownika......

ad wyżej

NO co ty na prawdę tak sie pisze, niesamowite. Dziękuję za uwagę i odesłanie... Chyba właśnie nie chodziło o to jak się pisze a jak czyta. Nie chce mi się polemizować z bandą malkontentów.

Kazdy widzi i slyszy to co chce .....

Widze ze przedmowca ma bardzo specyficzny sposob tlumaczenia sobie skrotow literowych .....

ad wyżej cd

Przedmówca mimo wszystko szanuje swego pomówcę, zatem nie komentuje, bo mu szkoda juz czasu

skończcie ten temat,zajmijcie się innymi pożytecznymi dla wszystkich sprawami,cieszmy się ,że Nowe Nadchodzi,nowy Dyrektor, nowe nadzieje i dobre decyzje.Pozdrawiam...

...stare i nowe

Wiele osób pisze – „idzie nowe” – ciekawy jestem jak definiują takie wyrażenie.
Czy „stare” jest aż tak złe? Czy to „nowe” jest aż takie dobre? Czy na pewno nie da się połączyć jednego i drugiego? Czy są aż takie antagonizmy pomiędzy tym „starym” i „nowym”? A może komuś zależy aby te poróżnić te „stare” i „nowe”? Może mi to ktoś wyjaśnić?

Hmmmm

Drogi Remiku... jak mawiał nasz wspaniały kolega...... Ryjem do przodu...... Ty już wiesz o co chodzi:)

Te ohy iahy na cześć nowego DIC są przedwczesne bo jak napisano już przed wiekami - po czynach go poznacie. Może będzie lepszy od swoich poprzedników a może gorszy. Jak na razie z dyr. spoza BP to dyr z Katowic był ok i moim zdaniem dobrze się przysłużył IC to z kolei dyr z Gdyni to była totalna porażka a ludzie którymi sie otoczył to jezcze gorzej. Na pewno jakieś zmiany są potrzebne, może należałoby pomyśleć nad zmianą funkcjonowania rzecznika prasowego, ale nie można potępiać wszystkiego w czambuł.

podobno ci z zamościa całują nową rękę dyra od przegubu aż po pachę

to lizusy z Chełma i nasiedleńcy

Liżą naiwni nie po pachę ale pachwinę. To specjasliści najwyższej próby- sieroty po tradycji pana z mocno podkrążonymi oczkami jak ktoś trafnie napisał. Klezmerzy i klezmerki od imprezek i szybkich awansów za potakiwanie.

Back
Do góry