Jutro 10:30 pod MF-propozycja zakończenia protestu celników

Pisze tu sporo agentów, ale celnicy monitorujący sytuację na bieżąco wiedzą o co chodzi, dlatego nie będę odnosił się do tych wpisów.
Zapraszam o 17, oglądajcie TVN 24, powiem o co chodzi.
Odnośnie KP PB, jak najbardziej proszę od dłuższego czasu o wspólne działanie. Rozmawiałem kilkakrotnie z Barbarą. Ona wie, że jutro jesteśmy pod MF o 10:30. Prosiłem aby była i KP PB również.
Wcześniej wysłałem kilka APELI do wszystkich związkowców w Polsce.
Nie mozemy dłużej czekać i prosić. Działamy.
Proszę przeczytać uważnie pierwszy post, szczególnie tych agentów, którzy piszą coś tutaj o mało konkretnych postulatach z mojej strony. Przecież to jest tożsame z poprzednimki postulatami a nawet jest zancznie więcej niż 1500zł. Gwarancje jak to wdrożyć, jakie chcę uzyskać, są maksymalne z możliwych, większych gwarancji być nie może.

Nie pozwolę na to aby wykołowano nas jak 1998, kiedy ówczesne ZZ podpisały Porozumienie z rządem mówiące w skrócie o tym, że otrzymamy wszystko to co SG.
BEZ OBAW. OBECNIE POROZUMIENIE Z RZĄDEM TO ZA MAŁO.

Koledzy!KoleżankiApeluję do Was żebyście nie zapomnieli o tych,których
pozbyto się ze służby wskutek aresztowania na podstawie pomówień.
Jest teraz szansa aby podkreślona została krzywda jaką wyrządzono wielu
naszym kolegom i koleżankom i ich rodzinom.Nie zapominajcie o nas!!!

Anonymous napisał:

PostWysłany: Nie Sty 27, 2008 3:16 pm Temat postu:
Opis: Odpowiedz z cytatem
Panie Sławku, prosimy już dzisiaj w MF - myslę że o tej 18.00 Pan powinien być na miejscu, żeby na gorąco skomentowac w tv propozyje rządu. Proszę też rozważyć jednak nocne negocjacje, bo nie ma na co czekać. A szkoda naszych ludzi i kierowców. Mamy do Pana zaufanie i w przeciwieństwie do niektórych z obecnych na tym forum, uważam, że powinniśmy udać ile się da ponad 500 zł (np. 500 netto), i obietnice na przyszłość. Nie ma co eskalować i nie ma co stawiać rządu pod ścianą. Pokazalismy ile jesteśmy warci i że potrafimy się zjednoczyć. pokażmy też wyraźnie, że to myc dążymy do porozumienia. Myślę, że mógłby Pan wystosowac list otwarty i za pośrednictwem mediow wezwać do nocnych rozmów. Proszę mi tu nie rzucać targowicą, bo we wszystkim trzeba kierować się też rozsądkiem - z tamtej strony siedzą ludzie, ktorym jak widac nie za bardzo zależy na celnikach, kierowcach i innych ludziach. Wystawimy rachunek w wyborach. A teraz wynegocjujmy warunki pozwalające obu stronom odejść od stołu rokować z twarza i zakńczmy ten protest.

plus odpowiednie gwarancje

"
Anonymous napisał:
lekceważyć ją, nie wchodzić w dyskusję, szkoda czasu i miejsca. :!:
"

Masz swiadomosc ze wieluset ludzi czyta Twoje wypowiedzi i je ocenia a jedynym argumentem ktory uzywasz to lekcewzenie kobiety. Wspolczuje Twojej zonie, jezeli jest jeszcze z Toba. Ja w wypowiedzich odnosze sie do faktow i nikomu nie zamykam ust. To jest demokracja. A wypowiedz wyzej czy to jest probka prowadzenia negocjacji?Trening czyni mistrza :lol:

szczerze mowiac, to mysle, ze dobra rzecza byloby w poniedzialek wrocic do pracy. pokazalismy, ze potrafimy byc razem. jesli chodzi o mnie, to jestem w stanie jeszcze kilka razy zarzadac ulopu, jednak niechcialbym, zeby rzad dzialal w nerwch. wiecie, jak to jest, gdy chlopiec dostaje od ojca w tylek za zla ocene. krzyczy, ze bedzie dobrze i nigdy wiecej jej nie dostanie. ale mowi to tylko po to, zeby ojciec juz nie lal.mysle, ze my powinnismy potraktowac nasze uż jako pogrozenie palcem. oczywiscie te 500pln brutto to niewiele wiecej, niz mielismy dostac w 9% "podwyzce "(smiech na sali) i oczywiscie sie na to nie zgadzam. z drugiej strony dzis w programie "kawa na lawe" porownano nas do terrorystow, gdzie za nasza sprawa zginelo 2 zakladnikow (2 kierowcow).nie jestem terrorysta, bo i lekarze nimi nie sa, a ich nie potraktowano w ten sposob.innych form nacisku nie mamy przeciez. z drugiej strony w tym programie zauwazono (posel pis-u sie przygotowal), ze 1pln wydany na sluzbe celna przynosi 70pln. na zakonczenie jeszcze raz chcialbym podkreslic, ze moglibysmy zaczac tydzien spokojnie z zaznaczeniem, ze mozemy wykorzystac nasze uz za tydzien od jego poczatku, zauwazajac, jakie skutki mial 1 dzien przaktycznie zastoju w odprawach (ostatni piatek, bo importerzy przeciez byli przygotowani, ze urzedy wewnetrzne nie pracuja w weekend), natomiast caly tydzien, to bylaby masakra. pozdrawiam serdecznie

