Jak tam nasze podwyżki!!!!!

lepiej późno niż wcale, ale troszkę im się zeszło nad myśleniem ile wypłacić, a dodatków to chyba jeszcze nigdzie nie ma więc spoko...czekać

Każdy dostał tyle na ile kadry mu wyliczyły - ja m.k.c 68 zł podwyżki - skandal ale na litra i zagryche miesięcznie jest:D

Proponuję aby osoby które dostały 38 zł wyrównania lub wcale, nie użalały się na ten fakt na forum. Tylko niepotrzebnie drażnicie innych, którzy dostali np. 300 zl podwyżki. To, że ktoś dostał 300 a ty nic świadczy o tym, że na tym samym stanowisku przez cały czas zarabiałeś/łaś przynajmniej o te 300 zł więcej. Czy tak trudno to sobie uświadomić?

oczywiście pisałem tylko do tych którzy zazdroszczą innym tych podwyżek, bo naturalne jest, ze każdy uważa, że zarabia za mało (w tym ja).

większości bo przecież nie wszystkim CIĘŻKO jest zrozumieć że to nie była żadna podwyżka tylko WYRÓWNANIE KOMINÓW płacowych, jak już wspomniał kolega PJS wyżej skoro teraz dostało się mało to znaczy że do tej pory dostawałeś już więcej...koniec kropka.

Coś i tak zostało

:confused::confused:
większości bo przecież nie wszystkim CIĘŻKO jest zrozumieć że to nie była żadna podwyżka tylko WYRÓWNANIE KOMINÓW płacowych, jak już wspomniał kolega PJS wyżej skoro teraz dostało się mało to znaczy że do tej pory dostawałeś już więcej...koniec kropka.

RACJA ALE PEWNIE COŚ I TAK ZOSTAŁO I CO Z TYM ????:confused:

do kit 2009

jest kryzys, ale skoro coś zostało ("kominy wyrównane")to należy tę pozostałą część podzielić wszystkim po równo, a dlaczego ano dlatego żeby już nie było utyskiwań że on dostał więcej a ja mniej...no bo przecież teraz wszyscy teoretycznie(bo praktycznie to nie wiem jak to naprawdę jest)na tych samych stanowiskach mamy tyle samo...więc wszystkim po równo i wszyscy zadowoleni.ale żeby nie było tak super to już jest przecież propozycja podziału tej "drugiej puli": im kto dostał więcej wyrównania tym dostanie mniej z "drugiej puli"....i znowu rosną kominy...ehh

DO bmw5

jest kryzys, ale skoro coś zostało ("kominy wyrównane")to należy tę pozostałą część podzielić wszystkim po równo, a dlaczego ano dlatego żeby już nie było utyskiwań że on dostał więcej a ja mniej...no bo przecież teraz wszyscy teoretycznie(bo praktycznie to nie wiem jak to naprawdę jest)na tych samych stanowiskach mamy tyle samo...więc wszystkim po równo i wszyscy zadowoleni.ale żeby nie było tak super to już jest przecież propozycja podziału tej "drugiej puli": im kto dostał więcej wyrównania tym dostanie mniej z "drugiej puli"....i znowu rosną kominy...ehh

DOKŁADNIE TA PROPOZYCJA JEST , A NAWET WCALE NIE MAJĄ DOSTAĆ , BO DOSTALI WYRÓWNANIE !!!
A KOMINY ROSNĄ :mad:

Witam
Najświeższe wieści odnośnie dodatku dla Mobilnych - kadry otrzymały wytyczne od SSC odnośnie dodatku dla Mobilnych: i tak miedzyinnymi od kwoty będą odliczane odbiory godzin, przebywanie na ŚPB, szkolenia, urlopy i nieobecnosci. Te dwa ostatnie warianty rozumiem ale reszta... zgroza jacy ludzie nami dowodzą!

Witam
Najświeższe wieści odnośnie dodatku dla Mobilnych - kadry otrzymały wytyczne od SSC odnośnie dodatku dla Mobilnych: i tak miedzyinnymi od kwoty będą odliczane odbiory godzin, przebywanie na ŚPB, szkolenia, urlopy i nieobecnosci. Te dwa ostatnie warianty rozumiem ale reszta... zgroza jacy ludzie nami dowodzą!

Art. 152. 1. W przypadku urlopu lub choroby funkcjonariusz otrzymuje uposażenie i inne świadczenia pieniężne należne na zajmowanym stanowisku służbowym.
Art. 146. Uposażenie funkcjonariusza, zwane dalej "uposażeniem", składa się z uposażenia zasadniczego i dodatków do uposażenia.
Art. 148. 1. Funkcjonariusze otrzymują następujące dodatki do uposażenia zasadniczego:
5) dodatki uzasadnione szczególnymi zadaniami, warunkami lub miejscem pełnienia służby.
2. Minister właściwy do spraw finansów publicznych w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw pracy określi, w drodze rozporządzenia, warunki otrzymywania dodatków do uposażenia, o których mowa w ust. 1 pkt 2-5, wysokość dodatków, uwzględniając okoliczności uzasadniające przyznanie dodatków, okresowe podwyższenie lub obniżenie tych dodatków, jak również rodzaje i wysokość dodatków przysługujących funkcjonariuszowi ze względu na szczególne właściwości, kwalifikacje, umiejętności, zadania, warunki albo miejsce pełnienia służby.

Rpozp.
par. 3 ust. 2
Funkcjonariuszowi przysługuje dodatek:
za realizację zadań kontrolnych- w komórce zwalczania przestepczości
za realizację zadań z zakresu kontroli: zgłoszeń celnych, towarów i osób- w oddziałach celnych granicznych
par. 5
Wysokość dodatków obniża się proporcjonalnie do liczby godzin nieobecności funkcjonariusza w służbie w danym miesiącu.
--------------------------------------------------------
uposażenie za nadgodziny nie może być niższe niż za pracę w normalnym czasie - prawo międzynarodowe

skoro coś zostało ??

:mad:jest kryzys, ale skoro coś zostało ("kominy wyrównane")to należy tę pozostałą część podzielić wszystkim po równo, a dlaczego ano dlatego żeby już nie było utyskiwań że on dostał więcej a ja mniej...no bo przecież teraz wszyscy teoretycznie(bo praktycznie to nie wiem jak to naprawdę jest)na tych samych stanowiskach mamy tyle samo...więc wszystkim po równo i wszyscy zadowoleni.ale żeby nie było tak super to już jest przecież propozycja podziału tej "drugiej puli": im kto dostał więcej wyrównania tym dostanie mniej z "drugiej puli"....i znowu rosną kominy...ehh

DOKŁADNIE TA PROPOZYCJA JEST , A NAWET WCALE NIE MAJĄ DOSTAĆ , BO DOSTALI WYRÓWNANIE !!!
CZY COŚ WIADOMO Z TYMI PODZIAŁAMI RÓWNYMI?!""""""""""""""""":mad:

PYTAM O PODWYŻKI NIE O RÓWNANIE DO MINIMUM ?
COŚ WIADOMO ?
CZY TO PRAWDA , TEN KTO DOSTSTAŁ RÓWNANIE DO MINIMUM NIE DOSTANIE JUŻ NIC ?:confused:

Back
Do góry