Nie tylko dla orłów.

Hmmm.... Jest taki film "Wodzirej" ze Stuhrem w roli głównej. Czy główny bohater swoją etyką kogoś wam nie przypomina?

Nie potrafię tak dokładnie powiedzieć co jest gorsze i wywołuje większą panikę. Czy powołanie (mianowanie?, powierzenie?) na funkcję kierownika oddziału człowieka starego betonu, czy plotki o powrocie na oddział celników z piekła rodem. A może pomysły kapsla w kwestii ruchów kadrowych, które zatykają oddech. Reasumując - prestiżowy oddział zaczął staczać się w dół po równi pochyłej.
Kulminacją będzie relacja telewizyjna z wizyty grupy celników z jakiegoś europejskiego lotniska, którą oprowadza po lotnisku kierownik poliglota.

Zamiast kierownika proponuje ponownie powołanego funkcjonariusza osobówki o świeżym, orzeźwiającym oddechu. Zawsze ma coś ciekawego, można rzec filozoficznego do powiedzenia. Choć z drugiej strony może jednak kierownik poliglota byłby lepszy. Sam nie wiem co lepsze, w każdym razie u odwiedzających niesmak pozostanie podobny.

No niestety też słyszałem, że "zapachy" gotowanych jaj, płucek, golonek, kapusty, chodzenie boso, lub w papciach, łóżka polowe, spanie w pidżamach na nockach etc. mają wrócić na oddział. Ciekawe czy Kapsel sam na to wpadł czy "jego mściwość" znowu robi na złość ludziom z oddziału ? :mad:

Ostatnia edycja:
JEGO MŚCIWOŚĆ podwójnieobdarzony był w sumie niezbyt długo na oddziale, więc nie ze wszystkiego zdawał sobie sprawę. Interesował sie tylko własnymi losami. Zrealizował swoją krucjatę i czerpie z tego satysfakcję. Teraz ma na głowie inny problem - konkurs. A jeśli tak jednak nie pójdzie po jego myśli? Co wtedy? Gdzie się przyczaić? A czy w przyszłości można będzie liczyć na potrójneobdarzenie?
Cóż go obchodzi wizerunek służby celnej? Niech tam brać celnicza żartuje w czarny sposób, że niebawem na płycie lotniska obok samolotów będą lądować luzem kontenery prosto z Chin.................

I oto dowód na to jak szybko i skutecznie można zniszczyć to co było długo budowane i funkcjonowało wcale nieźle.

Nieźle ? Nigdy ten oddział nie funkcjonował lepiej ! Ani wcześniej za shreka ani teraz za kapsla nikt nie dorówna poziomowi oddziału z ostatniego okresu !!! Ale cóż. Prywata znowu okazała się ważniejsza niż dobro fc. :mad:

To był taki mały eufemizm:). W pełni podzielam Twoją opinię. Ale dla decydentów widać nie ma żadnego znaczenia, że obecnie oddział schodzi na psy.

A czemu dziś taka cisza nastała? Żadnego wpisu? Wbrew temu co piszą tu poniektórzy to forum jest całkiem twórcze. Ciekawe czy zaglądają tu prominenci IC Katowice?

Tak to jest gdy ma się dużo do ukrycia, trzeba blokować strony, wykorzystywać powiaząnia do tuszowania prawdy itp. Uczciwi ludzie nie potrzebują stosować takich sztuczek.Sfora.

Cisza przed konkursem. Zabronili pewnie swoim przydupaskom pisać cokolwiek, bo przecież mogą się pokazać niekorzystne posty dla obecnej "władzy" :D, ale przypomnijcie sobie niedawną "rewolucję" przeprowadzaną przez podwójnie obdarowanego i tę nagonkę. Wtedy można było pisać i wręcz był nakaz pisania nawet pod kilkoma nick-ami !!!!!

Ale o co chodzi ???

Cisza przed konkursem. ... !!!!!