Panie Sławku!Myślę że poruszony przeze mnie temat jest ważny dla wielu
z nas,potraktowanych przez wymiar sprawiedliwości jak kryminaliści.
Przecież wiadomo że byliśmi i będziemy super celem dla żądnych awansu i nagród prokuratorów.Ten temat musi byc także nagłośniony.

No ma byc jakis komunikat.
To kto byl dzis w MFie oprocz naczelnikow?
Poza tym chyba naleza sie nam jakies informacje o czym gadali :evil:

Chlebowski powiedzial ze MF akceptuje wiekszosc postulatow oprocz placowego TO JEST JAKAS KPINA!!!!DO CHOLERY NIE damy sie zrobic w balona!!!W tym roku 800brutti a pozniej co roku po 500 brutto i zarbiajmy jak celnicy na zachodzie bo to samo robimy...

TRZYMAĆ KURS

Nic z tego, wracając pokażemy naszą słabość i skłonność do poddawania się na straszaki dyrektorów jak tego konusa ze Szczecina. W pióro moga nas cmoknąć. Dlaczego bez przerwy są wywiady z kierowcami, politykami itp ( pomijam tego pajaca z pieprzem pod nosem apelującego o powrót do pracy) Związki muszą się dogadać aby nie dawać pożywki do dyskusji, że sami nie wiemy kto jest w proteście a kto nie!

Panie Sławku.
Trzeba dać ludziom wyraźny sygnał bo się zaczynają łamać!!!
Wyraźny apel co robimy!!!
Ja jestem za dalszym protestem ale inni jak widać po postach zaczynają wątpić w jego sens.
Proszę o apel w jakiś mediach ogólnopolskich!!!

Nie.
Nie chodzi o snens,bo ten jest jasny.
Chodzi o totalna dezinformacje.
Spotkamia, tez cos wie,tamten cos uslyszal.
Same pierdoly,zero konkretow.

olosnickers napisał:
szczerze mowiac, to mysle, ze dobra rzecza byloby w poniedzialek wrocic do pracy. pokazalismy, ze potrafimy byc razem. jesli chodzi o mnie, to jestem w stanie jeszcze kilka razy zarzadac ulopu, jednak niechcialbym, zeby rzad dzialal w nerwch. wiecie, jak to jest, gdy chlopiec dostaje od ojca w tylek za zla ocene. krzyczy, ze bedzie dobrze i nigdy wiecej jej nie dostanie. ale mowi to tylko po to, zeby ojciec juz nie lal.mysle, ze my powinnismy potraktowac nasze uż jako pogrozenie palcem. oczywiscie te 500pln brutto to niewiele wiecej, niz mielismy dostac w 9% "podwyzce "(smiech na sali) i oczywiscie sie na to nie zgadzam. z drugiej strony dzis w programie "kawa na lawe" porownano nas do terrorystow, gdzie za nasza sprawa zginelo 2 zakladnikow (2 kierowcow).nie jestem terrorysta, bo i lekarze nimi nie sa, a ich nie potraktowano w ten sposob.innych form nacisku nie mamy przeciez. z drugiej strony w tym programie zauwazono (posel pis-u sie przygotowal), ze 1pln wydany na sluzbe celna przynosi 70pln. na zakonczenie jeszcze raz chcialbym podkreslic, ze moglibysmy zaczac tydzien spokojnie z zaznaczeniem, ze mozemy wykorzystac nasze uz za tydzien od jego poczatku, zauwazajac, jakie skutki mial 1 dzien przaktycznie zastoju w odprawach (ostatni piatek, bo importerzy przeciez byli przygotowani, ze urzedy wewnetrzne nie pracuja w weekend), natomiast caly tydzien, to bylaby masakra. pozdrawiam serdecznie

Terrorystami nazwał nas W.Frasyniuk w piątek wieczorem po 22 na tvn - był to program z udziałem Pana Siwego. Dzisiaj tylko do tego nawiązano.

Już mówiłem, że pisze wielu nasłanych agentów. Cała Polska stoi a protest się rozszerza. Nie zwracajcie uwagi na wpisy przedstawicieli władz.

Back
Do góry