Jutro 10:30 pod MF-propozycja zakończenia protestu celników

Propozycja "goscia" (dyrektorzy podwyzka 0, itd.....) jest calkiem , calkiem. W koncu naczelnicy poczuja sie, jak mlodzi podczas awansu. I beda mowic "ku chwale ojczyzny" i przyjmowac aneksy wynagrodzen o 20-50zl BRUTTO !! :twisted:

Siwy chyba nie chcesz nas wikiwać.To co piszesz do złudzenia przypomina to co niby zostało podpisane.Jak dla mnie to kpina.Nie uzyskamy tym nic poza tym co dawali do tej pory.Coś mi tu pachnie TARGOWICĄ

"
Anonymous napisał:
nie reagować na tę "żonę celnika"

widać, że jej się d..a pali

Panie Slawku do roboty ! Jesteśmy z Panem !!!
"

W przyciwienstwie do Ciebie nie uzywam jako argumentu d..py w rozmowach i negocjacjch. I Ty tez na mnie nie reaguj- daj przyklad! Jeszcze serdeczniej pozdrawiam.

"
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Powinna być jedna reprezentacja do rozmów- Porozumienie Białostockie - bo ono weszło w spór zbiorowy i rozpoczęło protest (tam są przecież przedstawiciele z granicy wschodniej i Izb wewnętrznych które dołączyły oraz powinni dołączyć ludzie do których mamy zaufanie. Organizowanie następnej grupy do negocjacji wygląda niepoważnie- z całym szacunkiem dla Pana Siwego. Mówić jednym głosem. Tylko wtedy przyniesie to jakieś efekty.

my chcemy Sławka, nie można tego zrozumieć - protest skończy się wtedy gdy Pan Slawek to oglosi.
"

Najlepiej na znak dobrej woli i gotowosci do ugody niech Pan Slawek oglosi koniec protestu juz dzisiaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: No i osiagnie cel.

JUTRO O ...

Pan pe,pe-Frasyniuk wyzwał Nas od terorystów.Zrzucił na Nas odpowiedzialność za wszystkie problemy.Za śmierć kierowców,za straty przedsiębiorców,za koklusz i kaszel.Na pohybel łotrowi.My zgłaszaliśmy nasze problemy od kilku lat,gdzie był pan pe,pe wtedy,dlaczego nie zasygnalizował problemów,bo pe,pe "myślał",ze jego to może nie spotkać, :evil:
A może przy okazji chociaż dowiedzięc się i wyjaśnić co się stało z DODATKIEM ANTYKORUPCYJNYM,który dostały Czechy,Słowacja itd.Kto to spieniewierzył lub gdzie to poszło.

PODOBNO 0 18 MA BYĆ W TV SPECJALNY KOMUNIKAT MF Z NOWYMI PROPOZYCJAMI DLA NAS. PODOBNO NACZ. MIELI NAS O TYM POWIADOMIĆ ŻEBYŚMY OGLĄDALI.
WIE KTOŚ COŚ O TYM????????????????
PO TYM PROGRAMIE MAMY PODJĄĆ DECYZJE CZY IDZIEMY W PON. CZY NIE.
NIE KTOŚ COŚ NAPISZE NA TEN TEMAT :( :?:

ja wracam wszyscy powinniśmy to zrobic-mamy klimat na służbę,pokażmy ze jesteśmy służbą-chyba czas na odpowiedzialnośc za kraj patetyczne hasło ale służby się nim kierują nie sądzicie-

Re: Jutro 10:30 pod MF-propozycja zakończenia protestu celni

zona celnika napisał:
Kobieto, przesztań uprawiać dywersję ! W takiej chwili, przed negocjacjami, potrzeba nam jedności. Czy to takie trudne do zrozumienia?

Mezczyzno! Zwroc uwage na slowa: nie wszczal sporu a leci z ugoda[/b].Czyzby jakies uklady z MF? A od kiedy Siwy jest taki ugodowy? W piatek pisal ze zglasza votum separatum a juz dzis sam proponuje zakonczenie protestu. Kojarzy mi sie z flaga na wietrze. Jednosc jaka teraz prezentuje srodowisko celnikow jest wyjatkowa a to ze w ramach tej jednosci nie bedzie jednego faceta - swiat sie nie zawali. Pozdrowienia[/quote]

To nie jest dywersja a obiektywna ocena sytuacji. Działanie organizowane przez Pana Siwego - bez porozumienia z Porozumieniem.., które wszczęło spory zbiorowe i dawno już zgłosiło przecież nasze wspólne postulaty ośmiesza nas przed społeczeństwe. Tylko w jedności siła. To nie jest frazes. Powinna być jedna reprezentacja a nie organizowanie teraz grupy do negocjacji.

100% żona celnika

do zony celnika :czytając Twoje wypowiedzi odnoszę wrazenie ze niewiele masz wspolnego z zona celnika,bo gdybys takowa byla to nie wypisywałabys takich bzdur!!tak jak ktos powyżej napisał -zalecam poczytanie wypowiedzi na forum ( z uwagi na widoczne ograniczenia umysłowe,zeby nie powiedziec pustostan calkowity proponuje tylko wypowiedzi od srody ,by nie obciazyc zbyt małego rozumku)

co do komunikatu, to z tego co ja wiem, a wiem z pewnego źródła to naczelnikom powiedziano, że więcej pieniędzy nie ma i już, ale za to mają mówić, że zostali mile przejęci iże od dziś rząd będzie słuchał naczelników a nie dyrektorów tak, żeby wcześniej się dowiadywać o bolączkach ccelników. Jak nic przypomina to metodę dobry glina - zły glina. Wczoraj był zły, a dziś dobry. Ale konkretów, czyli finansów brak.
Tak było o 10 w MF.

zona celnika napisał:
Anonymous napisał:
wynocha stąd ty "żono celnika" :!: :!: :!: :!

brakuje Ci argumentow? Prawda boli? mam na imie Elzbieta. Pozdrawiam

Elka to wskaż kogoś sensownego do rozmów! Może I.F. :lol:
Skoro tak będziemy podchodzić do tej sprawy to za kilka dni ten protest będzie dowodem naszej słabości. Daj sobie spokój z tym, że to nasze postulaty, Siwy nie był z Nami itp, itd.

