Jak tam nasze podwyżki!!!!!

PIS jeśli możesz podaj nam jeszcze raz te minimalne wynagrodzenia na danym stanowisku.
Według moich obserwacji skc 2965, ja mam 2600 = -365, a według dzisiejszego porozumienia olsztyńskich związków maksymalna podwyżka to 150zł...

Nunia, związki nie mogą ustalać, ile możesz dostać maksymalnie wyrównania do minimalnych widełek, bo ile mają Ci wyrównać (o ile zarabiasz poniżej tych minimalnych) wynika jasno z rozporządzenia z dnia 10 września i zalezy to tylko i wyłacznie od Twoich aktualnych zarobków.
Krótko mówiąc, tak jak napisał PJS, nie możesz zarabiac mniej niż te podane minimalne widełki.
Chyba że może została u Was jeszcze jakaś kasa i nadwyżka idzie na podwyżki dla wszystkich (taka opcja podobno była gdzieś kiedyś dyskutowana). Dlatego prosiłem, żebyś wrzuciła to uzgodnienie z ZZ na forum do poczytania:rolleyes:

najniższa pensja zasadnicza

Te kwoty już były podawane w niniejszym wątku, ale można powtórzyć

najniższa pensja zasadnicza:
(mnożnik x kwota bazowa 1873,84)

referent -2243 zł brutto;
mkc - 2498 zł brutto;
kc - 2568 zł brutto;
skc - 2985 zł brutto;
inspektor - 3064 zł brutto;
kierownik zmiany - 3103,10 brutto;
kierownik referatu - 3148,10 brutto;
ekspert celny - 3187,40 brutto;
kierownik oddziału - 3431,00 brutto;

Gdzie są te nasze pieniądze?Obiecano dodatki (graniczne,dla wzp,rtg),uciążliwe,równanie kominów.Nawet posiłków regeneracyjnych już nie dostajemy, za które też miała być kasa (6 zł za posiłek).Za dojazdy do pracy?Gdzie to wszystko?Bajki,bajki!
To jest ta modernizacja?Szlag trafia....!

Drogi larry1, gdybyś uważnie śledził wszelkie informacje to nie pisałbyś o posiłkach regeneracyjnych lub o zwrocie kosztu dojazdu do pracy, ponieważ wynika to z rozp. Do ustawy która jeszcze nie obowiązuje. Proponuję trochę więcej wstrzemięźliwości i cierpliwości

a propos tego o czym pisała nunia

pismo związków dotyczy drugiej puli pieniędzy (ok. 1,2 mln) przekazanej do izb, zgodnie z ustaleniami szanownej dyrekcji i związków pieniądze będą podzielone mniej wiecej tak:
kto dostanie kwotę podwyżki z tytułu regulacji do minimalnego mnożnika w wysokości 0zł z drugiej puli dostanie 150 zł
regulacja mnożnika w kwocie 0,01-50 zł z drugiej puli 130 zł
regulacja mnoznika w kwocie 50-100 zł z drugiej puli 110 zł
regulacja mnożnika w kwocie 100-150 z drugiej puli 90 zł
regulacja mnoznika w kwocie 150-200 zł z drugiej puli 71 zł
regulacja mnożnika w kwocie 200-250 z drugiej puli 51 zł
regulacja mnożnika w kwocie powyżej 250 z drugiej puli 0 zł
Podsumowując, jeżeli ktoś nie dostanie wyrównania do minimalnego mnożnika bo juz taki (lub wyższy) osiągnął dostanie na otarcie łez 150 zł.
I tak w IC Olsztyn wygląda "równanie kominów".

No super i to jest własnie słynna likwidacja kominów- w ten sposób kominy NIGDY nie zostaną zlikwidowane. Ktos zarabiał mniej niż minimum o 150zł dostanie 150 dostanie 150 i 90 podwyzki razem do swojej pensji -150 od minimum dostanie 240zł. A ktos kto zarabiał 150 więcej niż minimum dostanie 150 a teraz zadanie dla dzieci z klasy 3 SP ile będa zarabiali po podwyżce. Nie wiem ile ale róznica będzie wynosić na zasadniczej 210zł. ktos powie OK prze podwyżką to była różnica 300zł ale w ten sposób kominy znikna za 15 lat.

no właśnie - ale czy ja dobrze zrozumiałem? To pismo jest kierowane przez ZZ w porozumieniu z DIC? No to gratuluję, a kogo interesy w takiej sytuacją są reprezentowane przez ZZ..... Złodzieje.....:eek:

No super i to jest własnie słynna likwidacja kominów- w ten sposób kominy NIGDY nie zostaną zlikwidowane.

