Nie tylko dla orłów.

I co tak brać pyrzowicka ucichła ? Jak się pracuje ? :D Piękne posunięcia kadrowe. :mad: Niedługo pozostanie w oddziale tylko Kapsel z "kolesiem" + żabcia jak tak dalej pójdzie :D

Koleś, żabcia…nic to!
Oby kapsel nie ściągnął tam swojej paczki
Wtedy dopiero pokaże na co go stać! a ostatni sympatycy poznają kto zacz, a uwierzcie:Dprawdziwy z niego jumbo jet :D:D

Kierowniczy duet

Jaki "szybowiec"? Model - zdalnie sterowany.
Kapsel i koleś to jeden kierowniczek w dwóch ciałach. Dlatego muszą siedzieć razem w jednym gabinecie. Pierwszy jest karzącą ręką sprawiedliwości JEGO MŚCIWOŚCI podwójnieobdarzonego. Strąca tych co nie lizali , wsadza na stanowiska i funkcje tych co dorzucili do kotła z czarną polewką dla A.SZ.
Koleś natomiast stara się zrozumieć, jak funkcjonuje lotnisko. Jest szansa, że wspólnymi siłami pojmą tego bluesa. Ale zajmie im to tyle czasu, że wszystko zdąży się rozpaść.
Szkoda tylko podróżnych,myślą, że to już prawdziwa Europa, płacą kupę kasy za bilety, a tu każą im wdychać woń dinozaura i puszczają " Opowieści z krypty".

airmail a może wyautowana lady ?

Hi hi hi " lizali .....itp " Komu ty takie kity wciskasz ? Twój czas minął i dobrze , zapomniałaś ilu ludzi się pozbyłaś ty nieomylna wszechstronnie wykształcona dama ? kogo przeniósł ? właśnie kogo? odpowiedż dla ludzi z lotniska jest prosta. A ty nie mąć bo i tak twój czas się skończyłlepiej się ucz bo czasu mało he he he.Jak widzisz byłem krytykiem stmtej władzy i jakoś z tego powodu niedostąpiłem zaszczytu zmiany miejsca pełnienia służby .

Kolego /anko/ bronisz przegranej sprawy , czy nie jest ci wiadomym jak większości fc w pyrzowicach że niejaki P.L. został przeniesiony przez /niewiadomo dlaczego jeszcze jest/ naczelnika uc bo boi się że sławków padnie.Myslałem że na L4 idzie się jak się jest chorym a tu proszę -choroba zwana zmianami organizacyjnymi- jeżeli leży ci na sercu dobro służby powiadom naczelnika o niecnym wykorzystywaniu /przez rozumiem tytanów pracy/ zwolnień lekarskich.
Jestem za opcją zero wraz z tobą drogi forumowiczu . Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

do obserwatora 1

Znowu nie trafiłeś! Tak bronisz JEGO MŚCIWOŚCI, że musisz być nim sam lub kimś kto mu właśnie liże. Każde słowo napisane w ostanim poście jest prawdą - temu nikt z lotniska nie zaprzeczy. Jest natomiast kilka spraw, które są milczeniem - przyjdzie stosowna chwila to o nich wspomnę. Lepiej się tego nie domagaj.
Wydaje Ci się,że skoro nikt nie wspomina o Twoich wybrykach tzn., że ludzie nie wiedzą? Ty obserwatorze , ekipa z twoich czasów i PEWNA aktualnie przez was mianowana i PEWNI przywracani - powinniście wylecieć z cła z hukiem.
Dziwisz się dlaczego AR jeszcze jest? Nie udawaj - był potrzebny, żeby zrobić to co zrobiliście. Ktokolwiek inny z odrobiną charakteru nie pozwoliłby na pewne sprawy. Starzy/nowi to kompromitacja! Do lamusa z wami!

