Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Zawsze byłem przekonany, że ciemny to mam jedynie mundur, ale z powyższego wnoszę, iż umysł także, bo ni w ząb nie rozumiem przesłania powyższego. Przecież napisałem, że moje słowa weryfikuje praktyka, więc już choćby z tego jasno wynika, że nie teoretyzuję i w szumnych akcjach etc. także uczestniczę Chyba, że o naiwności, łatwowierności i teoretyzowaniu to do psycholożki Aczkolwiek tę opinię przytoczyłem bardziej jako ciekawostkę wspierającą moje spostrzeżenia empiryczne, na co wskazuje początek zdania rozpoczynający się od: "Co ciekawe...". A co do wyrokowania, to dla mnie mimo wszystko lepszą wyrocznią jest psycholog, który przynajmniej daje rękojmię wykształcenia w temacie (służba w policji też ma swoją wymowę), niż @Agata Flis, która nie wiedzieć skąd wie kto w czym, jak często uczestniczy i czy teoretyzuje. Jeżeli to tak na poważnie to chylę czoła, bo masz rzadki dar. Ja na takie kategoryczne sądy się nie poważę, bo dla mnie słowa mają znaczenie. Z drugiej strony to każdy mierzy swoją miarą.Taaaaaaa i wywody pani psycholog z policji to wyrocznia i argument. No to szacun. Jakbym opisała jakie teorie Panie psycholog z ABW czy też CBA teoretyczne, w wieku max.32 lata wypowiadały na szkoleniach - to się nie dziwię, że takich nigdy w terenie się nie widzi !!! Nie mówiąc o działaniach nocnych w terenie np.zimą. Jacy ludzie są naiwni i łatwowierni, ale nic dziwnego jak się rzadko bierze udział w działaniach, realizacjach,akcjach i się teoretyzuje.
przeszło 25 lat doświadczenia w różnych służbach zmienia wcześniejsze spostrzeżenia i stereotypyZawsze byłem przekonany, że ciemny to mam jedynie mundur, ale z powyższego wnoszę, iż umysł także, bo ni w ząb nie rozumiem przesłania powyższego. Przecież napisałem, że moje słowa weryfikuje praktyka, więc już choćby z tego jasno wynika, że nie teoretyzuję i w szumnych akcjach etc. także uczestniczę Chyba, że o naiwności, łatwowierności i teoretyzowaniu to do psycholożki Aczkolwiek tę opinię przytoczyłem bardziej jako ciekawostkę wspierającą moje spostrzeżenia empiryczne, na co wskazuje początek zdania rozpoczynający się od: "Co ciekawe...". A co do wyrokowania, to dla mnie mimo wszystko lepszą wyrocznią jest psycholog, który przynajmniej daje rękojmię wykształcenia w temacie (służba w policji też ma swoją wymowę), niż @Agata Flis, która nie wiedzieć skąd wie kto w czym, jak często uczestniczy i czy teoretyzuje. Jeżeli to tak na poważnie to chylę czoła, bo masz rzadki dar. Ja na takie kategoryczne sądy się nie poważę, bo dla mnie słowa mają znaczenie. Z drugiej strony to każdy mierzy swoją miarą.
Z celniczym pozdrowiem!
mamy, aczkolwiek brak opanowania i porywczość niektórych jest pasjonującanie macie inntch tematów do rozmowy niż pierdoły??
Jakby co jestem artystą co zna zasady i mozliwości jakie ma kamuflaż
To pora na emkę.przeszło 25 lat doświadczenia w różnych służbach zmienia wcześniejsze spostrzeżenia i stereotypy
to nie takie proste są różne zobowiązania, płatności ale za dwa-cztery lata z chęcią pójdę na emkę ! Oby w zdrowiu czego wszystkim koleżankom i kolegom życzę. Chciałabym aby było normalnie, ale niestety tak nie jest. Trzeba jakoś egzystować w cyrkuTo pora na emkę.
nie macie inntch tematów do rozmowy niż pierdoły??
Jakby co jestem artystą co zna zasady i mozliwości jakie ma kamuflaż
To pora na emkę.