Szanowni Koledzy narzekają na ciszę, ale sami nie uświadomią tych z prowincji!!!
Co może rzec taki prowincjusz jak ja, skoro nawet nie wie kto startuje?! Nie wspominając tu nawet o "znajomości" kogokolwiek z "wyższych sfer"! Sorki, byłbym skłamał! Spotkałem kiedyś Pana WW, który sprawił wrażenie rzeczowego i myślącego. Obiektywnie patrząc są to dobre cechy, chociaż słyszałem także wiele złych słów. Jak więc mogę wyrobić sobie pogląd ???
JAK NA RAZIE, TO TYLKO NA PODSTAWIE WŁASNYCH DOŚWIADCZEŃ I HMM... NIESTETY WĄTPLIWYCH KOMENTARZY !!!
A taki pogląd chyba nie jest dla Was wiele wart ... ?!

Prowincjusz ??? Obserwując twoje posty na forum stwierdzam, że wszędzie i na każdym kroku masz b. dużo do powiedzenia i wychwalasz SSC oraz obecną władzę w IC K-ce, więc raczej twoje posty są mało wiarygodne w tym temacie i wątpliwej jakości. Pochwal się skąd jesteś to ocenimy czy jesteś faktycznie prowincjuszem, czy tylko "zawoalowanym" pracownikiem IC :D

Piszę, bo chcę działać!

Prowincjusz ??? Obserwując twoje posty na forum stwierdzam, że wszędzie i na każdym kroku masz b. dużo do powiedzenia i wychwalasz SSC oraz obecną władzę w IC K-ce, więc raczej twoje posty są mało wiarygodne w tym temacie i wątpliwej jakości. Pochwal się skąd jesteś to ocenimy czy jesteś faktycznie prowincjuszem, czy tylko "zawoalowanym" pracownikiem IC :D

Jestem prowincjuszem i to oświadczenie powinno Ci wystarczyć Szanowny Max'ie! Ocena mojej prawdomówności owszem, należy także do Ciebie, wobec czego moje słowa w tym względzie nie mają najmniejszego znaczenia! Przyznam również, że często i w różnych tematach zabieram głos, równie często przedstawiając nieco inny (zazwyczaj łagodniejszy) punkt widzenia, aczkolwiek nie różniący się znacząco od innych! Także od Twoich Panie Max'ie! Pozwolę sobie jednak wysnuć przypuszczenie o Twojej znaczącej pomyłce dotyczącej moich postów. Jeżeli nawet mylę się w ocenie pojedynczych działań, jeżeli moje konkretne wrażenia dotyczące epizodycznych zdażeń są wyjątkowo subiektywne, jeżeli wreszcie moje próby zwrócenia uwagi na drugi, "ludzki" wymiar danej sprawy są dla Ciebie zbyt drażniące, to jednak nie masz ŻADNYCH PODSTAW do twierdzenia, iż "wychwalam" kogokolwiek !!!
OFICJALNIE I KONKRETNIE, co możesz sprawdzić przeglądając WSZYSTKIE moje wpisy NA CAŁYM FORUM, mogę "przyznać się" jedynie do pochwalenia działań ZZ Celnicy.pl, a osobowo tylko Pana Sławomira Siwego, co jak chyba zauważysz nie było całkowicie "ślepe" i bezkrytyczne!
Nie mam absolutnie zamiaru zabiegać o Twoje uznanie, gdyż nie jest mi ono potrzebne do czegokolwiek, mam jednak nadzieję, iż zauważysz różnicę pomiędzy "wychwalaniem" lub inaczej "kadzeniem idolom" ( tak pozytywnym jak i negatywnym ), a próbą obiektywizmu. Oczywiście powtórzę: PRÓBĄ, gdyż Polacy (łącznie ze mną) OBIEKTYWNEGO spojrzenia MUSZĄ się dopiero UCZYĆ !!!

No popatrz.....moje odczucia są zupełnie inne i jak czytam twoje posty to odnoszę wrażenie, że jesteś "rozbity" w ocenie sytuacji i ludzi, a czasami stronniczy, ale każdy ma prawo do obrony, a poza tym to nie temat na ten wątek i forum lecz na prywatną wymianę zdań. W tym temacie zajmijmy się sprawami o wiele ważniejszymi. Cisza trwa. Pozdrawiam :D

Back
Do góry