Nie tylko dla orłów.

z lotniska

Nie wiem jak będzie z mobingowaniem załogi. Jak dotychczas spełnia życzenia pewnego vice,usiłując mu pomóc dojść do siebie po blisko 2-letniej traumie doznanej w wyniku szoku po utracie stanowiska. No bo jak inaczej wytłumaczyć przeprowadzanie sporych zmian w dużym oddziale zanim poznał jego specyfikę i umiejętności pracujących w nim ludzi . Geniusz jakiś czy co?

A no , sam Pan Bóg Ich oświecił , bo wiara czyni cuda . Przeca byli na mszy to i wiedzą tera co dla załogi dobre .
icon14.gif
I tak trzymać ! A co do vice , to chyba wie najlepij , jakie zmiany tam poczynić , bo przeca tam PRACOWAŁ !
icon13.gif
No dobra , to był żart . Ale zatrudniony to był.
icon10.gif

koń by się uśmiał

Airmail , Strażak co ? daje nasz nowy kierownik popalić / skończyła sie ochronka rudej lady ? teraz to sobie dorabiajcie ideologie że to vice albo dyro albo jeszcze naczal mu kazał , obecny kierownik słynie z tego że sam podejmuje decyzje , a swoją droga może dobrze by było gdyby zapytał vice o wybitną wiedzę ikompetencje co poniektórych lotników.
Może ktoś rozliczy lady za czas prowadzenia "wzorowo" postepowań na oc przez okres jej kierownikowania ? Zarzadzajacy IC jak to czytacie to do dzieła.

pudło

jakoś nie słyszałem byś w jedynie słusznych czasach , tych mlekiem i miodem w pyrzowicach płynących kontestował sposób w jaki lady traktowała co poniektórych kolegów o koleżanki , jak pozoliła sobie jeździc niektórym dyspozytorom po fc jak po gnoju , jakos tego nie widziałaś . Napisałem widziałeś bo tak mi sie wydaje ze to jednak ta wielce niezadowolona ona kryje sie pod tym nickiem. Nazywanie mnie wazeliniarzem przez ciebie zupełnie mi zwisa jak to co mi zwisa jak na ciebie patrzę.He he

No cóż , obserwatorze , ani nowy kierownik nie daje popalić , ani nie ma jakiejś tam ochronki rudej lady . Po prostu dzisiaj tu , jutro tam... . A może zapytasz vice o jego kompetencje ? A co do decyzji nowego, to jeśli pracujecz na lotnisku to wiesz , że efekt obecnych zmian to słowa często powtarzane przez byłego-obecnego vice p.o. dyr. tow. ... .:cool: .

Strażaku nie mnie oceniać kompetencje dyrektorów , od tego jest MF , skoro po raz drugi Minister go powołał to chyba ma do niego zaufanie , gorzej z Tobą bo skoro jak piszesz raz tu raz tam i jeszcze gdzieś indziej to do orłów chyba nie należysz , kto pozbywa się dobrych fachowców ?
A z tymi towarzyszami to mnie rozbawiłeś i ich pewno też o ile czytają to forum.

No właśnie , kto pozbywa się fachowców ? Więc dlaczego odwołali i pozbyli się obecnego-byłego p.o. ? I nie rozliczaj nikoko miernoto z Jego decyzji , bo nie Ty jesteś od tego . Grzej nowy stołeczek .
icon10.gif

Strażak może oceniać innych , inni nie mogą bo zostaną wyzwani od miernot , ot i cała dyskusja , co do stołeczka - niestety nie trafiłeś , myślę że i przy obecnym kierowniku zostanę tam gdzie jestem ale zgaduj sobie dalej .Żegnam

do Waleriany

Rozumiem,że pytasz o powtórnie obdarzonego zaufaniem MF -u vice. Jest prawnikiem po Uniw. Śl. Od prawdziwych prawników różni go to, że nie studiował w normalnym trybie, czyli po maturze w wieku 19 lat na studiach jednolitych, tylku ukończył je niedawno, w słabym stylu.........
To Waleriano wiele wyjaśnia.

Teraz już wszystko wiemy jaki cel ma nasz nowy forumowicz , nie wiem jak wygląda jego indeks i nic mi do tego , rozumiem ze airmail ma dostęp do uczelni albo do kadr a jak tak to chyba narusza ustawę o ochronie danych a to jest chyba karalne ? Jeżeli takich danych nie posiada to rozumiem że po prostu kłamie.

Chyba obserwatorze, że nie ma dostępu do kadr , i to prawda , to wtedy Ty masz problem ! Bo prawda to chyba nie pomówienie ? A może masz inne zdanie , m....... ?
icon12.gif
A to nie jest karalne !!!!
icon13.gif

airmail , stażak

pracuję z tym facetem od 2003 roku z dwuletnią przerwą i nie mogę potwierdzić by był słaby merytorycznie , wasze insynuacje to zwykły jad a to forum jak już ktoś to napisał staje sie zwykłą latryną.

Słaby merytorycznie nie jest ale jest wielu mocniejszych od niego, którzy bez problemu o wiele lepiej poradziliby sobie tylko jakoś dziwnym trafem nikt ich nie chce zauważyć lub obdarzyć podwójnym zaufaniem. Cywil prosze cię pracuj sobie dalej bo wy generalnie jesteście z innej bajki pod każdym względem.

Ostatnia edycja:
do Dacia

Czy ja swoim wpisem obraziłem któregoś mundurowego , czy dokonałem oceny fc , dlaczego więc oceniasz mnie i innych cywili i traktujesz z góry jako gorszych bo o to Ci chodzi czyż nie ?

Co niby cię obraziło?? Jakich gorszych??? Prawie pod każdym względem jesteście lepsi i prawie pod każdym względem macie lepszą sytuacje w słuzbie od f. celnych. Dlatego jesteście "inna bajka".

Ostatnia edycja:
do obserwatora1

I po co gościu ta wściekłość? Gdy tylko ktoś z forumowiczów trafi w dziesiątkę, a jest Ci to nie na rękę, wyzywasz forum od kloacznego. Chodzi o to, że nieprzyzwoitość nie popłaca. Nie śniło się państwu, którzy za starych czasów, piastowali stanowiska,że będzie takie forum lub jawność życia służbowego! Wiele ich sekretów, od lat są tajemnicą poliszynela. Wkurzające, co? Ale trzeba było myśleć wtedy, a nie traktować tę izbę jako prywatną działkę i mniemać, że zarządza się ludźmi bitymi w ciemię i ślepymi. Zauważ, że nawet pan zmrożony próbował kpić z załogi, a nie powinien, bo był jednym z nas i wiedział jak bardzo dano w kość przeciętnemu celnikowi, i co? Nie opłaciło się. Rzecz w tym, że nie chodzi o nazwiska tylko o zasady. Obojętnie kto je będzie łamał, czy dyrektorem będzie obecny P.O. czy aktualnie namaszczany pan z Opola, czy Jasiu Kowalski - wszyscy muszą szanować prawo, cywilizowane zasady i podwładnych. Piastowanie wysokiego stanowiska, zobowiązuje podwójnie.
W niektórych przypadkach - widać brak refleksji nad sobą i poprawy zachowania, widać natomiast staczanie się w dół po równi pochyłej.
Kiepski z Ciebie obserwator skoro jesteś tak zaślepiony.

Back
Do góry