Weź powiedz kobieto konkretnie o co ci chodzi albo lepiej w jakim dziale pracujesz bo odnoszę wrażenie że ty tam najmądrzejsza jesteś a twój dział czy komórka najlepsza na świecie , jakie ty masz poglądy jakieś zaburzenia masz czy w czym problem? każdego i wszytko nygujesz a myślisz że nikt z formulowiczow na akcji nie był?czy w zimie nie pracował powątpiewam czy ty byłaś... co do koloru to kolega ma rację czarny napewno jest poważniejszy i przede wszystkim praktyczniejszy a dozór jest nieudolny i to są Fakty.! W czym problem masz Agata przecież czarny wyszczupla hihi, a na poważnie całokształt łącznie w kolorem munduru działa na stronę z którą pracujemy i sam nie raZ widziałem że o wiele inaczej reaguje jak widzia czarny mundur a jak policyjny to jeszcze inaczej a to dlatego że policji część ludzi się boi a nas traktują jak straż miejska,bo niestety mają taką opinię o nas poprzez stycznia właśnie z misiami z oddziałów czy dziadków którzy też są w czarnych a są pociotkami bo wcisnęli się po znajomości żeby tylko nie ucywilnili i teraz wygląda to żałośnie. A co do straży miejskiej i sok bie każdy tam jest niemotą znam chłopaków co lepiej się prywatnie szkola nie mając w służbie nawet połowy uprawnień co my mamy ale starają się być dobrze przygotowani bo to jest już inna mentalność ludzi nie zgoszkniałych zabita komuna narzekających na wszytko dziadków i Grażynko Halinki za biureczka... Wracając do tematu zmiana sortów umundurowania nie ma uzasadnienia ekonomicznego dla służby powinny zostać stare wzory a zaszczedzoen pieniądze dać na szkolenia i podwyżki.taaaa... widać szczególnie po ubiorach straży miejskiej i sokistach (wzorowali się na wykładni psychologów), no i ninja też mają czarne ubiory ( zabójcy nr 1 na świecie) !!!. Nieraz jednak niedowartościowani muszą dodać sobie teoretycznego animuszu
Idź już spać, mało Ci wrażeń po tygodniu?A kto ty jesteś żeby o tym decydować?
Idź już spać, mało Ci wrażeń po tygodniu?
Kim jesteś, że pytasz?
ps. Nie musisz pisać posta po poście, wystarczy dać opcję cytat ------------------------------------------------------------------------------- o tu ->
i możesz umieścić odpowiedzi w jednym poście. Naucz się tego w końcu i nie spamuj.
Himalaje hipokryzji by BoloA kim ty jesteś że chcesz mnie pouczać? Nie jesteś tu adminem, żeby to robić.
Chamówa by Bolo..Najpierw postaraj się o dzieci, a potem je ucz...
Zaraz, albo może lepiej nue, szkoda dziatków...
Himalaje hipokryzji by Bolo
Chamówa by Bolo..
No cóż, spodziewałem się
Tak mnie zastanawia : obecnie w WUC-S jako funkcjonariuszka prowadzę dochodzenia, w UC robiłam to samo. W UKS przed przejściem do UC, też prowadziłam dochodzenia, dlaczego więc robiąc to samo od 1993 roku mam mieć liczone do emerytury lata od 1999 roku ? To jest jawna dyskryminacja i łamanie praw konstytucyjnych. Czy Straż Marszałkowska poza otwieraniem drzwi i oprowadzaniem wycieczek oprócz munduru miała coś wspólnego z pracą mundurową ? Im zaliczono wszystkie lata do emerytury ! Tak patrząc, to kolejarze i leśnicy też powinni mieć emeryturę mundurowa ! Kuriozum. Wszystkie związki - zarówno celne, jak i skarbowe cicho siedzą w tym temacie. Wychodzi, że do 60 lat będę latać w terenie po realizacjach, prowadząc przesłuchania i przeszukania ! W służbie celnej pow.55 lat jest 30% osób, w policji 3 % - paranoja !
pracuję z koleżanką z UKS umundurowaną i wiem, że po roku od przyjęcia do pracy została mianowana na komisarza, jak inni jej koledzy i koleżanki w pracy !!! Później zatrudniano bez mianowania.
Co za bzdura ! jak chcesz to załatwię Tobie skan mianowań wystawianych przez Dyr.UKS (na kredowym papierze wypisane dużymi literami AKT MIANOWANIA" , jak coś piszesz to rozeznaj dokładnie temat. Młodzi nie pamiętają, bo później faktycznie - nie było mianowań !