Jak tam nasze podwyżki!!!!!

i z czego ta radocha?
z tego, że z 96 mln na 2009 rok "zaginęło" 48 mln za I półrocze?
że z pozostałych 48 mln na wyrówna nia idzie 29 mln a 19 mln znowu wcięło?
i tak z 96 mln dzieli się 29 mln - cieszyć się że nas oskubali z 67 mln?

i z czego ta radocha?
z tego, że z 96 mln na 2009 rok "zaginęło" 48 mln za I półrocze?
że z pozostałych 48 mln na wyrówna nia idzie 29 mln a 19 mln znowu wcięło?
i tak z 96 mln dzieli się 29 mln - cieszyć się że nas oskubali z 67 mln?

To jest radocha, że w ogóle komukolwiek cokolwiek wypłacono :D
Bo przecież mogło wciąć całą kasę, a tak chociaż nieliczni się załapali (przynajmniej na razie :confused: )

Dziś w IC olsztyn przesłano "porozumienie między związkami a dyrektorem", wynika z tego że maxymalna podwyżka brutto wyniesie 150zł:mad:Z wcześniejszych wyliczeń w samych widelkach brakowało mi 365zł do średniej, nic nie rozumiem tylko to że kasy jest za malo

Czy w jakieś izbie wypłacono wyrównanie w widełkach w takiej wysokości jak wynikało z wcześniejszych wyliczeń?

Dziś w IC olsztyn przesłano "porozumienie między związkami a dyrektorem", wynika z tego że maxymalna podwyżka brutto wyniesie 150zł:mad:Z wcześniejszych wyliczeń w samych widelkach brakowało mi 365zł do średniej, nic nie rozumiem tylko to że kasy jest za malo

Czy w jakieś izbie wypłacono wyrównanie w widełkach w takiej wysokości jak wynikało z wcześniejszych wyliczeń?

A mogłabyś wrzucić to na forum do poczytania ? :rolleyes:

IC Biała Podlaska

U nas w IC do stanowiska MKC, na którym jestem, do kwoty podanej w rozporządzeniu brakuje 245 zł. Plotki "chodzą" że nie będzie na pewno wyrównane do tej kwoty. Do jakiej? Jak w tej służbie jest "Nikt nic nie wie". Wypłaty sumy jakiejkolwiek jeszcze nie ma, może będzie połączone z poborami, jeśli będzie ;)

No właśnie jak wypłacili ??????????????

w kilku to znaczy w dwóch :confused:
Na forum z tego co pamiętam do wypłat przyznało sie tylko ic wrocław i ic łódź :(

dziś w ic olsztyn przesłano "porozumienie między związkami a dyrektorem", wynika z tego że maxymalna podwyżka brutto wyniesie 150zł:mad:z wcześniejszych wyliczeń w samych widelkach brakowało mi 365zł do średniej, nic nie rozumiem tylko to że kasy jest za malo

czy w jakieś izbie wypłacono wyrównanie w widełkach w takiej wysokości jak wynikało z wcześniejszych wyliczeń?
no właśnie jak wypłacili ??????????????

no właśnie jak wypłacili ??????????????

Oj kolego, a coś Ty taki nerwowy :D ?
Z tego co pamiętam, to w tych dwóch IC ludzie pisali, że wypłacili wyrównania do minimum od lipca. Ale jeżeli moja pamięć miałaby okazać się zawodna i jeżeli miałbym wprowadzić Cię w błąd, to na wszelki wypadek przejrzyj z 10 poprzednich stron tego wątku i się upewnij na 100, a nawet 200% co tam kto na temat tych podwyżek napisał :D

W związku z sygnalizowanymi w tym wątku niebywale wysokimi podwyżkami proponuję w celu ochłonięcia udać się gromadnie na zasłużony urlop zdrowotny lub poddać się intensywnemu leczeniu :mad:

:confused:
Oj kolego, a coś Ty taki nerwowy :D ?
Z tego co pamiętam, to w tych dwóch IC ludzie pisali, że wypłacili wyrównania do minimum od lipca. Ale jeżeli moja pamięć miałaby okazać się zawodna i jeżeli miałbym wprowadzić Cię w błąd, to na wszelki wypadek przejrzyj z 10 poprzednich stron tego wątku i się upewnij na 100, a nawet 200% co tam kto na temat tych podwyżek napisał :D
:mad:

To sa te podwyzki czy nie?

W IC Wrocław już wypłacono wyrównanie od lipca, październikowa wypłata będzie juz z podwyżką. Oczywiście dla tych którzy w widelkach byli poniżej nowego minimum[/Q
Czy jest ktos w stanie powiedziec dokladnie ile dostal tej podwyzki? Bo kazdy tu pisze ale zadnych konkretow nie podaje. Prosze o odpowiedz ludzi z tych Izb w ktorych juz cos tam zostalo wyplacone.

czy wyrównają?

Jak już pisałem w IC Wrocław wypłacili wyrównanie od lipca. Wyrównali do minimum na danym stanowisku. To nie jest premia czy nagroda, więc nie zerkajcie niecierpliwie na konta zanim nie dostaniecie do podpisania kwitu ze zmianą uposażenia. Ni martwcie się, że mogą nie wyrównać do tego minimum, bo nie ma takiej możliwości. Nowe stawki obowiazują od 1 lipca i nie ma możliwości, żeby nie zastosowano się do rozporządzenia. Po prostu nie możemy zarabiać mniej.
Nie rozumię skąd zwłoka w tylu izbach. Upominajcie się o swoje u przełożonych, żądajcie monitów od związkowców. Chociaż kasa nie przepadnie, to lepiej ją mieć wcześniej w kieszeni i nie czekać na wyrównania.
Życzę wszystkim rychłego załatwienia tej sprawy. Pieniądze na regulacje płac (nie jest to formalnie podwyżka), podobno już od dawna były na kontach izb celnych, więc tempo wypłaty zależy tylko od dyrektorów.

Czy jest ktos wstanie podac ile tej podwyzki dostal??? Pytanie kieruje do ludzi z tych Izb w ktorych cos tam dostali. Bo nikt tak naprawde nie podaje zadnych tutaj konkretow.

PIS jeśli możesz podaj nam jeszcze raz te minimalne wynagrodzenia na danym stanowisku.
Według moich obserwacji skc 2965, ja mam 2600 = -365, a według dzisiejszego porozumienia olsztyńskich związków maksymalna podwyżka to 150zł...

Back
Do góry