Nabór Biała Podlaska 2021 . 02.01.2021 kto dostał odpowiedź

Jeśli chodzi o uposażenie zasadnicze to wystarczy skontaktować się z osobą odpowiedzialną za rekrutację a udzieli takiej informacji. Dodatek za stopień też jest oczywisty bo wprost wynika z przepisów. Bardziej, szukam kogoś, kto mógłby mi udzielić informacji na jakiej wysokości dodatek graniczny/kontrolerski może liczyć nowo przyjęta osoba.
Najlepszy dodatek , patrząc niekiedy na nawo przyjmowanych, to dodatek za wieloletnia służbę/pracę. Tak zwana "wysługa" - nawet do 25%. Jeśli pracowałeś wcześniej , od razu po studiach to często zaliczają to do stażu i od razu masz np. 15% więcej co miesiąc. Czyli prawie pińcet - proszę pana.

Ostatnia edycja:

Obecnie szkolenie trwa chyba 2 miesiące, wiec 2 miesiące za marne grosze. Potem już tylko lepiej. Po 9 miesiącach kapral. U nas po 10-15 latach.
To czego kaprale scs są na wschodzie kierownikami zmiany a oficerowie siedzą na pasach.
Na Medyce niekiedy mł.rachmistrz kierownik zmiany ma kilku oficerów na pasach i w pieszocie.

Ostatnia edycja:
To czego kaprale scs są na wschodzie kierownikami zmiany a oficerowie siedzą na pasach.
Na Medyce niekiedy mł.rachmistrz kierownik zmiany ma kilku oficerów na pasach i w pieszocie.
Ilu jest kierowników zmian? A oficerowie na pasach się śmieją z dodatku kierowniczego... Chętnego na kierownika zmiany na wschodzie niełatwo znaleźć.
Wydaje mi się, że słabo znasz realia granicy.

Ostatnia edycja:
Ilu jest kierowników zmian? A oficerowie na pasach się śmieją z dodatku kierowniczego... Chętnego na kierownika zmiany na wschodzie nie-łatwo znaleźć.
Wydaje mi się, że słabo znasz realia granicy.
I to jest właśnie najgorsze, że brak chętnych wynika WYŁĄCZNIE z pobudek negatywnych (brak wystarczających korzyści).

Nie ma już tych posiadaczy cojones, którzy widzieli znaczenie "korzyści" znacznie szerzej; począwszy od stwierdzenia -
- chcecie kierownika? Kierownik wprowadza "swoje (legalne!) porządki" ...

Back
Do góry