Panie Sławku, prosimy już dzisiaj w MF - myslę że o tej 18.00 Pan powinien być na miejscu, żeby na gorąco skomentowac w tv propozyje rządu. Proszę też rozważyć jednak nocne negocjacje, bo nie ma na co czekać. A szkoda naszych ludzi i kierowców. Mamy do Pana zaufanie i w przeciwieństwie do niektórych z obecnych na tym forum, uważam, że powinniśmy udać ile się da ponad 500 zł (np. 500 netto), i obietnice na przyszłość. Nie ma co eskalować i nie ma co stawiać rządu pod ścianą. Pokazalismy ile jesteśmy warci i że potrafimy się zjednoczyć. pokażmy też wyraźnie, że to myc dążymy do porozumienia. Myślę, że mógłby Pan wystosowac list otwarty i za pośrednictwem mediow wezwać do nocnych rozmów. Proszę mi tu nie rzucać targowicą, bo we wszystkim trzeba kierować się też rozsądkiem - z tamtej strony siedzą ludzie, ktorym jak widac nie za bardzo zależy na celnikach, kierowcach i innych ludziach. Wystawimy rachunek w wyborach. A teraz wynegocjujmy warunki pozwalające obu stronom odejść od stołu rokować z twarza i zakńczmy ten protest.

Re: 100% żona celnika

"quote="Anonymous"]do zony celnika :czytając Twoje wypowiedzi odnoszę wrazenie ze niewiele masz wspolnego z zona celnika,bo gdybys takowa byla to nie wypisywałabys takich bzdur!!tak jak ktos powyżej napisał -zalecam poczytanie wypowiedzi na forum ( z uwagi na widoczne ograniczenia umysłowe,zeby nie powiedziec pustostan calkowity proponuje tylko wypowiedzi od srody ,by nie obciazyc zbyt małego rozumku)[/quote]"

Jedno mozna ustalic : Ty czytac potrafisz. Szkoda ze brak jest myslenia ale nie martw sie to z czasem przyjdzie. Przypomne: dlaczego Pan Siwy do swojej ugody zapomnial dolaczyc reforme KAS? Tak bardzo mu sie podobala? Zmiana frontu. Moj rozumek potrafi objac dluzszy czasookres niz od srody. Pozdrawiam

"
Anonymous napisał:
zona celnika napisał:
Anonymous napisał:
wynocha stąd ty "żono celnika" :!: :!: :!: :!

brakuje Ci argumentow? Prawda boli? mam na imie Elzbieta. Pozdrawiam

Elka to wskaż kogoś sensownego do rozmów! Może I.F. :lol:
Skoro tak będziemy podchodzić do tej sprawy to za kilka dni ten protest będzie dowodem naszej słabości. Daj sobie spokój z tym, że to nasze postulaty, Siwy nie był z Nami itp, itd.
"

Siwy nie byl masz racje a byl wrecz przeciw. A za Iwona tez nie przepadam. Ja nie musze nikogo wskazywac. Osoby ktore moga negocjowac i sa w sporze to sygnatariusze PB.oni sa w ustawowym zbiorze i maja prawo negocjowac. Pozdrowienia

PostWysłany: Nie Sty 27, 2008 3:16 pm Temat postu:
Opis: Odpowiedz z cytatem
Panie Sławku, prosimy już dzisiaj w MF - myslę że o tej 18.00 Pan powinien być na miejscu, żeby na gorąco skomentowac w tv propozyje rządu. Proszę też rozważyć jednak nocne negocjacje, bo nie ma na co czekać. A szkoda naszych ludzi i kierowców. Mamy do Pana zaufanie i w przeciwieństwie do niektórych z obecnych na tym forum, uważam, że powinniśmy udać ile się da ponad 500 zł (np. 500 netto), i obietnice na przyszłość. Nie ma co eskalować i nie ma co stawiać rządu pod ścianą. Pokazalismy ile jesteśmy warci i że potrafimy się zjednoczyć. pokażmy też wyraźnie, że to myc dążymy do porozumienia. Myślę, że mógłby Pan wystosowac list otwarty i za pośrednictwem mediow wezwać do nocnych rozmów. Proszę mi tu nie rzucać targowicą, bo we wszystkim trzeba kierować się też rozsądkiem - z tamtej strony siedzą ludzie, ktorym jak widac nie za bardzo zależy na celnikach, kierowcach i innych ludziach. Wystawimy rachunek w wyborach. A teraz wynegocjujmy warunki pozwalające obu stronom odejść od stołu rokować z twarza i zakńczmy ten protest.

Anonymous napisał:
co do komunikatu, to z tego co ja wiem, a wiem z pewnego źródła to naczelnikom powiedziano, że więcej pieniędzy nie ma i już, ale za to mają mówić, że zostali mile przejęci iże od dziś rząd będzie słuchał naczelników a nie dyrektorów tak, żeby wcześniej się dowiadywać o bolączkach ccelników. Jak nic przypomina to metodę dobry glina - zły glina. Wczoraj był zły, a dziś dobry. Ale konkretów, czyli finansów brak.
Tak było o 10 w MF.
TAK to prawda spotkania są planowane na dziś wieczór

Back
Do góry