Nasza Służba Celna!

Chodzi prawdopodobnie o Śląską Izbę... Pozdrawiam... I nie odpuszczam... Sądy...Sądy..
;-)

- Dziś jest nam bardzo trudno w sposób logiczny wytłumaczyć, jak to możliwe, że w cywilizowanym kraju narodziła się ideologia, która potrafiła przekształcić większość mieszkańców w bestie - mówił burmistrz Malborka pod Pomnikiem Celników Polskich.
Święte słowa!
Nigdy nie potrafiłem zrozumieć, że niemiecki naród tak dał się ogłupić hitlerowskiej propagandzie że cywilizowani ludzie stali się bestiami.

witam, nie wiem czy to odpowiedni dział. Ale mam pytanie o to jak wylicza się wynagrodzenie podczas urlopy macierzyńskiego po urodzeniu dziecka? Czy to jest 80% wynagrodzenia zasadniczego? czy też 80 % wraz z dodatkami?

witam, nie wiem czy to odpowiedni dział. Ale mam pytanie o to jak wylicza się wynagrodzenie podczas urlopy macierzyńskiego po urodzeniu dziecka? Czy to jest 80% wynagrodzenia zasadniczego? czy też 80 % wraz z dodatkami?
Najodpowiedniejszy byłby Dział Kadr lub Dział Płac
Trudno zgadywać jakie dodatki masz na mysli. Piszesz o wynagrodzeniu więc prawdopodobnie jesteś cywilem, mogą być mniej lub bardziej istotne różnice pomiędzy funkcjonariuszami a pracownikami.
Pomijając niuanse jest to 80% tego co wpływa na konto, czyli z dodatkami. Nie jestem tylko pewien czy liczy się np. do tego celu dodatek kontrolerski.

Back
Do góry