Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Moim zdaniem nikt, nie powinien doszukiwać się "interpretacji" samobójczo, zwłaszcza tak, naciągając treść wyroku TK.
Ale w ABW i AW, które powstały po likwidacji UOP była opcja 0. Ustawa o zaopatrzeniu em. uwzględnia wysługę emerytalną z UOP.
Tylko ja nie mówię o zaliczeniu lat z poprzedniej służby. To raczej na pewno uwzglednia. Tylko mi chodzi o zapis w ustawie emerytalnej. Ze ci którzy zostali zatrudnieni po 2012 roku będą musieli służyć do 55 roku życia i 25 lat służby. Czy to nie będzie się wtedy liczyło nas. Wczesniejsze lata służby zalicza tak jak wojsko kiedyś odbyte ale będzie trzeba już dłużej pracować, bo zatrudnieni będziemy dopiero 01.01.2017 roku. Czyli już przepisy po nowemu. Obym się mylił z moja interpretacją.
My jako funkcjonariusze celni też widzimy bzdury jakie wynikają z tej konsolidacji. Nie ma co ukrywać jest to debilna ustawa która tylko wszystko zniszczy a nie przyniesie nic dobrego. Myślę, że już najwyższy czas żeby nasze związki powiedziały stanowcze nie dla kas. Zarówno związki celników jak i pracowników skarbowości.
Bynajmniej, przepraszam jeśli tak to zabrzmiało. Jest oczywiste, że celnicy nie zajmują się VATem, PITem, CITem itd., więc tym samym są niekompetentni w prowadzeniu postępowań w tym zakresie i jednym szkoleniem w Otwocku zaległości nie nadrobią. Podobnie pracownicy US nie mają pojęcia o cle i akcyzie.Nie jestem pewien, kolego z UKS czy nie chciałeś nas obrazić pisząc, że w UCS będą głównie celnicy i że będą to osoby niekompetentne.
Jeśli tak jest to udaj się do wodza i zgłoś to. Ponieważ to jest chore. I faktem jest że w każdej chwili Twojego kolegę mogą przenieść o np. 500 kilometrów. Ciebie nie mogą przenieść.Kolego Falcon mam identyczny zakres obowiązków (toczka w toczkę) co miętowy biurko obok!