kandydat WZP
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 52
- Jeśli ktokolwiek jest podżegaczem to ty sam. Osoby wymienione przez ciebie są pracownikami aparatu skarbowego albo służby celnej, jedni walczą o swoje prawa w KAS, bo likwidują całkowicie ich służby i mogą całkiem stracić pracę albo mieć pogorszone mocno warunki zatrudnienia (skarbowcy), inni walczą o emerytury mundurowe, bo im się należą (celnicy), a ty nie pracujesz ani tu, ani tu. Więc podżegasz.
Dobre. Nie tak dawno dowiedziałem się od ciebie, że niby jestem f-szem SC. Teraz się dowiaduję, że niby nie pracuję w KS. Może jutro napiszesz, że jestem Ministrem Finansów?
Czekaj, już wiem - skoro nie jestem IKSem albo co najmniej komisarzem skarbowym, to się nie liczę jako prawdziwy "pracownik aparatu skarbowego".
A ty kandydat na WZP to sobie mną gęby nie wycieraj i nie wylewaj tu swojej frustracji jeśli nie nadajesz się do pełnienia służby w Służbie Celnej bo nie przeszedłeś testów, to teraz plujesz na wszystkich.
Ciekawe - mimo że jestem na liście kandydatów wskazanych przez DIC, to od ciebie dowiaduję się, że jednak nie przeszedłem testów i nie nadaję się do służby. Słów o "pluciu na wszystkich" nawet nie komentuję.
Jak będziesz miał prawie 20 lat służby w tym połowa na pasie to wtedy możesz być partnerem dla mnie do rozmowy.
Może lepiej napisz wprost, że nie jestem dla ciebie partnerem do rozmowy, bo pracuję w kontroli skarbowej.
Jak mam nie być wk.....ny jak po tylu latach ciężkiej służby ktoś chce mnie wyruchać, z jakiej racji mam przez następny rok żyć w niepewności co będzie i co mnie czeka, mało dałem ojczyźnie która teraz chce mnie kopnąć w dupę. Na taki los sobie zasłużyłem, pytam się czym? Nie miałem nigdy żadnych postępowań, żadnych nagan, więc dla czego ktoś mi robi taką jazdę. A teraz mam się zastanawiać czy w tym je...ym kas będę funkcjonariuszem, cywilem czy dziadem.
W tym punkcie w pełni się z tobą zgadzam. Ale wcześniej podżegałeś poprzez wyjątkowo protekcjonalne i lekceważące pisanie o pracownikach AP i KS. Mimo apeli, by tego nie robić.
No tak. Pracownicy UKS będą walczyć o to, żeby celnikom było jak najlepiej a pracowników UKS zlikwidowali.
Gratuluję pomysłu.
Racja, w pierwszej kolejności powinniśmy dbać o własne interesy, a nie interesy SC. Ale niektóre cytowane pytania są nie na miejscu i wyraźnie świadczą o nieuzasadnionej niechęci (i zazdrości?) do SC, np. sugestie, że:
- oficerowie SC powinni zdawać egzaminy na oficera SCS
- wszyscy IKS powinni otrzymać stopnie oficerskie w SCS
- okres pracy w KS powinien liczyć się na równi z okresem służby w SC pod kątem uprawnień emerytalnych.
Poza tym autor tych pytań nie rozumie najwyraźniej różnicy pomiędzy pełnieniem służby a świadczeniem pracy. I niestety większość pracowników AP i KS też tego nie rozumie, chociaż wielu wyrywa się do bycia funkcjonariuszami.