Nabór Biała Podlaska 2021 . 02.01.2021 kto dostał odpowiedź

Powiem tak. Czasami żal mi czytać komentarze odnośnie zarobków, warunków itd. Nie chcecie pracować to nikt was na siłe nie trzyma. Ogólnie rynek pracy jest bardzo otwarty. Ale moge powiedzieć jako osoba która trochę lat przepracowała w prywatnych firmach że jest ok, może nie jest idealnie ale nie mogę słuchać pieprzenia jak jest bardzo źle. A SG w dupe całujcie tak tam idealnie
Najszczersze wyrazy uznania!
Pierwszy Twój post na tym forum - wprawdzie niezbyt delikatny ale też nie zanadto wulgarny - i w zasadzie
już mnie przekonałeś do diametralnej zmiany podejścia względem kandydatów służby C-S.

Skoro pasuje Ci taka robota; twierdzisz, że "jest ok", to rzeczywiście niepotrzebnie uwzględniam w swoich
radach "młodym" własne preferencje. Wprawdzie sam akurat na zarobki nie psioczę (używam argumentów
raczej pozafinansowych) ale świat się zmienia, więc moje dylematy mogą wręcz "kręcić" kandydatów.

Dlatego obiecuję: od teraz będę się starał - może nie aż namawiać do tej służby - ale nie odradzać ...

Najszczersze wyrazy uznania!
Pierwszy Twój post na tym forum - wprawdzie niezbyt delikatny ale też nie zanadto wulgarny - i w zasadzie
już mnie przekonałeś do diametralnej zmiany podejścia względem kandydatów służby C-S.

Skoro pasuje Ci taka robota; twierdzisz, że "jest ok", to rzeczywiście niepotrzebnie uwzględniam w swoich
radach "młodym" własne preferencje. Wprawdzie sam akurat na zarobki nie psioczę (używam argumentów
raczej pozafinansowych) ale świat się zmienia, więc moje dylematy mogą wręcz "kręcić" kandydatów.

Dlatego obiecuję: od teraz będę się starał - może nie aż namawiać do tej służby - ale nie odradzać ...

Zachęcamy młodych do walki oraz do przejmowania steru

Ale jak widać całkiem najmłodszemu narybkowi wszystko gra...

To o co młodsi koledzy tak się szarpią?

A może z wieloma rzeczami nie miałeś jeszcze kontaktu? O wielu rzeczach nie wiesz? Może nie wiesz o czymś takim jak bandyckie alokacje czy ucywilnienia?

Biorą każdego, nawet największych nieudaczników. Zresztą ze skarbówki już dawno przenoszą ludzi bez testów sprawnościowych, im język oczywiście też nie jest potrzebny. Służba przygotowawcza? A po co...

Biorą każdego, nawet największych nieudaczników. Zresztą ze skarbówki już dawno przenoszą ludzi bez testów sprawnościowych, im język oczywiście też nie jest potrzebny. Służba przygotowawcza? A po co...
Na bezrybiu i rak ryba - choć daleko mi do deprecjonowania chętnych do podjęcia tej mocno niewdzięcznej służby - młodzi przybywajcie i się sami przekonajcie (y) .

Na bezrybiu i rak ryba - choć daleko mi do deprecjonowania chętnych do podjęcia tej mocno niewdzięcznej służby - młodzi przybywajcie i się sami przekonajcie (y) .
Cały ten temat to śmiech na sali i na początku myślałem, że prowokacja. Te posty... Potem pomyślałem, że jakieś odpadki z innych służb. A teraz to już myśle, że za takie pieniądze to tylko tacy ludzie będą przychodzić.

Dobrze, że jakiś minimalny odsiew jest na psychologu. Chociaż ten podczas rekrutacji to i tak dopiero przedsmak tego w MSWiA.

W ogłoszeniu o naborze nie było informacji, co mnie nie dziwi 😏 jednak z pewnych źródeł wiem, że biorąc pod uwagę mój wiek itd. będzie oscylować w granicach 2700zł
czyż by jednak równe traktowanie jak policja? :) Oni na szkółce zdaje się mają coś podobnego. AAA ta tak jest pewna drobna różnica różnica. Zdaje się po szkółce (9mc-y) lądują na 3800-4200 a tu te 2700 potrwa zdecydowanie dłużej. Ale nie martw się. Już po 20-30 latach dobijesz w granice 4500-6500 do ręki (i zgóry przepraszam wszystkich co po tym czasie nie dobili ale mogą swój głos włączyć by otworzyć w tym względzie również moje oczy ) No chyba że zostaniesz jakimś kierownikiem po 5-10 latach no może po 12 (zdarza się) wtedy perspektywy nieco lepsze. Np.mnożnik 3.1

