Zygfryd de Loewe
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 96
...................................
Ostatnia edycja:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Falcon, cóż to za wylew hejtu??? Ośmieszasz się... Nigdy nie przepadałem za telechem i mnie wkurzał swoimi wstawkami ale poziom do jakiego się opuściłeś jest poniżej... szkoda gadać... każdy sam oceni...
Spoko. Słońce jutro wzejdziePrzestań już podniecać się niejakim Tele Echo. Ja sam nie zawsze rozumiałem jego wpisy, ale Twoje wpisy to już kozi bełkot. Straszysz niczym Szczujnia Wyborcza. Dziwię się jeszcze, że po wyborach słońce rano wstaje, a krowy dają mleko, słuchając rozpacz i wycie wszystkowiedzących. Sami jasnowidze. Ta histeria mdli mnie. Tak samo jak widok jednego nieogolonego. A prawda jest taka, że na chwilę obecną nic nie wiadomo o przyszłości Służby Celnej.
(...) To totalna bzdura z tym łączeniem, przestańcie się nakręcać tymi bzdurami (...).
Falcon, cóż to za wylew hejtu??? Ośmieszasz się... Nigdy nie przepadałem za telechem i mnie wkurzał swoimi wstawkami ale poziom do jakiego się opuściłeś jest poniżej... szkoda gadać... każdy sam oceni...
@ Sławek
nie chce zakładać nowego tematu ale czy jest przewidziane przez ZZ działanie zmierzające do naliczenia do czau służby 15 minut przed i 15 minut po zakończeniu zmiany czynności służbowych. Na niektórych granicznych OC wprowadzono od 1 listopada 2015 czas pracy liczony elektronicznie. To że trzeba przyjśc do pracy wcześniej da się jakość wytłumaczyć ale fakt że na stanowisku muszę czekać aż przyjdzie nowa zmiana + dodatkowo wrócić aby się odbić po zakończonej służbie powoduje że zajmuje to dodatkowe 10-15 minut.
W Straży granicznej to norma, i koledzy mają doliczane 15 minut przed i po służbie. W naszej służbie z uwagi na fakt racjonalizacji odpraw (czyli pracy do końca) pobierania sprzętu specjalistycznego lub plomb oraz środków ŚPB, powoduje że pomimo zejścia ze stanowiska po służbie 12 godzinnej poświęcamy jeszcze kilkanaście minut na w/w zagadnienia lub podpisanie spraw karnych itd.
Skoro mam zająć stanowisko o 7:00 i z niego zejść o 19:00 to wiadome jest że muszę przyjść wcześniej oraz analogicznie tak samo wyjść po kilkunastu minutach aby poczekać na nową zmianę, odbić się w rejestracji elektronicznej, zdać pobrany sprzęt, podpisać sprawy itd itd.
Ile jeszcze potrwa ten wolontariat po godzinach???
Pandzior8 co ty spożywasz? W twoim przypadku to już to nawet zmiana dilera nic nie pomoże.