panowie wy tak na poważnie? nie wierzę? Pandzior ty masz rozdwojenie jaźni? "nie planuję pociągnąć ogółu" a parę postów niżej "zachęcam i apeluję"? (...)
aaa tak jeszcze odnośnie obruszenia się pandziora cytat z 29/10/2015:
Pełna zgoda.
Pytanie tylko zasadnicze: czy wreszcie ktoś poniesie odpowiedzialność ZA RAŻĄCE MARNOTRAWSTWO ŚRODKÓW PUBLICZNYCH?
Póki co są nagrody za kolejne wersje "odpadów systemopodobnych, które wciskały nam kolejne firmy informatyczne.
Na zlecenie i przy współudziale inwestorskim ze strony wyznaczonych przedstawicieli "Zamawiającego"...
Pozdrawiam
w świetle tej wypowiedzi post powyższy chyba niezbyt pasuje:
"Gwoli jasności - jeżeli o mnie chodzi, to w tym wątku nie wygłaszam "negatywnych opinii na temat naszej organizacji".
Jest dokładnie przeciwnie - staram się sam przedstawiać nasze mocne strony i argumenty na rzecz WZMOCNIENIA NASZEJ SŁUŻBY."...
"Proszę w związku z tym o nieużywanie całkowicie nieadekwatnych określeń, takich jak: "negatywne opinie nt. naszej organizacji (...) powszechnie głoszone" ""nałożonych" na cytat z mojego wpisu."
Kolego, egzegeza moich tekstów została dość niechlujnie przeprowadzona, rzec można wręcz tendencyjnie.
Moje apelowanie i zachęcanie do czegoś pozytywnego dla Naszej Służby Celnej ma być przejawem ambicji do - jak rozumiem niedopuszczalnego i piętnowanego - "pociągnięcia ogółu"?
To dość żartobliwe podejście.
Trudno w ogóle natomiast zrozumieć intencje "egzegety" bolo1999 w części dot. związku pomiędzy moją wypowiedzią nt. RAŻĄCYCH I POTENCJALNIE KARALNYCH NIEPRAWIDŁOWOŚCI W DZIAŁANIU NASZEJ SŁUŻBY CELNEJ, a rzekomym wskazywaniem przeze mnie "negatywnych opinii na temat naszej organizacji".
Trzeba naprawdę dużej dozy złej woli, złośliwości lub niedostatków potencjału ... , by sugerować, że w obu wypowiedziach mówiłem o tym samym, w związku z czym sam sobie zaprzeczam (??), w związku z czym nie wiem, o czym mówię.
Kolego bolo1999, proponuję więcej koncentracji na ważniejszych tematach niż moja skromna osoba.
To Forum domaga się merytorycznej rozmowy na ważne tematy, a nie jakichś manipulacji tekstami "nowych", których trzeba ustawić w szyku.
Proszę zatem uprzejmie o zajęcie się czymś bardziej pożytecznym, przynajmniej w tym wątku.
Jak kol. sobie tak bardzo chce zajmować się tego rodzaju aktywnością intelektualną (?), to można to czynić w innych, bardziej stosownych miejscach.