Hipotetyczna konsolidacja AP i SC

Moje zadania tez się mieszczą w katalogu UCS , problem z tym że nie służę na granicy ani w WZP. Moi koledzy z słów ministra w Łodzi wywiedli,że do UCS idzie: granica, WZP oraz UKS, który to będzie wykonywał wszystkie inne zadania niż granica i WZP. Logicznie wywiedli?
Najgorzej jest tłumaczyć oczywistości jak ta, że OC graniczny ma takie same zadania jak OC wewnętrzny.

Ostatnia edycja:
Dozór to według waszego zdania f.c-s czy pracownicy ucs-u? Na ile ja doczytałem, to m. in. nadzór nad przemieszczaniem wyrobów akc. wykonują f.c:(, ale już tracę orientację.

Rozumiem, ale mam pytanie: Gdzie wg. Min Fin. podzieją się takie osoby, jak ja? 15 lat służby nie mam, a cały okres w Dozorze?

Dozór to według waszego zdania f.c-s czy pracownicy ucs-u? Na ile ja doczytałem, to m. in. nadzór nad przemieszczaniem wyrobów akc. wykonują f.c:(, ale już tracę orientację.

Najgorzej że projekt jest wewnętrznie niespójny i trudno logicznie interpretować to co jest nielogiczne, szczególnie jak nałoży się na to jeszcze wypowiedzi władzy. Odwołanie do art 52 i kolejne (kontrola celno skarbowa) wskazuje że zadania dozoru oraz kp to zadania funkcjonariuszy, poprzednie przepisy i wypowiedzi temu przeczą. Trudno orzec. Mnie niepokoi dopisywanie zawężających sformułowań typu "w oddziałach granicznych" bo to świadczy o kombinowaniu i próbie ograniczaniu kto będzie funkcjonariuszem, tym bardziej w świetle ostatnich wypowiedzi w Łodzi czy Przemyślu

Też chcę, byśmy byli WSZYSCY po tej samej stronie!
Masz jakąś propozycję korzystną dla "cywili", a nie krzywdzącą "mundurowych", lub vice versa ?

Chciałbym aby funkcjonariusz, niezależnie od tego czy teraz pracuje w oc granicznym, w dozorze, postępowaniu czy ogólnym, miał uprawnienia takie jak każdy funkcjonariusz mundurowy. Bo każdy z nas wczoraj był tam, dziś jest tu a jutro może być jeszcze gdzieś indziej być może w miejscu w którym mieszka, a może o 200 km dalej. Mógłbym podać jeszcze wiele argumentów, ale wszystkie i tak zawrą się w sentencji wyroku TK. Chciałbym .... ale czy kogoś to obchodzi?
Nie wiem o jakiej propozycji dla cywili mówisz - w sprawie emek czy innej?

Chciałbym aby funkcjonariusz, niezależnie od tego czy teraz pracuje w oc granicznym, w dozorze, postępowaniu czy ogólnym, miał uprawnienia takie jak każdy funkcjonariusz mundurowy. Bo każdy z nas wczoraj był tam, dziś jest tu a jutro może być jeszcze gdzieś indziej być może w miejscu w którym mieszka, a może o 200 km dalej. Mógłbym podać jeszcze wiele argumentów, ale wszystkie i tak zawrą się w sentencji wyroku TK. Chciałbym .... ale czy kogoś to obchodzi?

Jest tak jak mówisz ale tylko do końca roku. Od 1.01.0217 nie będzie możliwości przenoszenia w ramach KAS, dla dobra służby z UAS do UCS. W ramach UCS (czy też USC) pewnie tez będzie to ograniczone ponieważ jakoś nie wierzę aby ktoś z uks został przeniesiony do OC granicznego. Pozostaną przeniesienia pomiędzy OC granicznymi i "mieszanie" z WZP.
Rozumiem Twoje oczekiwania i mam takie same - chciałbym aby przed wejściem KAS każdy celnik został uznany funkcjonariuszem mundurowym w rozumieniu ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym. To się Nam należy.

Chciałbym aby funkcjonariusz...
...
Chciałbym .... ale czy kogoś to obchodzi?

Tak, mnie obchodzi!
Obchodzi dokładnie tak samo, jak Ciebie,
chociaż Ciebie nie obchodzi to wszystko, co obchodzi mnie!
Poddajesz się, bo sam siebie ograniczasz.
Piszesz to, co w rzeczywistości chce każdy normalny Celnik, a nie to, co chcesz Ty!

O jakiejkolwiek propozycji zawierającej korzyści wg podanych reguł. Ale to już nieważne ...

Własnie się dowiedziałem że w mojej IC zostały cofnięte urlopy II poł lipca i I sierpnia ze względu na Światowe Dni młodzieży.

Chcieliście się skarżyć do UE za jakieś tam komputery a tu mamy cały Świat zwrócony na NAS... więcej nie napiszę.

Dodatkowo oglądałem archiwalne przeglądy prasy ze służb mundurowych. Wiecie jak wyglądała akcja protestacyjna?? Masowe oddawanie krwi, gdzie pracodawca nie może ci odmówić, a dostajesz zwolnienie lekarskie na resztę dnia płatne 100%.!

Wyobrażacie sobie gdy nagle 2/3 zmiany na granicy odda krew tego samego dnia, a w kolejne dni inne zmiany? Przecież to lepsze niż strajk, a jaki szczytny cel. Tak właśnie protestowali 3 lata temu policjanci.

Tak, mnie obchodzi!
Obchodzi dokładnie tak samo, jak Ciebie,
chociaż Ciebie nie obchodzi to wszystko, co obchodzi mnie!
Poddajesz się, bo sam siebie ograniczasz.
Piszesz to, co w rzeczywistości chce każdy normalny Celnik, a nie to, co chcesz Ty!

O jakiejkolwiek propozycji zawierającej korzyści wg podanych reguł. Ale to już nieważne ...

Cat, trudno mi do końca za Tobą nadążyć, nie wiem co obchodzi Ciebie, dlatego zapytałem. Jeśli chodzi o cywili... o jakich cywili chodzi? czy tych którzy przyszli w roku 2003? ja nie traktuje ich jako cywili, traktuję ich jako funkcjonariuszy SC, tak samo jak każdego celnika
Czy się poddaję? o nie ja czekam na sygnał ;)

Czy odwołanie p. Raczkowskiego będzie miało wpływ na prace związane z KAS? Ponoć to ten pan był ramieniem wspierającym uks w walce z celnikami w zespole, który "tworzył" te przepisy. Nie piszętu o zwykłych "szarych" uksowcach i colach bo wiemy jak to jest, czasy się zmieniają a oni zawsze w komisjach. :)

Europa zmienia się w twierdze a my mamy być rozmundurowani :) Spoko, będzie trzeba śmigać na granice to przeniosą nowych funkcjonariuszy kasu, czyli inspektorów +50 :) A może inspektor funkcjonariusz śmignie wózkiem z automatem na załadunek do magazynu. Uchyli się przed pędzącym taboretem na punkcie. Poszarpie się trochę z Armeńcem przy przeszukaniu na fajkach. To bardzo przykre, że robimy taką brudną robotę i jeszcze musimy upominać się o swoje :(

Ostatnia edycja:
Inspektorzy to będą oficerami i do roboty to będą mieli innych. Jakich? Nowoprzyjętych za najniższą krajową aplikantów USC.

Back
Do góry