Cat prostego się nie gmatwa, a ty próbujesz to uczynić... Naszym wspólnym celem (co zresztą napisałem wcześniej) winno być niedopuszczenie do reformy KAS ...
Nie obraź się, ale błąd który w swoich rozmyślaniach popełniłeś polega na tym, że dokonałeś syntezy tego co powinieneś zanalizować....
Nie obrażam się tak łatwo. Nie będę też bronił "pazurami" swojej "nieomylności".
Racz jednak zauważyć, że pewne "wyjaśnienia stanowiska" należą się skarbowcom. Popatrz choćby na pytania, które zadali. Dla niektórych, to wręcz potwarz, skutkująca choćby bezsensowną dyskusją o stopniach. A to tylko brak rozumienia z racji różnych odniesień.
Teraz Ty się nie obraź na:
1 - pytanie - czy oddzielenie dwóch spraw; emerytur i KAS , to synteza czy analiza ?!
2 - tłumaczysz nieostro,
co powinno być celem, a "gmatwaniem" określasz moje stwierdzenie wprost,
co jest - "wspólną" jest tylko niechęć do projektu KAS, a jedyne, zadowalające wszystkich rozwiązanie, sygnalizowane z każdej strony, to jego odrzucenie." ?!
3 - czy ja chciałem namawiać skarbowców do walki o emerytury, czy też grzecznie prosiłem o rozdzielenie i nieuwzględnianie tej kwestii w przedmiotowym temacie (Hipotetyczna konsolidacja AP i SC) ?!
Wybacz, lecz nie jestem pewien popełnienia błędu. Jestem jednak pewien, że tak celnicy, jak skarbowcy, różniący się mentalnością, powinni się dokładnie rozumieć nawzajem, a omijanie wyjaśnień temu nie służy.
Ja określiłem swoje zdanie (zaznaczając subiektywizm) takimi, a nie innymi słowami. Ty odebrałeś je (w moim mniemaniu) odwrotnie.
Któryś z nas jest prawdopodobnie zmęczony. Ze swojej strony nie mam zamiaru dochodzić do tego, który.
Jeżeli jednak własne zdanie, odmiennie (osobiście) lecz nie przeciwnie
formułowane, miałoby być traktowane jako sprzeciw wobec jedynego "wodza", za którego
nota bene mam Sławka, to nie mogę się dziwić wątpliwościom niezrzeszonych i sam powinienem wycofać deklarację do Związku.