Ciekawi mnie co takiego ciężkiego robi obserwator na oddziale, że większość wyzywa od nierobów itp.? Czyżby obserwowanie było tak trudnym i pracochłonnym zajęciem?

lotos , airmail

Co robi ano pracuje na zmiany , nie choruje nawet wtedy gdy zostałby przeniesiony na inne stanowisko to do Ciebie Lotosie , a co do obserwowania - chyba dobrze że kazdy myslacy ma swoje zdanie ?
Co do airmaila skoro ty to nie ty to trudno , rozumiem ze dobrze oceniasz poprzednie kierownictwo i masz do tego prawo , ja jak już nie raz pisałem mam inne zdanie i mam do tego prawo / nie lizałem i nie liżę , ty niestety widać inaczej nie potrafisz pisać .Co do mojej tożsamości również pomyłka .
Pisząc o jego mściwości rozumiem że masz na myśli AS , skoro on jest mściwość to przerósł mistrza czyli swoich niedawnych przełożonych he he he.
Dalej optuje za opcją zero , ciekawe kto zostanie wtedy na oc ?
Jeszcze jedno - dlaczego piszesz do mnie w osobie mnogiej , co znaczy zrobiliście ? co ja szary fc zrobiłem proszę napisz.
O jakich wybrykach piszesz ? no jazda , pisz poczytamy i podyskutujemy o tych twoich rewelacjach na /właśnie ? / czyj temat .

forumowicze jednej i drugiej strony

Miałem zapodać cytaty ale co tam za dużo , czytam ten temat i jeden wniosek mi się nasuwa - nie chcę być przeniesiony do korpusu fc wolę być cywilem nawet wtedy gdyby fc otrzymali przywileje emerytalne , jeżeli tak naprawdę się nienawidzicie w jednym oc jak na to wygląda to dziękuję bardzo wolę jak kolega fc czasami krzywo na mnie spojrzy , za chwilę sobie wszystko wyjaśnimy i do roboty.
Podniecacie sie zmianami na które nie macie wpływu , nakręcacie się wzajemnie jeden na drugiego a i tak i tak ministerstwo czy kierownictwo ic uc czy oc zrobi swoje, ten zły bo obcy , ten dobry bo swój , czyli nowy zawsze będzie zły bo dla kogoś obcy , w uksach i us takiej zajadłości nie ma.
Możecie mnie zaraz wyzwać od najgorszych ale wpisze sie to w ten temat i jego poziom .
Zastanówcie sie zanim coś napiszecie , wszak ktoś kiedyś powiedział że tak trudno cofnąć wypowiedziane słowa nawet wtedy gdy wydaje nam się być anonimowymi. Przemyślcie to.
Życzę przyjemnego wieczoru.

Obserwując wasze wypowiedzi, to widzę że strasznie dużo jest nienawiści na waszym OC.Nienawiść wynika nie z powodu zmian kierownictwa lecz z prywatnych waszych przywilejów które większość z was przez lata nabyła. Macie to szczęście że i tak trafiła się wam w miarę osoba decyzyjna, a nie tak jak w przypadku Sławkowa chowająca głowe w piasek.Między innymi dlatego LP wylądował w Sławkowie.Bo nowy Kierownik musi się jeszcze duuuuuuużo uczyć.Macie jeszczcee jedno szczęście jest was zdecydowanie więcej niż na pozostałych OC.:)

do kolegi Cywila

Przesadzasz. Jesteś w pewnym sensie szczęściarzem, masz swój ukaes.
Zauważ, że jedna strona sporu to ludzie-robotnicy cła, doprowadzeni do wściekłości latami złego traktowania, a druga strona do wieczna władza cła, również doprowadzona do wściekłości, że ktoś ośmiela się im wypomnieć, że ponoszą odpowiedzialność za demontarz cła, straszne zaniedbania kadrowe, awansowe i płacowe, lata oszukiwania i pomiatania załogą.
Nie musisz nic rozumieć - nie doświadczyłeś tego zła.Nie oceniaj, nie moralizuj.
A nasi przełożeni, tylko w nielicznych przypadkach zasługują na wersal.
Na tym forum i tak jest elegancko.

