Jutro 10:30 pod MF-propozycja zakończenia protestu celników

Re: Jutro 10:30 pod MF-propozycja zakończenia protestu celni

Kobieto, przesztań uprawiać dywersję ! W takiej chwili, przed negocjacjami, potrzeba nam jedności. Czy to takie trudne do zrozumienia?[/quote]

Mezczyzno! Zwroc uwage na slowa: nie wszczal sporu a leci z ugoda[/b].Czyzby jakies uklady z MF? A od kiedy Siwy jest taki ugodowy? W piatek pisal ze zglasza votum separatum a juz dzis sam proponuje zakonczenie protestu. Kojarzy mi sie z flaga na wietrze. Jednosc jaka teraz prezentuje srodowisko celnikow jest wyjatkowa a to ze w ramach tej jednosci nie bedzie jednego faceta - swiat sie nie zawali. Pozdrowienia

To moze zeby naczelnikow i dyrektorow , oraz innych kominowcow ominac dac przedzialy podwyzkowe ?
1. do 1500
2. 1501-2000
3. 2001-2500
4. 2500+.......
5. ..... itd.....

To tez nie bylo by zle, tylko zaraz odezwa sie inspektorzy i eksperci, a nawet skc, bo nagle zmniejszy sie roznica w placach miedzy stopniami i to tez bedzie troche kiszka. No ale chyba faktycznie bedzie to lepsze, od mojego slabo przemyslanego poprzedniego rozwiazania ;-)

I zeby nikt mi nie mowil, ze pewnie jestem ekspert. Niestety nie. Mam mkc/mrc po 5 latach sluzby, a roznica w placy jak sie zatrudnialem, a teraz to ~120zl brutto ;-(

Powinna być jedna reprezentacja do rozmów- Porozumienie Białostockie - bo ono weszło w spór zbiorowy i rozpoczęło protest (tam są przecież przedstawiciele z granicy wschodniej i Izb wewnętrznych które dołączyły oraz powinni dołączyć ludzie do których mamy zaufanie. Organizowanie następnej grupy do negocjacji wygląda niepoważnie- z całym szacunkiem dla Pana Siwego. Mówić jednym głosem. Tylko wtedy przyniesie to jakieś efekty.

MAŁO KONKRETNIE MI WYGLĄDAJĄ TE ZAPEWNIENIA.
1.SZYBKA ŚCIEŻKA LEGISLACYJNA NA art.25
2.SZYBKA ŚCIEŻKA DOPISANIA NAS DO USTAWY EMERYTALNEJ (I FUNKCJONARIUSZY CELNYCH)
TO W PRZTSZŁYM TYGODNIU - NIECH SIĘ LENIE Z SEJMU ZBIORĄ
3.800 ZETA W YM ROKU - RESZTA PRZEZ 2 LATA.

ZASZLIŚMY JUŻ TAK DALEJ ŻE ODPUSZCZENIA NAM HISTORIA NIE DARUJE.

W TVN 24 Przewodniczący transportowców powiedział że mamy krew na rękach zmarłych kierowców, a jak lekarze i pielegniarki odeszli od łóżek i ludzie umierali to było wszystko OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!:

A CO Z CELNIKAMI KTÓRYCH ZWOLNIONO Z MOCY ART 25 ? CZY SKRESLENIE TEGO ART. POZWOLI NA PRZYWROCENIE DO SŁUZBY LUDZI NIE MAJĄCYCH ZAKOŃCZONYCH SPRAW , BĄDŻ MAJĄ UMOZENIA SPRAWY PRZEZ SĄD

Anonymous napisał:
Powinna być jedna reprezentacja do rozmów- Porozumienie Białostockie - bo ono weszło w spór zbiorowy i rozpoczęło protest (tam są przecież przedstawiciele z granicy wschodniej i Izb wewnętrznych które dołączyły oraz powinni dołączyć ludzie do których mamy zaufanie. Organizowanie następnej grupy do negocjacji wygląda niepoważnie- z całym szacunkiem dla Pana Siwego. Mówić jednym głosem. Tylko wtedy przyniesie to jakieś efekty.

my chcemy Sławka, nie można tego zrozumieć - protest skończy się wtedy gdy Pan Slawek to oglosi.

Anonymous napisał:
W TVN 24 Przewodniczący transportowców powiedział że mamy krew na rękach zmarłych kierowców, a jak lekarze i pielegniarki odeszli od łóżek i ludzie umierali to było wszystko OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!:

Nie słuchajcie prowokatorów.

PANIE SŁAWKU ZA MAŁO - JA PAMIĘTAM 1998 ROK I GAJDĘ.
teraz mamy szansę uzyskać to czego rządamy a to co Pan napisał nam tego nie gwarantuje.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

my chcemy Sławka, nie można tego zrozumieć - protest skończy się wtedy gdy Pan Slawek to oglosi.

Ja to rozumiem- ale zrozum i Ty- niech dołączy do PB (oraz inni zaufani) i mówią jednym głosem w naszym wspólnym interesie, a nie organizuje następną grupę do rozmów. Wyglądamy niepoważnie.

propozycja-
1.dyrektorzy - o
z-cy dyr 0
naczel wydz ic 20,00
naczel uc 50
kier oc 200
kier ref 250
eksp 400
inspekt 500
st kontr 700
kontr 800
ml kont 800

średnia wyjdzie 500/etat[/quote]

PODOBNO 0 18 MA BYĆ W TV SPECJALNY KOMUNIKAT MF Z NOWYMI PROPOZYCJAMI DLA NAS. PODOBNO NACZ. MIELI NAS O TYM POWIADOMIĆ ŻEBYŚMY OGLĄDALI.
WIE KTOŚ COŚ O TYM????????????????
PO TYM PROGRAMIE MAMY PODJĄĆ DECYZJE CZY IDZIEMY W PON. CZY NIE.
NIE KTOŚ COŚ NAPISZE NA TEN TEMAT :( :?:

Po co dzielicie skórę na niedźwiedziu.
Teraz nie ma takich tematów. Jest protest i to jest ważne. Jest cel i skupmy się na nim.

[To piszą PROWOKATORZY]

Trzeba wesprzeć celników z granicy wschodniej, portów i lotnisk. Możemy to zrobić. Każdy może się do tego dołożyć.
Nie kłóćmy się o bzdurne sprawy. Postulaty są nie tylko związane z kasą.
To również nasza godna służba, praca i status naszego zawodu.

PS
Żeby nie było tak, że w szkole pani pyta Jasia "A teraz Jasiu - Jasiu kim jest twój tata. (Jasiu odpowiada) NIKIM PROSZĘ PANI.

Po co i o czym gadać. Po co tam jechać. Oni - czyli rząd juz maja protest i znają nasze postulaty. Niech się wezmą do roboty. Nie przeszkadzajmy im w W-wie. Media i tak odwróca "kota do góry ogonem".

Back
Do góry