czyż by jednak równe traktowanie jak policja? :) Oni na szkółce zdaje się mają coś podobnego. AAA ta tak jest pewna drobna różnica różnica. Zdaje się po szkółce (9mc-y) lądują na 3800-4200 a tu te 2700 potrwa zdecydowanie dłużej. Ale nie martw się. Już po 20-30 latach dobijesz w granice 4500-6500 do ręki (i zgóry przepraszam wszystkich co po tym czasie nie dobili ale mogą swój głos włączyć by otworzyć w tym względzie również moje oczy ) No chyba że zostaniesz jakimś kierownikiem po 5-10 latach no może po 12 (zdarza się) wtedy perspektywy nieco lepsze. Np.mnożnik 3.1
Niektórzy "zwykli" celnicy pisali o pięciu tysiącach... :unsure: (na rękę)(y)

Do cat i bolo1999,suuuper nie zniechęcajmy młodych.Ja w służbie od 1992,pomóżmy im bo nam bliżej do emki a oni zaczynają.Pomóżmy.Jest jak jest....Pozdro.

Dziękuję za wskazówki, objaśnienia, informacje i inne przydatne uwagi, bo już nie ja, ale może inni skorzystają.
Dostałam pracę w agencji celnej, jednocześnie dostając maila, że poległam na TP.
Także chyba nic nie dzieje się bez
przyczyny 🙂
Rozważam dołączenie "do męża" do SG i jeśli ta śmieszna epidemia będzie trwać do następnego naboru, to zapewne tak też się stanie (mam na myśli czas trwania szkolenia, który na tą chwilę jest 'korzystny' dla osób mających małe dzieci).
Tymczasem trzymam kciuki za każdego, kto ma lub będzie miał do czynienia z tą materią.
Obecnym funkcjonariuszom ogromu cierpliwości i zdrowia, a przyszłym lub rozważającym - świadomości, bo niestety czytając niektóre wpisy zdaje się, że SC-S jest mylona z innymi formacjami pod względem warunków służby.

Dziękuję za wskazówki, objaśnienia, informacje i inne przydatne uwagi, bo już nie ja, ale może inni skorzystają.
Dostałam pracę w agencji celnej, jednocześnie dostając maila, że poległam na TP.
przyczyny 🙂
Rozważam dołączenie "do męża" do SG i jeśli ta śmieszna epidemia będzie trwać do następnego naboru, to zapewne tak też się stanie (mam na myśli czas trwania szkolenia, który na tą chwilę jest 'korzystny' dla osób mających małe dzieci).
Tymczasem trzymam kciuki za każdego, kto ma lub będzie miał do czynienia z tą materią.
Obecnym funkcjonariuszom ogromu cierpliwości i zdrowia, a przyszłym lub rozważającym - świadomości, bo niestety czytając niektóre wpisy zdaje się, że SC-S jest mylona z innymi formacjami pod względem warunków służby.
Witam,
Kiedy dostala Pani wiadomość o negatywnym wyniku?
Będę wdzięczna za udzielenie informacji.
Pozdrawiam

przyczyny 🙂
Pod względem warunków służby SCS jest najgorsza. Tu nie ma co mydlić oczu.

przyczyny 🙂
szkoda, fajna z Ciebie Żmija, wpadaj czasem...

Pod względem warunków służby SCS jest najgorsza. Tu nie ma co mydlić oczu.
Właśnie dlatego życzę świadomości tym, którzy zastanawiają się lub już podjęli decyzję o aplikowaniu. Nie porównywać SC-S do innych formacji, a wziąć pod lupę każdy, najmniejszy szczegół dotyczący właśnie tej służby.

szkoda, fajna z Ciebie Żmija, wpadaj czasem...
Dzięki 😉 jak najbardziej, będę odwiedzać forum. Lubię takie miejsca w internecie, gdzie można liznąć prawdy w danym temacie.
Teraz mam rok z głowy. Ale jeśli jednak coś się zmieni w trakcie - chociażby kurs podstawowy SG wróci do trybu 9cio miesięcznego, to nadal będę
próbować w SC-S. No chyba, że zaczniecie pisać, że już nawet nie płacą na czas, to usunę
konto😅

Back
Do góry