do gościa

Nie postrzegamy naszego nowego kierownika jako osoby DECYZYJNEJ tylko jako osobę DYSPOZYCYJNĄ. Gdyby dał sobie szansę poznania specyfiki oddziału, a nam szansę zaprezentowania naszej wiedzy i umiejętności, a potem za 2 lub 3 m-ce dokonał tak gruntownej przebudowy oddziału - to może uszanowalibyśmy faceta i uznali za decyzyjnego. Ale w sytuacji gdy szybko wcielił w życie odwetowy plan as - a wiedzieliśmy jaki będzie scenariusz- to niech nie liczy na szacunek. Ten pan za długo siedział w jednym miejscu. Stracił kontakt z ludźmi innymi niż zastraszeni przez niego - zresztą zgodnie ze starym katowickim obyczajem. Śmieszny ton wypowiedzi do załogi, z przeświadczeniem, że ma przed soba dzieci lub naiwniaków - to też nie jest dobry pomysł.

airmail

Tego co doświadczyli cywile w ukaesach czy usach jak nas wykolegowali w 2003 r to można by porównać z waszą likwidacją ic cieszyn , nie licytuj się kto ile doświadczył od kadry kierowniczej bo w innej instytucji nie pracowałeś a ja tak /w obu/ .
Z twojego wpisu rozumiem ze dzielisz forumowiczów na tych- co myslą podobnie jak ty są to zwykli fc i na tych co mają inne zdanie , inaczej postrzegaja otaczającą rzeczywistość- jako tych funkcyjnych kryjacych się pod różnymi nickami. Ciekawa teoria ale wydaje mi sie błędna , ktoś może pomysleć odwrotnie - ci to stara kadra tamci nowa - przecież to jakaś paranoia a chyba nie o to chodzi .
Tak na marginesie myslę że kadra o ile to czyta to śmieje sie do rozpuku jak takie niewinne narzędzie potrafi podzielić środowisko.
Co do moralizowania i oceniania - odpisałbym coś ale nie chcę cie obrazić więc napiszę tylko byś łaskawie nie zabierał tego prawa innym.
Powtórze jeszcze raz najpierw należy pomyśleć co się chce napisać a potem napisać a nie na odwrót i będzie normalniej uwierz mi.

gość22

Zaczyna się! Odezwał się człowiek Kapsla albo któraś ze stron, której brak zgody na wszystko .(to ta decyzyjność:D) no to teraz tylko czekać na resztę pozytywów o w/w ( i krytykę nowego ) , które będzie pisał (i redagował) osobiście a fiszki z gotowym tekstem rozda SWOIM LUDZIOM

airmail

I jeszcze jedno , widzę że twoja nienawiść do AS osiągnęła już apogeum , jak tak dalej pójdzie to przekonasz mnie że pyrzowice to pępek świata i tylko ten oc ma znaczenie.
Pisałem już że pracuję z gościem od 2003 r z przerwą / wiadomo jaką / i nie mogę potwierdzić że jest mściwy , wiem jedno że jak wrócił to zajmuje się m,inn akcyzą i idzie mu to całkiem nieźle jak na chyba dwuletnią przerwę /jakoś nikogo nie "posunął" z ludzi ogólnie uznawanych za tamtej władzy z podległych mu wydziałów /
Może komuś zależy byscie myśleli że wszelkie kataklizny na oc to on ?

do obserwatora

to ty myślisz? nie przeceniaj się i skup się na obserwowaniu, wychodzi ci to średni ale jakoś wychodzi, np. jak kał przy zatwardzeniu.

a może ludzie chcieliby normalnie zacząć pracować ? a nie zastanawiać się ciągle kto i jaką szykuje im niespodziankę!

Ostatnia edycja:
Back
Do góry