Nabór Biała Podlaska 2021 . 02.01.2021 kto dostał odpowiedź

Do cat i bolo1999,suuuper nie zniechęcajmy młodych. Ja w służbie od 1992,pomóżmy im bo nam bliżej do emki a oni zaczynają. Pomóżmy. Jest jak jest....Pozdro.
Zapewniam cię, iż mając taką możliwość, nigdy nie odmówiłem pomocy.
Obiecałem też już starania o nie zniechęcanie ...

Ciężko się oszukiwać. Chyba lepiej jak znają prawdę. I z filmików promocyjnych KAS wygląda inaczej niż w rzeczywistości.
:LOL::LOL::LOL:
Wprawdzie osoba świadoma "potęgi reklamy" i jej złudnego lansu, powinna z samej zasady niedowierzać KAŻDEJ udostępnionej koncepcji, lecz pokolenie wychowane na wszechobecnym - także w publikacjach popularno-naukowych - "lokowaniu produktu", nie ufa raczej anonimowym rutyniarzom.
Oczywiście - lepiej, gdy znają prawdę ale to nieprawda, że "ciężko się oszukiwać"! Świadomość bycia oszukanym, zwykle pojawia się po wielokrotnym jego doświadczeniu, a najczęściej zdarza się to dopiero po wielu latach. Dlatego obiecując, że postaram się nie odradzać, by nie kłamać - radzenie komuś muszę ograniczyć radykalnie, a to spodoba się baaaardzo wielu ...

Czy ktoś by był tak miły i napisał, na jakiej wysokości dodatki do uposażenia zasadniczego może liczyć nowo przyjęta osoba?

Jeśli chodzi o uposażenie zasadnicze to wystarczy skontaktować się z osobą odpowiedzialną za rekrutację a udzieli takiej informacji. Dodatek za stopień też jest oczywisty bo wprost wynika z przepisów. Bardziej, szukam kogoś, kto mógłby mi udzielić informacji na jakiej wysokości dodatek graniczny/kontrolerski może liczyć nowo przyjęta osoba.

Jeśli chodzi o uposażenie zasadnicze to wystarczy skontaktować się z osobą odpowiedzialną za rekrutację a udzieli takiej informacji. Dodatek za stopień też jest oczywisty bo wprost wynika z przepisów. Bardziej, szukam kogoś, kto mógłby mi udzielić informacji na jakiej wysokości dodatek graniczny/kontrolerski może liczyć nowo przyjęta osoba.
200 PLN...

W Piątek(26.02) mam rozmowę kwalifikacyjną w Olsztynie, czego mogę się spodziewać na niej lub jak się przygotwać ?

Możesz się spodziewać wszystkiego, raczej się nie przygotujesz. A rzeczywistych kryteriów, które zadecydują o wyniku tej rozmowy raczej nie poznasz :)

próbuj też w SG.
tutaj w SCS zarobisz max 3000 netto i to przez 5-10lat bez zmian. W SG masz na wstępie 2600 ( w policji też) a po szkółce 6 miesięcznej która i tak jest na samym początku dostajesz 2 belki (kapral) i 4100netto z dodatkami. Do tego mundurówka, remontówka itd itd coś czego nie ma w SCS. nie wiem kto jeszcze kandyduje do SCS, chyba ludzie w wieku 40+ gdzie w innych służbach nie mają szans ze wzgledu na wiek do 35 lat. W biedronce na kasie/magazynie ma się więcej niż w SCS po kilka latach pracy na noce i święta...w SCS do dwóch belek dojdziesz po 8-10 latach.
Zanim coś napiszesz ,poczytaj sobie forum SG .
Resztę też zachęcam do lektury forum SG czy Policji ,super lektura dla kandydatów do służb jakichkolwiek.
Kwoty przeciętne w SG i SCS są niemal identyczne.
Robota podobna tu i tu, rżnięcia głupa.

Ostatnia edycja:
Zanim coś napiszesz ,poczytaj sobie forum SG .
Resztę też zachęcam do lektury forum SG czy Policji ,super lektura dla kandydatów do służb jakichkolwiek.
Kwoty przeciętne w SG i SCS są niemal identyczne.
Robota podobna tu i tu, rżnięcia głupa.
Kwoty są niemal identyczne przez pierwsze 9 miesięcy... Kiedy to młody pogranicznik jest na szkółce. Później następuje skok zarobków do kwoty prawie 4 tys.zl na rękę w Sg a w SCS aby osiągnąć takie zarobki młody funkcjonariusz będzie potrzebował 10 lat.

Kwoty są niemal identyczne przez pierwsze 9 miesięcy... Kiedy to młody pogranicznik jest na szkółce. Później następuje skok zarobków do kwoty prawie 4 tys.zl na rękę w Sg a w SCS aby osiągnąć takie zarobki młody funkcjonariusz będzie potrzebował 10 lat.
Napisałem aby poczytać forum SG ,skąd ten skok a potem nagle jego brak, bardzo ciekawa lektura polecam młodym do studiowania i przemyśleń. Od siebie dodam że nie ma w żadnej służbie takiego cackania sie z ludżmi jak w SCS, na forum SG są opisy jak traktują tam ludzi.
Wielu z was nie zna wojskowych przyjemności tak ze jeszcze raz polecam w/w forum.
Nie dajcie się zwariować.

Napisałem aby poczytać forum SG ,skąd ten skok a potem nagle jego brak, bardzo ciekawa lektura polecam młodym do studiowania i przemyśleń. Od siebie dodam że nie ma w żadnej służbie takiego cackania sie z ludżmi jak w SCS, na forum SG są opisy jak traktują tam ludzi.
Wielu z was nie zna wojskowych przyjemności tak ze jeszcze raz polecam w/w forum.
Nie dajcie się zwariować.
Fakt nie czytam ich forum. Wolę porozmawiać z żywym człowiekiem. Z ludźmi, których znam od lat.
Jeśli chodzi o traktowanie ludzi to jak sobie pozwolisz to będą Cie traktować jak szmate.

Obecnie szkolenie trwa chyba 2 miesiące, wiec 2 miesiące za marne grosze. Potem już tylko lepiej. Po 9 miesiącach kapral. U nas po 10-15 latach.

Back
Do góry