Hehehe jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził :D
Zapytaj tego co bierze 2500 zł. na rękę i tego, co bierze 4500 zł., czy nie zarabiają za mało - każdy Ci powie, że OCZYWIŚCIE ŻE ZA MAŁO. Cokolwiek by w tej pracy nie robił :o

To jest równanie bez żadnej niewiadomej

Ja uważam że to równanie kominów ale tylko na poziomach niższych czyli mkc kc skc. Nabardziej skorzystaja na tym pseudo eksperci, którzy kiedyś zajmowali stanowiska naczelnikowskie a teraz pierdzą (wcześniej też) w stołki i przytulają 4 000 na łapkę I TAKIM JESZCZE MAŁO? po co takim jeszcze 150 zł podwyżki? Ludzie to granda w biały dzień. No ale tacy są w olsztyńskich związkach więc zrobili to pod siebie ŻENADA!!!

Ja uważam że to równanie kominów ale tylko na poziomach niższych czyli mkc kc skc. Nabardziej skorzystaja na tym pseudo eksperci, którzy kiedyś zajmowali stanowiska naczelnikowskie a teraz pierdzą (wcześniej też) w stołki i przytulają 4 000 na łapkę I TAKIM JESZCZE MAŁO? po co takim jeszcze 150 zł podwyżki? Ludzie to granda w biały dzień. No ale tacy są w olsztyńskich związkach więc zrobili to pod siebie ŻENADA!!!

dokładnie,żenada, niby równanie mnożników, ale dla najwięcej zarabiających 150zł i róznica nadal się powiększa....

To dowcip ? Bardzo smutny !!! Czy to może być prawda !?

pismo związków dotyczy drugiej puli pieniędzy (ok. 1,2 mln) przekazanej do izb, zgodnie z ustaleniami szanownej dyrekcji i związków pieniądze będą podzielone mniej wiecej tak:
Kto dostanie kwotę podwyżki z tytułu regulacji do minimalnego mnożnika w wysokości 0zł z drugiej puli dostanie 150 zł
regulacja mnożnika w kwocie 0,01-50 zł z drugiej puli 130 zł
regulacja mnoznika w kwocie 50-100 zł z drugiej puli 110 zł
regulacja mnożnika w kwocie 100-150 z drugiej puli 90 zł
regulacja mnoznika w kwocie 150-200 zł z drugiej puli 71 zł
regulacja mnożnika w kwocie 200-250 z drugiej puli 51 zł
regulacja mnożnika w kwocie powyżej 250 z drugiej puli 0 zł
podsumowując, jeżeli ktoś nie dostanie wyrównania do minimalnego mnożnika bo juz taki (lub wyższy) osiągnął dostanie na otarcie łez 150 zł.
I tak w ic olsztyn wygląda "równanie kominów".
to dowcip ? Bardzo smutny !!! Czy to może być prawda !?

Niestety, też to widziałem. NIE WIEM CZY SIĘ ŚMIAĆ CZY PŁAKAĆ.

Mam nadzieję, że potencjalni wyborcy - związkowcy w tej izbie otrzeźwieją w końcu i wybiorą odpowiednio następnym razem lub wypiszą się z takich związków...

3maj się:) Ja to już mam za sobą i mam się dobrze. Bardzo dobrze:) Naczelstwu humory popsulem "bo jak to tak można sobie po prostu odejść?".

żal

wybory związkowe?? o coś nowego ile lat byłem w związkach tak nigdy nie widziałem żadnych wyborów i zawsze mnie zastanawiało jak związkowiec zostaje związkowcem , bo na pewno nie z mandatu pracowników:), no ale to już dygresja a co do tematu głównego to rzeczywiście GRANDA w biały dzień równanie kominów śmiechu warte, aczkolwiek wcale to nie śmieszne!!!

Back
Do góry