Jak tam nasze podwyżki!!!!!

Odnośnie naszych zarobków. Czy mi się wydaje, czy też w 2008 r. była mowa o tym, że wielokrotność kwoty bazowej w SC zostanie zwiększona do 2,5???
Mamy już prawie koniec 2009 r. a rozporządzenie RM z dnia 29 kwietnia 2003 r. w sprawie wielokrotności kwoty bazowej, stanowiącej przeciętne uposażenie funkcjonariuszy celnych (Dz. U. Nr 83 z 2003 r., poz. 763) nadal obowiązuje tzn. że wielokrotność kwoty bazowej 1,919 i nie chce być ani więcej ani mniej......
To tak się równa nasze wynagrodzenie do wynagrodzeń np. w SG..... A nam ochłapy ze stołu.... i to jeszcze tylko obiecane....... To jest g....no nie służba, to są zwykli złodzieje nie władza!!!!!!!

IC Olsztyn

Pożyjemy zobaczymy. Wypłata tuż tuż, ale z tego co słychać na korytarzykach izby wyrównań narazie nie będzie. Może w listopadzie, może... może... może:mad:

IC Olsztyn - wg porozumienia Dyrektora ze Związkami ( "związkami" ?) , funkcjonariusze w służbie przygotowawczej bez zdanych OBYDWU egzaminów (zawodowy i językowy) nie otrzymają wyrównania ani żadnej podwyżki.

Nie siejcie paniki. Dyrektorzy nie mają prawa ustalać innych warunków płacy niż określone w rozporządzeniu. Kto nie ma obecnie minimum określonego w rozporządzeniu z 10 września, dostanie wyrównanie do tego minimum bez łaski i to z wyrównaniem od lipca. To, że dyrektorzy w tylu izbach jeszcze nie wypłacili kasy, świadczy albo o ich głupocie, albo o braku działań związków zawodowych. Zastanówcie się co robią związkowcy w Waszych izbach, może pora ich wymienić?
PIENIĄDZE Z WYRÓWNANIA WAM NIE PRZEPADNĄ, TYLKO MOŻECIE JE DOSTAĆ NIECO PÓŹNIEJ!

nie myl pieniędzy z rozporządzenia z dnia 10.09.2009r , i pieniędzy w kwocie 1.200.000,00zł , które są przekazywane do Izb i mają być podzielone w porozumieniu ze związkami

mam tylko pytanie czy te środki w kwocie 1.200.000,00zł już przekazano do Izb, bo skoro w IC Olsztyn dzielą to może już część poszła???
Pytanie do Sławka Siwego!!!!!!!!!!!!!

Jesteście żałośni. Dyskutujecie tu o 20-50zl może 150zl. Jak wam za mało to zostawcie w cholere tą pseudo "służbę" i nie poniżajcie się dla marnych groszy. Trzeba wierzyć w siebie a sukces gwarantowany, oczywiście to nie ma przełożenia na prace w sc, gdzie docenia sie nieuków, nierobów, zwykłych legatów i sieroty po socjalizmie.

PJS, ja nie sieje paniki, tylko powołuję się na pismo, które podpisali związkowcy i dyrektor IC Olsztyn, i które już zostało wysłane do oddziałów.
To, czy jest to działanie prawne, czy też nie, to już inna sprawa.
Żałuje tylko, że nie zabrałem sobie tego pisma do domu,ale może ktoś z IC Olsztyn je ma i zacytuje w całości.

PJS, ja nie sieje paniki, tylko powołuję się na pismo, które podpisali związkowcy i dyrektor IC Olsztyn, i które już zostało wysłane do oddziałów.
To, czy jest to działanie prawne, czy też nie, to już inna sprawa.
Żałuje tylko, że nie zabrałem sobie tego pisma do domu,ale może ktoś z IC Olsztyn je ma i zacytuje w całości.

Nie wolno wynosić do domu żadnych pism z pracy, nie podpisywałeś takiego "cyrografu" ? Możesz co najwyżej nauczyć się na pamięć i potem na forum przytoczyć z pamięci :D

do zoll233

nie myl pieniędzy z rozporządzenia z dnia 10.09.2009r , i pieniędzy w kwocie 1.200.000,00zł , które są przekazywane do Izb i mają być podzielone w porozumieniu ze związkami

Nie mylę, po prostu głównym motywem wątku jest wyrównanie do minimum. Jeśli chodzi o pozostałe pieniądze, to nasz dyrektor zrobił tak:
najpierw wyrównał wszystkim do minimum (i jako pierwszy w Polsce kasę tą wypłacił, żeby ludzie nie czekali), pozostało do podziału chyba po 83 zł na etat - dzielenie tej kaski będzie później (kryteria jeszcze nieustalone)

wyrównanie musi być, bo rozporządzenie jest najważniejsze i nic tam nie jest napisane, żę funkconarjusze w służbie przygotowawczej bez zdanych egzaminów nie otrzymają podwyżki... jakby tak się stało to widzę ten zapał do pracy i motywacje hehe

Z tego co piszą koledzy na forum to w niektórych IC podwyzki ruszyły - były wyrównania a podwyżki mają byc z październikowa wypłatą. Więc chyba tak będzie we wszystkich Izbach (tylko może dopiero w listopadzie). Nie dopuszczam mozliwości że w jednych IC wyrównanie do minimalnych kwot na stanowisku beda zrealizowane a w innych nie. Bo w to że jest jakas izba w której wszyscy maja powyżej minimalnej na stanowisku nie wierzę. Napiszcie gdzie już wypłacili tą tzw. podwyżkę.

białystok dziś wypłacił, ale tylko wyrównanie na stanowiskach (jeden przelew razem z wypłatą)
O dodatkach granicznych nic nie słychać, choć były wprowadzone tym samym rozporządzeniem. Jednym słowem..
Ktoś nas robi w ch...

Back
Do góry